vrijdag 25 april 2014

Een inktzwart weekend op het circuit van Imola | Weekend | NU.nl - Voor het laatste nieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsAanstaande donderdag, op 1 mei, is het precies twintig jaar geleden dat één van de zwartste weekenden in de Formule 1-historie de dood betekende van één van de grootste kampioenen: Ayrton Senna.

See on mobiel.nu.nl
via Tumblr http://bit.ly/1gY8hKT

Nanotech tegen megafraude - Chemisch2Weekblad

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsVoorstel: label de complete Italiaanse olijfolieproductie met synthetisch DNA, verpakt in nanodeeltjes, en je kunt voortaan elke vervalsing moeiteloos opsporen. Een paar gram deeltjes is genoeg voor een heel jaar, stelt onderzoeker Robert Grass van de ETH in Zürich.Nano extra vierge.Hij introduceerde de deeltjes enige tijd geleden in ACS Nano. De kern wordt gevormd door ijzer(III) oxide, gefunctionaliseerd met ammoniumgroepen. Daar laat je DNA aan adsorberen, met een unieke sequentie die terugverwijst naar de fabrikant. Via een colloïdproces voorzie je het resultaat van een (relatief) dikke laag silica ter bescherming, en tot slot functionaliseer je dat oppervlak met hexyltrimethoxysilaan om het net zo hydrofoob te maken als de olie.

See on c2w.nl
via Tumblr http://bit.ly/1lcUyoq

De mooiste campings in het noorden van Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyMet elke dag dat we een blaadje van de kalender omslaan, komt de vakantie dichterbij We kijken alweer uit naar dat heerlijke Italiaanse zonnetje, lekker buiten leven, een frisse duik in het zwembad of in de zee, uitgebreid lunchen en dan ook nog even een dutje doen, verfrissende drankjes en elke dag een ijsje…Laat de vakantie maar komen!

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/QMc3At

48 uur in Puglia - Dolcevia.com

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy48 uur in PugliaDolcevia.comMet de nieuwe lijndienst van Transavia kom je nu heel gemakkelijk van Amsterdam naar Bari in Puglia in nog geen twee uur vanaf € 115 per persoon inclusief belastingen.

See on dolcevia.com
via Tumblr http://bit.ly/QMc07P

Korting bij het #Gardaland met de #GoItalyCard! Verkrijgbaar via...

Korting bij het #Gardaland met de #GoItalyCard! Verkrijgbaar via info@italielinks.nl voor slechts € 15,- (ex. verzendkosten). (bij Good Things From Italy)
via Tumblr http://bit.ly/1ilrc1F

Happy Liberation Day Italy (bij Good Things From Italy)

Happy Liberation Day Italy (bij Good Things From Italy)
via Tumblr http://bit.ly/1nNydgQ

Vijf maal Puglia beleven. Dé ultieme to-do-list voor Zuid-Italië - Verkeersbureaus.info

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyZover het oog zie je rijen eeuwenoude olijfbomen en uitgestrekte wijngaarden in Puglia. Ontdek de kleine dorpjes in deze post van Contributor Aniek.Zover het oog reikt zie je in Puglia rijen eeuwenoude en karaktervolle olijfbomen en uitgestrekte wijngaarden. Kleine dorpjes waarin je Griekse invloeden herkent wisselen elkaar af met steden van Barokke schoonheid. En waar je je ook bevindt, je bent nooit ver weg van de kust; De Salento wordt zoals men zegt, aan beide zijden “gekust” door de Adriatische Zee in het oosten en de Ionische Zee in het westen. Alleen al voor het uitzicht is Puglia, helemaal in de hak van de Italiaanse laars, een bezoek waard. Maar wil je echt een onvergetelijke reis maken dan moet je je onder de Pugliezen begeven en de regio beleven. Ik heb de beste to-do-tips voor je op een rij gezet;

See on verkeersbureaus.info
via Tumblr http://bit.ly/1tL1qx5

Pluijms eetbare wereld in het schitterende Sicilië, van alle markten thuis! 25 april 2014 | Goed, gezond en lekker eten over de hele wereld RTL 4

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaSicilië – taart van cultuur & eetcultuurIk hou van Sicilië.Okay, de huizen hebben niet allemaal een huisnummer, er zitten gaten in de lokale wegen en het gaat allemaal niet zo soepel en sluit niet aan bij onze georganiseerdheid.Maar kijk naar de ongepolijste schoonheid van de mensen, de natuur, de imposante steden, de actieve vulkaan Etna die heeft gezorgd voor dood en verderf , maar ook voor vruchtbaarheid en leven. De ‘taart van eeuwenlange overlevering’ van culturen, Grieken, Arabieren, Spanjaarden, Moren lieten hier hun sporen achter op de mensen, architectuur en natuurlijk eetcultuur.En alles wat hier groeit en wordt gekookt lijkt meer smaak te hebben.De manier waarop Sicilianen in het leven staan zal voor sommigen onbegrijpelijk zijn; het gaat niet goed met de economie, er is veel corruptie en natuurlijk werkloosheid. Terwijl de potentie (toerisme, export) enorm is ervaar je een soort eigenwijsheid en rust die kan frustreren als je een tv programma wilt maken wat uiteindelijk ter promotie van het eiland dient.En ze nemen er uitgebreid de tijd om te eten, tussen de middag en ’s Avonds, de winkels en bedrijven sluiten dan gewoon.Je bent als nuchtere Hollander geneigd om te denken: ga werken man, ga geld verdienen! Maar de Siciliaan trekt zijn schouders op en eet zijn ‘Caponata’ of ‘Pasta a la Norma’ en neemt zijn rust. Wie doet het dan eigenlijk niet goed…?In het huis van de ouders van kok Giuseppe (eigenaar van het authentieke restaurant ‘Centrale’ in Enna) staan wij schouder aan schouder te koken.We snijden, bakken, roosteren, lachen en proeven elkaars gerecht terwijl naast de filmploeg ook de hele familie op onze vingers kijkt.Ik kan er uren over vertellen… Chaos, heerlijke chaos!

See on pluijmseetbarewereld.nl
via Tumblr http://bit.ly/1py0Dju

La Vita è Bella in de Italiaanse Dolomieten - Eyes Wide Open

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyDe Dolomieten in Noord Italië. Het uitgestrekte gebergte vlakbij de Oostenrijkse grens dat bekend staat om zijn spitse toppen en steile rotswanden. In de winter zou ik hier maar al te graag eens van de hellingen af boarden. Maar een meerdaagse trektocht maken in dit gebied stond net zo hoog op mijn verlanglijstje. En die kan ik nu afstrepen.

See on eyeswideopen.nl
via Tumblr http://bit.ly/1hwiZHH

Team Sky zonder uitgesproken kopman in Ronde van Italië | Sport | NU.nl - Voor het laatste nieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsTeam Sky heeft donderdag de selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Italië. De Britse ploeg gaat zonder een uitgesproken kopman van start in de Giro.

See on mobiel.nu.nl
via Tumblr http://bit.ly/1hwiZr9

Kruisbeeld verplettert 21-jarige student in Italië - Katholiek Nieuwsblad

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn het Noord-Italiaanse bergdorp Cevo, nabij Brescia, is donderdag een 21-jarige student om het leven gekomen toen een 600 kilogram wegend kruisbeeld van 30 meter in tweeën brak en op hem viel.Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA.Het kolossale crucifix was gebogen, waardoor bezoekers onder het beeld door konden lopen.Het slachtoffer stond met een groep medestudenten voor het kruis te poseren voor een foto toen het beeld begon te kraken en het bovenste deel van het kruis opeens afbrak.De 21-jarige man werd verplettert door het beeld. Zijn medestudenten overleefden het ongeluk wel.

See on katholieknieuwsblad.nl
via Tumblr http://bit.ly/1hwiXzH

Vakantiehuis Italie - Vind de mooiste vakantiehuizen bij Villagrande.

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyVakantiehuizen en vakantiewoningen in Italie zoekt & boekt u gemakkelijk online bij Villagrande! Kies uw favoriete vakantiehuis of vakantiepark in Italie! (Geen #inspiratie voor de #zomervakantie?

See on villagrande.nl
via Tumblr http://bit.ly/1pxSLOY

De Foodmadam : Spiesjes met mozzarella, tomaatjes en basilicum

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenVandaag viert Italië het Festa della Liberazione, waarmee wordt teruggeblikt op 25 april 1945, de dag dat er een einde kwam aan de Duitse bezetting en het fascistische regime van Benito Mussolini. Om de overwinning aan iedereen te verkondigen, trokken de anti-fascistische partigiani op die dag massaal door alle belangrijke Italiaanse steden. Eindelijk hoefden deze moedige strijders hun leven niet langer op te offeren, zoals ze altijd luidkeels zongen in hun ontroerende strijdlied Bella ciao! (Schoonheid, tot ziens!).

See on defoodmadam.blogspot.be
via Tumblr http://bit.ly/1mGyHoZ

Review: Fattoria La Vialla (De Toscaanse keuken thuis)

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenIedereen die wel eens in Italië geweest is weet dat het eten daar ontzettend lekker is. Maar er zijn plekjes waar de producten nog net even met iets meer liefde gemaakt worden. Fattoria La Vialla is hier een goed voorbeeld van. Dit mooie bedrijf, gelegen in het prachtige Toscaanse land, heeft zich gespecialiseerd in producten die allen op biologisch-dynamische wijze geteeld worden in samenwerking met lokaal Agrarisch Instituut. De 4e jaars studenten werken allemaal een tijdje, verdeeld over hun schooljaar, in het bedrijf mee om alles te leren over deze vorm van landbouw.

See on natriumarm.eu
via Tumblr http://bit.ly/1mGyH8F

Italiaanse bonden: volgend voorjaar nieuwe Alfa Romeo

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsFiat Chrysler Automobiles (FCA) presenteert op 6 mei het nieuwe businessplan voor alle merken, waaronder Alfa Romeo. Italiaanse bonden geven nu al de eerste gegevens: er komt een nieuwe Alfa Romeo en daarvan start de productie begin 2015.

See on m.telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/QE99Ot