woensdag 26 oktober 2016

Italië heeft een wijnfontein die 24 uur per dag stroomt

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Italië heeft de beste fontein ooit: een wijnfontein waar 24 uur per dag gratis rode Italiaanse wijn uit stroomt. Op naar Caldari di Ortana!Stel je nu eens voor dat je aan het wandelen bent in Italië. Laten we zeggen de pelgrimsroute Camino di San Tommaso, die tussen de wijnvelden van de regio Abruzzo doorloopt. En dan wandel je daar, zo halverwege de middag, met je gezicht in de zon en schitterend uitzicht, wanneer je bedenkt dat je wel even wilt stoppen om wat te drinken. Stel je dan nu eens voor dat je een fontein ziet waar wijn uit stroomt. Lekkere koude, goede Italiaanse wijn. Rode wijn. Is dit dat de beste fontein ooit?Wijnfontein met rode wijnHet goede nieuws is dat deze wijnfontein in Italië geen droom is, hij is er echt. Aan de pelgrimsroute Camino di San Tommaso. In Abruzzo. In het dorpje Caldari di Ortana om precies te zijn. Pelgrims die de beroemde wandeling maken kunnen hier even lekker bijkomen met een glas rode wijn. En het bijzondere is dat deze wijnfontein 24 uur per dag stroomt! Gratis wijn welteverstaan…

via Tumblr http://bit.ly/2evNmYz

Bij nieuw restaurant De Pizzabakkers doe je een vrijmibo in Italiaanse stijl - indebuurt Utrecht

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Utrecht heeft er weer een fijn Italiaans restaurant bij! Zaterdag 29 oktober is de officiële opening, maar de deuren van De Pizzabakkers aan de Nachtegaalstraat zijn nu al open. Je komt er natuurlijk voor een knapperige houtovenpizza maar ook voor een aperitivo: een vrijdagmiddagborrel Italiaanse stijl. Terug bij afKlinkt De Pizzabakkers je bekend in de oren? Kan kloppen, er zijn ook zaken in Amsterdam, Haarlem en Nijmegen. Eigenlijk wilden ondernemers Jean-Marc van der Stap en Daniël Herbschleb in augustus al open gaan in Utrecht, maar door een brand moesten ze helemaal opnieuw beginnen met de inrichting van het pand aan de Nachtegaalstraat. De afgelopen 2,5 maand is alles opnieuw verbouwd, geschilderd en schoongemaakt en nu zijn ze er dan écht klaar voor: restaurant De Pizzabakkers gaat open.

via Tumblr http://bit.ly/2ebk4v9

Fitch wordt voorzichtiger met kredietrating Italië | OBLIS

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De afgelopen weken was er regelmatig sprake van een Italexit, waarmee wordt verwezen naar het feit dat Italië en niet Griekenland wel eens gedwongen zou kunnen zijn om de eurozone te verlaten. Dat is misschien enigszins een verrassing, want tot dusver leken de Italianen stabiele bondgenoten binnen Europa.Maar Italië is inderdaad één van de zwakkere plekken binnen de eurozone en dat om verschillende redenen. Op de eerste plaats wordt het land geconfronteerd met zwakke economische groei gecombineerd met een hoge schuldengraad. Het plaatje ziet er op dat vlak allesbehalve schitterend uit.Bovendien zijn er de problemen in de Italiaanse bankensector die nog altijd niet zijn opgelost. De Italiaanse banken slepen 360 miljard euro aan probleemkredieten met zich mee. Rome wil de banken uiteraard een handje toesteken, maar dat werd tot dusver afgeremd door Angela Merkel.

via Tumblr http://bit.ly/2ebheWY

Italianen ‘verbergen’ zonnepanelen voor duurzame bouw

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Het Italiaanse bedrijf Dyaqua maakt duurzame bouwmaterialen waarin zonnecellen zijn verwerkt. Op die manier kunnen de ‘onzichtbare’ zonnepanelen gebouwen verduurzamen, zonder afbreuk te doen aan de esthetische eigenschappen.Met de Invisible Solar ontwikkelde Dyaqua duurzame bouwmaterialen bestaande uit terracotta voor dakpannen, beton, steen en hout waarin zonnecellen zijn verwerkt. Dit maakt het mogelijk om zonnestroom op daken, maar ook op gebouwgevels en zelfs op vloeren en stoeptegels, op te wekken zonder dat zonnepanelen de uiterlijke kenmerken van de constructie beïnvloeden, stelt Dyaqua.

via Tumblr http://bit.ly/2fg8nrg

Italianen bouwen duurzame ‘Bosco Verticale’ in China

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse architect Stefano Boeri, bekend van het verticale bos in Milaan, heeft een ontwerp gemaakt om hetzelfde duurzame bouwconcept toe te passen in de Chinese plaats Ghuizou.Dat schrijft de website Inhabitat. Het zogeheten Mountain Forest Hotel wordt ontwikkeld voor het Hongkongse bedrijf Cachet Hotel Group. Met een oppervlakte van 31.200 vierkante meter en 250 kamers, moet dit gebouw bijdragen aan de toeristische faciliteiten van Guizhou.

via Tumblr http://bit.ly/2fgb5Nu

PowNed | Boze Italianen blokkeren dorp tegen vluchtelingen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Enkele boze dorpsbewoners van het Noord-Italiaanse dorp Gorino hebben de toegang tot hun dorp geblokkeerd voor vluchtelingen. Met houten pallets moest een bus met acht vrouwen en elf kinderen tegen gehouden worden, meldt de NOS. Bovendien gingen de dorpsbewoners met 200 man de straat op om te protesteren. Er was daardoor geen doorkomen aan voor de bus. De vluchtelingen zijn elders ondergebracht.

via Tumblr http://bit.ly/2eRIRV1

Agriturismo La Faula - Vakantie in Italië | Ciao tutti

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Friuli-Venezia Giulia is nog niet zo bekend. Hier vind je geen massatoerisme, maar authentieke plaatsen en logeeradressen. Agriturismo La Faula is een fijne uitvalsbasis om de hele regio te verkennen. Als je hier eenmaal bent geweest, zul je zeker terugkeren, zowel voor de schoonheid van de omgeving als voor de gastvrijheid van de familie die de agriturismo runt.

via Tumblr http://bit.ly/2dX5VnW

Zalando werkt samen met Italiaans designermerk - Profnews Zakelijk Nieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het Italiaanse designermerk Marni heeft vier van de favoriete merken van Zalando geherinterpreteerd voor een limited edition collectie. Het gaat om de schoenenmerken Dr. Martens, Reebok, Timberland en Vans. De Step Into Marni-collectie is vanaf 27 oktober exclusief te koop bij Zalando.Voor de samenwerking heeft Marni de merken grondig bestudeerd en nauw contact gehouden met de originele ontwerpers. De ontwerpers zijn trouw gebleven aan het originele design van de schoenen, maar ze hebben er wel een artistieke en avant-gardistische twist aan gegeven.

via Tumblr http://bit.ly/2dX47ep