zaterdag 20 april 2013

Vijfvoudige FAIL Italiaanse politiek

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet wordt zolangzamerhand lachwekkend in Italië. De vijfde poging om een nieuwe president van Italië te kiezen, is vanochtend mislukt. Niemand heeft de nodige absolute meerderheid gekregen in de Verenigde Vergadering van Kamer, Senaat en regiovertegenwoordigers.


Dit bleek vandaag tijdens het tellen van de stemmen. Er zijn al 444 blanco stemmen geturfd. Geen enkele kandidaat maakt nog kans om aan de nodige 504 stemmen te komen. De best geplaatste kandidaat, staatsrechtsexpert Stefano Rodotà, blijft steken op 210 stemmen.
See on spitsnieuws.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48432725387

Druk op Napolitano om aan te blijven groeit

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe druk op Giorgio Napolitano (87) om aan te blijven als president van Italië groeit, nu het de volksvertegenwoordiging maar niet lukt om een nieuw staatshoofd te kiezen.

Eigenlijk is de oud-communist niet beschikbaar voor een tweede ambtstermijn, omdat hij zichzelf te oud voelt.
”Ik begin de last van de jaren te voelen”, zei Napolitano vorig jaar al tijdens een gesprek met Italiaanse kinderen dat op televisie werd uitgezonden.


Napolitano eist dan ook ”garanties” voordat hij instemt met een tweede ambtstermijn. Die moeten ervoor zorgen dat de vastgelopen kabinetsformatie weer op gang komt.
See on nu.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48432161451

Napolitano komt voor 15.00 uur met besluit of hij beschikbaar is voor een tweede ambtstermijn.

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsPresident Giorgio Napolitano van Italië maakt voor 15.00 uur bekend of hij beschikbaar is voor een tweede ambtstermijn. Dit hebben Italiaanse media zaterdagmiddag gemeld. De oud-communist lijkt verzekerd van een absolute meerderheid in het kiescollege dat om 15.00 uur begint aan de zesde stemronde.
De vijfde poging vanochtend om een nieuwe president van Italië te kiezen, is mislukt. Niemand heeft de nodige absolute meerderheid gekregen in de Verenigde Vergadering van Kamer, Senaat en regiovertegenwoordigers.


Dit bleek zaterdagmiddag tijdens het tellen van de stemmen. Er zijn al 444 blanco stemmen geturfd. Geen enkele kandidaat maakt nog kans om aan de nodige 504 stemmen te komen. De best geplaatste kandidaat, staatsrechtsexpert Stefano Rodotà, blijft steken op 210 stemmen.
See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48432081728

Ricetta Torta paradiso soffice

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenRicetta Torta paradiso soffice. Scopri la ricetta per preparare una golosa Torta paradiso soffice fatta in casa!


Tra le nostre ricette non poteva mancare la ricetta per preparare in casa la Torta paradiso soffice, una torta tipica della città di Pavia, molto delicata e friabile.


Questa ricetta è stata realizzata da Teresa (Le delizie di Terry).
See on prodottitipicitoscani.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48425723851

Italië kan weer naar de stembus

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsNa een maandje waarin de Italiaanse formatie niet van de grond kwam, en ook de verkiezing van een nieuwe president vastliep in een loopgravenoorlog, heeft de leider van Italiaans centrumlinks er gisteravond de brui aan gegeven. Hij stapt op nadat er een nieuwe president gekozen is. Dat betekent vrijwel zeker nieuwe verkiezingen - voor de EU een horrorscenario dat werkelijkheid wordt.


Nadat Bersani tijdens de verkiezingen al opzichtig faalde een beslissende meerderheid te behalen, is hij tot nog toe evenmin in staat gebleken de verkiezing van een nieuwe president te helpen realiseren. Wat de afgelopen dagen wèl kristalhelder werd, was waarom hij tot op heden categorisch weigerde een coalitie met de centrumrechtse club van Berlusconi te overwegen. Zelfs zijn deal met Bunga Bunga om een gematigd linkse president op het schild te hijsen, werd door een deel van zijn eigen achterban niet gepikt.


De revolte die de afgelopen dagen zichtbaar werd tijdens de eerste vier stemrondes voor een nieuwe president, waarbij kandidaat Maroni opzichtig faalde - maakten zijn aftreden als partijleider vrijwel onvermijdelijk. Maar aangezien Bersani toch in ieder geval theoretisch de verkiezingen gewonnen had, kan zijn vertrek weinig anders betekenen dan nieuwe verkiezingen. Waarbij eerst nog twee belangrijke vragen dienen te worden opgelost: wie wordt de nieuwe president, en verandert men het kiessysteem nog vóór de volgende verkiezingen.
See on dagelijksestandaard.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48424914112

Milaan, een verrassende Italiaanse stad

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyDe Italiaanse stad Milaan leent zich prima voor een citytrip. Wat mode en winkelen betreft ben je hier aan een uitstekend adres, maar ook op cultureel en culinair gebied valt er veel te beleven. De reisgids door & door Milaan laat je kennismaken met de mooiste plekjes van het Milaan zoals het werkelijk is. Ook voor de thuisblijver is dit een heerlijk sfeerboek om in (hogere) Italiaanse sferen te raken.
Een citytrip is meestal een reisje van een paar dagen en in die paar dagen probeer je dan ook zoveel mogelijk highlights van de stad in kwestie te bezoeken. Want misschien kom je er nooit meer! En dat is jammer, want daardoor blijft er veel moois liggen en komt het karakter van de stad ook niet altijd echt bovendrijven. Wie een stad echt door en door wil leren kennen, zou er eigenlijk een poosje moeten wonen. Dat is niet voor iedereen weggelegd; een goede aanzet om het echte Milaan te leren kennen is de reisgids door & door Milaan voor citytrippers én voor thuisblijvers.
See on reizen-en-recreatie.infonu.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48424520255

Prodi trekt kandidatuur voor Italiaans presidentschap in

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsTweevoudig Italiaans regeringsleider Romano Prodi heeft zijn kandidatuur voor het ambt van staatspresident vrijdagavond ingetrokken.


Eerder vrijdag was hij er volle vier stemronden niet in geslaagd een noodzakelijke absolute meerderheid achter zijn naam te krijgen van de 1007 nationale en regionale afgevaardigden in Rome.


Prodi was de kandidaat van centrumlinks. In een communiqué liet de voormalige voorzitter van de Europese Commissie weten “vereerd” te zijn dat hij voor centrumlinks mocht kandideren, maar dat de “omstandigheden” niet gunstig waren om hem tot opvolger van Giorgio Napolitano als bewoner van het Romeinse Quirinaal te verkiezen.
See on vandaag.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48421741114

Bombe a Boston, preso il secondo attentatore Dzhokhar Tsarnaev

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDzhokhar Tsarnaev, 19 anni, era in una barca a vela nel giardino di una casa. Il fratello 26enne ucciso dalla polizia.


CAMBRIDGE (Massachusetts) - Uno catturato, l’altro ucciso: la “grande fuga” dei due fratelli responsabili dell’attentato alla maratona di Boston che ha tenuto col fiato sospeso l’America per 26 ore, dopo la pubblicazione delle immagini dei due terroristi riprese dalle telecamere di sicurezza, è finita nella tarda serata di venerdì con l’arresto di Dzhokhar Tsarnaev. 19 anni appena, è il più giovane dei due fratelli di origine cecena responsabili delle bombe di Boylston Street. È stato preso, ferito ma vivo, all’interno di una barca a vela tirata a secco nella stagione invernale, sigillata nel cellophane e parcheggiata nel giardino di una casa di Franklin Street. Uno dei residenti della zona, stanco del coprifuoco che lo aveva obbligato a restare chiuso in casa per tutto il giorno, è uscito a fare due passi e ha visto macchie di sangue vicino alla barca. Ha guardato all’interno e ha visto il ragazzo ferito. La polizia, subito allertata, ha circondato la zona. C’è stata una sparatoria, poi è entrato in scena un mediatore che ha convinto Dzhokhar ad arrendersi.
See on corriere.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48420475815

Buongiorno a Tutti (bij Italian Entertainment And More - Italian...

Buongiorno a Tutti (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48419775854

De sterkste koffie ter wereld | Koffie | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaPietro Marmo, zilversmid van beroep, heeft de allerkleinste moka ter wereld weten te maken, waarmee je het meest straffe kopje espresso of koffie kunt zetten.


Tijdens de Sigep, de Salone Internazionale di gelateria, pasticceria e panificazione artigianali (oftewel de internationale beurs voor ijssalons, bakkers en banketbakkers) die begin dit jaar in Rimini werd gehouden, werd dit ieniemienie koffiepotje gepresenteerd. Deze mini moka is 19 millimeter hoog en bestaat net als elke andere moka uit vijf onderdelen. Hoe klein deze moka ook is, hij functioneert gewoon – je kunt er dus echt koffie mee zetten!
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48419080294