zondag 15 juni 2014

Expositie van Nederlandse opgravingen in Italië | Cultuur | NU.nl - Voor het laatste nieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsVanaf deze week is in Italië een tentoonstelling te zien met de resultaten van 36 jaar Nederlandse opgravingen in de antieke stad Satricum.

See on mobiel.nu.nl
via Tumblr http://bit.ly/1n0tLZX

Italiaanse Granita van Martini Bianco en Munt

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenVega amuse: de heerlijke smaak van witte martini met munt en citroen, maar dan als granita ijsje!

See on eetsuggestie.nl
via Tumblr http://bit.ly/1sg8WSq

Handlanger Berlusconi uitgeleverd aan Italië - Volkskrant

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsVolkskrantHandlanger Berlusconi uitgeleverd aan ItaliëVolkskrantDe oud-senator en Europarlementariër landde vandaag onder bewaking van Interpol-agenten in Rome, waar hij werd overgedragen aan de Italiaanse autoriteiten.

See on volkskrant.nl
via Tumblr http://bit.ly/1qQAfye

Kostprijs autoreis naar Italië met ruim kwart gestegen - Het Laatste Nieuws

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyHet Laatste NieuwsKostprijs autoreis naar Italië met ruim kwart gestegenHet Laatste NieuwsVAB koos telkens een populaire vakantiebestemming van de Belgen: Avignon, Barcelona en Firenze, en berekende de kostprijs per kilometer.

See on hln.be
via Tumblr http://bit.ly/1qQAfhJ

Burgemeester Venetië dient ontslag in wegens corruptieschandaal

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe burgemeester van Venetië Giorgi Orsoni heeft zijn ontslag ingediend. Gisteren werd zijn huisarrest opgeheven, die hij opgelegd kreeg wegens verdenking van corruptie.Orsoni vindt dat hij weinig steun kreeg van collega’s na zijn arrestatie. Een aantal raadsleden riep hem in de media op om af te treden. Tijdens een nieuwsconferentie zei hij dat hij “opportunistische en hypocriete reacties” heeft gekregen.Vorige week werden 35 mensen opgepakt in verband met het corruptieschandaal. Er zou gesjoemeld zijn rond de aanleg van een waterkering die de historische stad moet beschermen tegen overstromingen. Orsoni is mogelijk betrokken bij corruptie, afpersing en witwassen.De arrestaties volgden op een drie jaar durend onderzoek. Volgens de autoriteiten is twintig miljoen euro weggesluisd om politici mee om te kopen. Orsoni heeft een straf van vier maanden geaccepteerd, een zeldzaam korte straf in Italië.

See on m.nrc.nl
via Tumblr http://bit.ly/1qQAh9f

Azzurri!

Azzurri!
via Tumblr http://bit.ly/1pxa6XP

Italiaanse Wijnwijzer | Informatie over wijnen en wijnreizen in ItaliëItaliaanse Wijnwijzer

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaWelkom bij de Italiaanse Wijnwijzer. Met plezier bieden wij u informatie over Italiaanse wijnen en wijnreizen door dit wonderschone land. De site is nog in opbouw en binnenkort kunt u meer informatie vinden. Ondertussen op zoek naar een heerlijke Italiaanse wijn, kijk dan eens op de site van PastaBasta.nl zij bieden een mooi overzicht met wijnen, informatie en u kunt er desgewenst ook Italiaanse wijn kopen.

See on italiaansewijnwijzer.nl
via Tumblr http://bit.ly/TYeCkV

Gestreepte aubergines succesvol in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsLangwerpige, ronde gestippelde en witte; Millennium Srl verkoopt verschillende auberginerassen op de Fondi Market in Lazio. Het bedrijf verhandelt ongeveer 1000 ton aubergines per jaar. Sinds de introductie van het gestreepte ras is het volume van deze aubergines gestaag gegroeid.

See on agf.nl
via Tumblr http://bit.ly/SKOMiU

Veel belovend begin Italiaans watermeloenenseizoen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet watermeloenseizoen in Italië ziet er veelbelovend uit. “Dankzij het goede weer konden we in week 24 beginnen met de verwerking van watermeloenen,” vertellen de sales managers van Bellaguarda s.a.c. “De meloenen uit de kas komen in juni op de markt, waarna de oogst doorgaat in juli en augustus.”

See on agf.nl
via Tumblr http://bit.ly/TYeC4e

Vakantiehuisjes met zwembad op 300m van Gardameer, Italie

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyResidence met vakantiehuisjes gelegen in een weelderig parklandschap met zwembad op maar 300 meter van het Gardameer in Desenzano del Garda.

See on hotel-in-italie.nl
via Tumblr http://bit.ly/SKOM2u

Bootvluchtelingen verdronken bij Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsROME (ANP) - Opnieuw zijn zeker 10 bootvluchtelingen verdronken die op weg waren van Afrika naar Italië. Hun rubberen boot zonk vrijdag enkele tientallen kilometers voor de kust van Libië.

See on gelderlander.nl
via Tumblr http://bit.ly/1qPdR8r