donderdag 22 december 2016

Iconische Borsalino verkeert in financiële problemen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

FashionunitedHome Business Iconische … Share Iconische Borsalino verkeert in financiële problemenBUSINESSIconische Borsalino verkeert in financiële problemenEsmerij van Loon | maandag 19 december 2016De Italiaanse hoedenfabrikant Borsalino werd wereldberoemd dankzij de gelijknamige Franse film uit 1970 met hoofdrollen voor acteurs Alain Delon, Jean-Paul Belmondo en voor de karakteristieke fedora hoed. Ruim veertig jaar later verkeert het iconische bedrijf in financiële problemen.Borsalino kampt met forse schuldenEen jaar geleden werd oud-directeur Marco Marenco in Zwitserland gearresteerd wegens fraude en belastingontduiking. Het bedrijf worstelt nu met zijn erfenis: een schuldenlast van 30 miljoen euro. Hoewel een faillissement volgens de nieuwe eigenaar - het investeringsbedrijf Haeres Equita - niet aan de orde is, moet de 160-jaar oude fabrikant van de fedora hoed wel flink reorganiseren om de schulden af te betalen en in de toekomst gezond te blijven. Het saneringsplan dat Haeres Equita daarvoor heeft opgesteld is vorige week echter afgekeurd door de lokale Italiaanse rechter. Dat meldt persbureau AFP. De reden voor de afwijzing wordt niet gemeld, maar waarschijnlijk wil Haeres Equita het personeelsbestand inkrimpen.

via Tumblr http://bit.ly/2hvomiV

Italiaans parlement keurt mogelijk reddingsplan voor banken goed | Metro

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Beide kamers van het Italiaanse parlement hebben woensdag het plan van de regering om indien nodig 20 miljard euro uit te trekken voor steun aan de banken, goedgekeurd. Hierdoor zou ook de openbare schuld van Italië met 20 miljard toenemen. De instelling die de steun het meeste nodig heeft, is bank Monte dei Paschi. Die is dringend op zoek naar 5 miljard extra kapitaal.Het plan van de regering werd in het Lagerhuis goedgekeurd met 389 stemmen voor en 134 tegen, met 8 onthoudingen. In de Senaat volgde de goedkeuring met 221-60 en 3 onthoudingen.

via Tumblr http://bit.ly/2ijDrUD

Bankencrisis in Italië escaleert

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Mogelijk geldtekort bij Monte dei Paschi haalt beurskoers nogmaals onderuit. Het parlement gaat akkoord met 20 miljard aan staatssteun voor de banksector.Het aandeel van Monte dei Paschi is vanochtend opnieuw zwaar onderuitgegaan. Na een duik met ruim 19 procent (naar 15 euro, de laagste koers ooit) werd het aandeel van de bank zelfs tijdelijk geschorst.Uit berichten Italiaanse media blijkt namelijk dat een ultieme obligatieruil nog niet voldoende vers kapitaal heeft opgeleverd, terwijl de bank zelf liet weten dat zijn liquiditeit veel sneller opdroogt dan gedacht (liquiditeit is vakjargon voor cash en snel opvraagbaar geld om ongeruste klanten te kunnen uitbetalen die hun spaargeld terugvragen, red).

via Tumblr http://bit.ly/2ifCr7S

’Gezochte Tunesiër zat 4 jaar vast in Italië’

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Tunesiër die verdacht wordt van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn heeft ook elders een strafblad. Voordat Anis Amri naar Duitsland kwam, zat hij in Italië vier jaar in de cel wegens brandstichting in een school.In eigen land was Amri ook een bekende van de politie. De in heel Duitsland gezochte terrorist werd in Oueslatia, waar hij op 22 december 1992 het levenslicht zag, bij verstek veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf wegens diefstal met geweld.

via Tumblr http://bit.ly/2ijAFyN

Carni ripiene: tutte le ricette per le feste! - Le ricette de La Cucina Italiana

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Tacchino, anatra, gallina, oca, cappone e manzo. Le carni ripiene delle feste in 10 ricette da provare!Tutti a tavola attorno alla grande portata principale! Le feste sono una buona occasione per dedicarsi a piatti ricchi e golosi come le carni ripiene che sono particolarmente profumate, gustose e morbide. Il piacere di un buon arrosto infatti, viene esaltato ancora di più dalla farcia che racchiude dalla cottura. Abbiamo raccolto dieci proposte da servire asciutte o in brodo, caratterizzate da ripieni di carne, verdure e frutta. Come resistere?

via Tumblr http://bit.ly/2i5eptc

'Redding van Monte dei Paschi is kluwen spaghetti'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Nog maar tien dagen. Veel tijd heeft de oudste bank ter wereld, Monte dei Paschi di Siena, niet meer om geldschieters te vinden die de bank kunnen redden. Al maanden verkeert de bank in crisis. Het aandeel stuitert op en neer bij elke ontwikkeling of het uitblijven daarvan. Gisteren werd de handel zelfs even stilgelegd.

via Tumblr http://bit.ly/2if5fO1