woensdag 20 januari 2016

Italy: Healthiest Country in Europe!


This month, Bloomberg Rankings rated Italy as the second healthiest country in the world and the top ranked country for health in all of Europe. This health score is based on a multitude of things: mortality rates, number of people smoking, percentage of immunizations, percentage of population with healthcare, healthcare efficiency, healthcare satisfaction and life expectancy. - See more at: http://bit.ly/20etBUz


See on grandvoyageitaly.weebly.com

via Tumblr http://bit.ly/1ZMkFJj

Italiaanse regisseur Ettore Scola overleden


De Italiaanse regisseur Ettore Scola is dinsdagavond in een ziekenhuis in Rome overleden. Hij is 84 jaar geworden. De krant la Repubblica noemde hem dinsdagavond “de laatste grote meester van de Italiaanse komedie”.

Zijn eerste komedie, Se permettete parliamo di donne (1964), gaat over een oer-Italiaans thema: het versieren van vrouwen. Internationale bekendheid verwierf Scola in 1974 met C'eravamo tanto amati, een drama over oorlog, bevrijding en liefde.

Scola’s Una giornata particolare (1977) leverde acteur Marcello Mastroianni een Oscarnominatie op. Scola’s laatste grote succes was La famiglia (1987), een portret van een familie tegen de achtergrond van de Italiaanse geschiedenis van de twintigste eeuw.


See on telegraaf.nl

via Tumblr http://bit.ly/1nxEmU2

All the secrets about Mortadella Bologna - I Love Italian Food


The area where Mortadella Bologna is produced includes the following regions and provinces: Emilia Romagna, Piedmont, Lombardy, Veneto, and the provinces of Trento, Tuscany, Marche and Lazio.


The technique of production of Mortadella is very peculiar and unique in the world: the main ingredient is accurately selected pork meat (treated according to the UE procedure), that is minced and reduced into cream through three separate phases, using apposite meat grinders.


This phase is followed by the preparation of fat dices, mainly made with neck fat, the hardest and thus the most privileged part among pork fat components. The mixture thus obtained is then bagged in the desired shape (there do exist Mortadella of all sizes: from few grams to more than 20 lb) and cooked.


This is the most delicate phase, the one that gives Mortadella all its aromas and softness; the procedure requires the use of dry-air heaters, with cooking times stretching from a few hours to whole days. Then, it follows a cold water showering and a storage period in a cooling cell, to allow the product to “stabilize”. The addiction of polyphosphates, coloring agents and milk proteins is absolutely forbidden.


See on iloveitalianfood.org

via Tumblr http://bit.ly/1ZAAsFw

Italiaanse regisseur Ettore Scola overleden - De Standaard Mobile

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaans regisseur Ettore Scola, bekend van onder meer ‘Una giornata particolare’ met Sophia Loren en Marcello Mastroianni, is dinsdag overleden in een ziekenhuis in Rome. Hij werd 84 jaar.
See on m.standaard.be

via Tumblr http://bit.ly/1JXrBvZ

Italiaanse regisseur Ettore Scola overleden

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

De Italiaans regisseur Ettore Scola, bekend van onder meer ‘Una giornata particolare’ met Sophia Loren en Marcello Mastroianni, is dinsdag overleden in een ziekenhuis in Rome. Hij werd 84 jaar.
See on standaard.be

via Tumblr http://bit.ly/1JXrCzP