zaterdag 1 november 2014

Pitta calabrese ripiena | Le passioni di MAM

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Pitta calabrese ripiena con cipolle rosse, tonno e olive. Una ricetta tipica della tradizione contadina della calabria, molto saporita e stuzzicante. Io l’ho preparata con il lievito madre ma do anche le dosi per chi volesse farla con il lievito di birra. Ho preso la ricetta della pitta dal libro di Sara Papa Tutta la bontà del pane.

See on blog.giallozafferano.it




via Tumblr http://bit.ly/1u7K3cn

Pizza con patate

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



La pizza con patate é una saporita variante della classica pizza che conosciamo. È formata da due strati d’impasto che all’interno contengono uno strato di patate crude condite che si cuoceranno con la pizza nel forno. Provatela sono sicura vi piacerá.

See on blog.giallozafferano.it




via Tumblr http://bit.ly/1u7K5AZ

De familie Enotria- De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Enotria Travel is dé specialist voor vakanties, vakantiehuizen en rondreizen naar ons Italië, waar de gast nog steeds gast is…Dit jaar viert Enotria Travel hun vijftiende verjaardag!!‘Dit jaar vieren we onze 15-jarige verjaardag!! Enotria Travel is in 1999 gestart door Tina & Lex. Het was voor Tina de uitgelezen kans om het leven in haar twee ’moederlanden’ te combineren. Het begon allemaal met het ‘eerste kantoor’ in de berging; een bureautje met een PC naast de wasmachine en de droger.Sindsdien is er veel veranderd, maar de filosofie is altijd dezelfde gebleven: het échte en pure Italië laten zien. Niet de bekende en drukke gebieden met massatoerisme, wel de kleinschalige adresjes waar de gast nog steeds een gast is. Locaties waar u zich thuis voelt, en in contact komt met de mensen van de streek.

See on desmaakvanitalie.nl




via Tumblr http://bit.ly/1wSl0IV

Genieten in Piemonte: Turijn in november in het teken van de hedendaagse kunst

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Van 6 tot en met 9 november 2014 vindt voor de twintigste keer de beurs Artissima plaats. Deze beurs behoort tot de belangrijkste beurzen voor hedendaagse en experimentele kunst. Meer dan 190 galerieën tonen er werk van meer dan 1000 kunstenaars. Vorig jaar werd de beurs bezocht door ruim 50.000 kunstliefhebbers en 1200 journalisten.Rondom deze beurs vinden allerhande andere evenementen en tentoonstellingen met hedendaagse kunst als leidraad plaats.

See on genieteninpiemonte.blogspot.nl




via Tumblr http://bit.ly/1wSl37s

Dat wordt genieten van heerlijke #Italiaanse #koffie van...





Dat wordt genieten van heerlijke #Italiaanse #koffie van #Bristot tijdens La Prima Festa Di Sopra op zondag 2 november bij Ristorante Italiano Di Sopra! @caffedilella @bristot_nl @goitalycard #Espresso (bij Di Sopra)




via Tumblr http://bit.ly/1sVOmAV

De HUGO staat al in de koeling voor La Prima Festa Di Sopra op...





De HUGO staat al in de koeling voor La Prima Festa Di Sopra op zondag 2 november!

@gustodilella @festadisopra @italiaansfeest @goitalycardnl (bij Di Sopra)




via Tumblr http://bit.ly/1zUcspk

Castagnaccio

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Castagnaccio, the chestnut cake.The castagnaccio is a typical dessert made ​​with chestnut flour, with raisins, pine nuts, walnuts, and rosemary. Chestnuts can be found in Northern Italy regions such as Veneto, Piedmont, Lombardy, and Tuscany, that’s why it is a bit hard to say to determine which is the real origin of the castagnaccio. Each region still offers its own version and recipes.

See on italoamericano.com




via Tumblr http://bit.ly/1xKAs95

Pan co'santi

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Delicious bread from Siena.Tuscany at this time of the year becomes the place where to be in order to taste the best local delicateness. Especially if you are in Siena, you will end up eating a cake called “Pan co’ Santi”. The literal translation is “Bread with the Saints” and it refers to All Saint’s Day, which is celebrated November 1st.In the Tuscan dialect, the saints are indeed the walnuts and the raisins inside the sweet bread. The bread, which is served as dessert, always comes with a sip of “vin santo”, the sweet wine which is now very famous worldwide.

See on italoamericano.com




via Tumblr http://bit.ly/10HlXJa

Top Ten Italian Monumental Cemeteries

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



The 1st of November is a national holiday in Italy, known as Tutti i Santi or Ognissanti, which celebrates all saints and is followed by All Souls Day on the 2nd of November, a day devoted to honor loved ones who have passed away by going to the cemetery to pray, bringing candles and flowers to their tombs. The standard cemetery in most Italian towns and villages is a walled enclosure on the outskirts of cities and towns owned by the local council rather than the church.

See on italymagazine.com




via Tumblr http://bit.ly/1xKArSC

De #keukenbrigade van #Ristorante #Italiano Di Sopra zal tijdens...





De #keukenbrigade van #Ristorante #Italiano Di Sopra zal tijdens La Prima Festa Di Sopra op zondag 2 november 2014 heerlijke Italiaanse gerechtjes gaan serveren aan de gasten van dit Italiaanse feest. @gustodilella @festadisopra (bij Di Sopra)




via Tumblr http://bit.ly/1u5YSMC

Pizza bij Ristorante Italiano Di Sopra. Wat een prachtig...





Pizza bij Ristorante Italiano Di Sopra. Wat een prachtig uitzicht op de Scheveningse haven! @gustodilella @festadisopra (bij Di Sopra)




via Tumblr http://bit.ly/1sVicpd

ESPRESSOMACHINES Villa Massa Limoncello lanceert limited edition Boretti espressomachine | Koffie

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Italië staat wereldwijd niet alleen bekend om een overheerlijke keuken, de bijzondere limoncello maar ook om de uitzonderlijke koffie.

See on koffie.blog.nl




via Tumblr http://bit.ly/1nZzAgO

Italië valt voor de Nederlandse keuken, nou ja, patat - De Gelderlander

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



NAPELS - Er is iets vreemds aan de hand in Italië, land met de meest benijde en geïmiteerde keuken van de wereld. Eten is cultuur, eindeloos tafelen een must. Uitgerekend hier rukt de Nederlandse patatkraam op.

See on gelderlander.nl




via Tumblr http://bit.ly/1nZzA0l

Imponerende Fiat FCC4 concept op Braziliaanse salon | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



In Sao Paolo staat op de autosalon niet alleen een nieuwe Bravo te fonkelen, maar ook een zeer opvallende vierzits Pick-up schuine streep SUV. Dergelijke auto’s is niemand gewend van Fiat, maar dat de ontwerpers uit Lingotto en Betim dit prima kunnen blijkt bij het zien van de FCC4 concept. Een uit de kluiten gewassen model van 5 meter (1,94 breed en 1,6 hoog) dat vrijwel zeker alles te maken heeft met de geplande Pick-up die in samenwerking met Mitsubishi tot stand zal komen.

See on autoedizione.nl




via Tumblr http://bit.ly/1tqJBol

Deel Fiat-stand Sao Paulo ingestort | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het was vandaag flink schrikken voor de bezoekers en medewerkers van de Fiat-stand op de autosalon in Sao Paulo. Een draaiend frame met daarin een 500C (foto), begaf het plots en viel met een enorme knal op een glazen ondergrond. Een nog nader te bepalen onderdeel van de dragende constructie moet het hebben begeven met alle gevolgen van dien. Gelukkig vielen er ondanks de ravage geen gewonden.

See on autoedizione.nl




via Tumblr http://bit.ly/1tqJBoc