woensdag 3 juni 2015

Wijn en Entertainment met Alessandro Di Lella en Paolo Bertelli....Wijn en Entertainment met Alessandro Di Lella en Paolo Bertelli. Thanks to Barolo And More. http://bit.ly/dU8LWY #vino #divertimento #musica #italiana #festa #dilella #bertelli #barolo (bij Italian Entertainment And More)via Tumblr http://bit.ly/1deYPaD

De mooiste dorpjes en stadjes van Italië | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Het is een van de charmes die Italië zo aantrekkelijk maakt. Maar net als in Nederland hebben die dorpjes het niet altijd makkelijk in deze tijd. Daarom werd al in 2001 een organisatie opgericht die de dorpen probeert te beschermen en tradities probeert te behouden; I Borghi più belli d’Italia heet de stichting en alle 211 mooiste dorpjes zijn verzameld in een speciale gids.
See on ilgiornale.nlvia Tumblr http://bit.ly/1JqGUKn

Koken con amore - Sophia Loren | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Begin jaren zeventig tekende Sophia Loren haar favoriete recepten en herinneringen aan familielunches op. Wat begint als een soort therapie om haar lege uren te vullen, groeit uit tot een van de bekendste kookboeken ter wereld: In cucina con amore.
See on ciaotutti.nlvia Tumblr http://bit.ly/1M5dDnK

Authentieke Napolitaanse pizza | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Pizza is de culinaire trots van Napels. Hoewel de oorsprong van de pizza niet met harde feiten valt te bewijzen, gaan de Napolitanen er prat op dat de pizza in hun stad is uitgevonden.De Napolitanen zijn zó trots op hun pizza, dat er zelfs een vereniging in het leven is geroepen, de Associazione Verace Pizza Napoletana. Deze Associazione strijdt voor het behoud van de enige echte, originele pizza. Er is zelfs een wet opgesteld die voorschrijft waar een pizza napoletana aan moet voldoen.
See on ciaotutti.nlvia Tumblr http://bit.ly/1M5dEIb

Dichtbij.nl - Italianen eisen naamsverandering Talamini-salon

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Alphense ijssalon Talamini aan de Sint Jorisstraat moet zijn naam veranderen. Dat eisen de vier Italiaanse families die de rechten op de naam menen te hebben, de Ital Group.Met nog zes andere ijssalons was de Alphense zaak onderdeel van een franchise van de onlangs overleden Dordtenaar Riccardo Talamini. Met zijn overlijden vervalt ook het recht op het gebruik van de familienaam, zo menen de Italianen.De voorzitter van de Ital Group draagt toevalligerwijs ook de naam Riccardo Talamini. ‘Zij maken géén Talamini-ijs meer, dus zij mogen de naam niet meer gebruiken,’ laat hij optekenen in het AD.
See on m.dichtbij.nlvia Tumblr http://bit.ly/1JqGTGs

Vapiano | Betaalbaar, lekker en gezond Italiaans eten!

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Op 22 april opende in Eindhoven de grootste vestiging van Nederland. Even daarvoor opende er in Tilburg al een mooie vestiging en binnenkort zal er zelfs nog 1 haar deuren openen in het hartje van Nederland! Ik heb het over de de prachtige keten Vapiano. Gezond, lekker, snel, erg betaalbaar en ook echt klantvriendelijk.
See on fabulousfeelingblog.nlvia Tumblr http://bit.ly/1M5dErP

De Expo Milano 2015 is een absolute aanrader voor iedereen

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

De Expo is een wereldtentoonstelling die zich iedere vier jaar herhaalt in een wereldstad. Dit jaar bevindt de Expo zich in Milaan, genaamd Expo Milano 2015. Er doen met deze editie 112 landen mee aan deze bijzondere tentoonstelling. Ieder land presenteert zich op haar eigen manier door middel van een opvallend paviljoen dat zelf ingevuld mag worden met een concept, bedacht door het land. Deze landpaviljoenen bevinden zich over een zes kilometer lange open hal waarbij aan beide kanten de land-paviljoenen te bezoeken zijn.
See on dutchcowboys.nlvia Tumblr http://bit.ly/1RJSDXv

La canapa è buona da mangiare

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Se fino a poco tempo fa il nome era collegato unicamente agli effetti stupefacenti, negli ultimi anni il suo uso è stato sdoganato anche in cucina. Una pianta dalle tante virtù, quella della canapa, ricca di omega 3 e 6, proteine, vitamine, sali minerali, antiossidanti, fibre e con effetti benefici sul sistema immunitario e cardiovascolare.
See on gastronauta.itvia Tumblr http://bit.ly/1If7IhS

How to Make Carciofi alla Giudia - YouTube

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Inside Giggetto, Rome’s most famous restaurant for fried artichokes.
See on youtu.bevia Tumblr http://bit.ly/1If7F5Z

Een korte impressie van het Italië Evenement 2015 in de...

Dovizioso zet Ducati bovenaan in eerste training Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Andrea Dovizioso heeft de beste tijd gereden in de eerste training voor de Grote Prijs van Italië. De Italiaan bracht zijn Ducati naar een 1.47.893 en was daarmee een fractie rapper dan Jorge Lorenzo op de Yamaha. De voormalig wereldkampioen eindigde op drie honderdste van een seconde op de tweede plek. Andrea Iannone onderstreepte de uitstekende vorm van Ducati door de derde tijd te klokken.
See on m.gpupdate.netvia Tumblr http://bit.ly/1JjHew4

Italiaanse mensensmokkelaar van Eindhoven Airport blijkt zoek

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De zaak tegen een Italiaan die op Eindhoven Airport werd opgepakt als mogelijk mensensmokkelaar, werd vrijdagmorgen aangehouden door de rechtbank omdat de verdachte zoek is. De advocaat van de man, R. Bunge uit Heeze, heeft wel contact met zijn cliënt maar wilde, ondanks aandringen van de rechtbank, niet vertellen waar hij uithangt. “Dat is de taak van justitie, niet van mij.”
See on ed.nlvia Tumblr http://bit.ly/1FSHLB4

Top 10 culinair Zuid-Tirol

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

In Zuid-Tirol, ofwel Südtirol, schijnt de zon wel 300 dagen per jaar en de alpine en mediterrane invloeden zijn letterlijk te proeven. In deze noordelijkste provincie van Italië barst het van de culinaire routes vol prijswinnende wijnen en karakteristieke lokale producten. We presenteren je hieronder tien culinaire toppers in Zuid-Tirol.
See on telegraaf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1FSHKx7

Italie evenement 2015 - YouTube

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia
Impressie van de deelname van Bocelli Wijnen aan het Italië Evenement Smaak en Stijl 2015.
See on youtu.bevia Tumblr http://bit.ly/1M3wteO