woensdag 25 maart 2015

Florence zoals het was | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaWist je dat Florence 150 jaar geleden (in 1865) de hoofdstad van Italië was? Ter gelegenheid van dit jubileum, kun je bij de Ente Cassa di Risparmio di Firenze tot 5 april de mooiste schilderijen bekijken die Fabio Borbottoni (1823-1901) van Florence maakte zoals de stad er in zijn tijd uitzag.

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1y4EIA0

Romeinse gifmengster naar Nijmegen

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaZe werd bestempeld als een gifmengster en de kwade genius achter de wreedheden van haar zoon Nero: keizerin Agrippina. Vanaf zaterdag is in Museum Het Valkhof in Nijmegen een bijna twee meter hoog beeld van haar te zien. Volgens het museum is het een van de weinige vrijwel intacte grote Romeinse bronzen beelden ter wereld.Het 2000 jaar oude standbeeld van Agrippina is een bruikleen van het Nationaal Archeologisch Museum van Napels en voor het eerst op reis. Oorspronkelijk maakte het deel uit van een groep beelden van leden van de Julisch-Claudische keizerlijke familie in het theater van Herculaneum in Zuid-Italië.

See on omroepgelderland.nl
via Tumblr http://bit.ly/1FEgmoz

Palazzo Belfiore Florence | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyHoe vaak hebben we niet door Florence gewandeld, ons vergapend aan de enorme palazzi die zo groot zijn dat ze vaak het zonlicht uit de smalle straten van het centrum weren… Ontelbare keren hebben we ons afgevraagd wat er achter die enorme toegangsdeuren schuilgaat, of er in de cortile (binnenplaats) was wappert of dat er wellicht een prachtige fontein klatert. Stiekem droomden we ervan om even terug in de tijd te kunnen reizen, om te zien hoe het leven er in zo’n palazzo aan toe ging, bijvoorbeeld in de tijd van Michelangelo en de De’ Medici.

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1FEgnsO

Italiaans talent (21) overleden na bezoek aan sauna

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse wielerwereld is opgeschrikt door de dood van Andrea Carolo. Het 21-jarige talent van Cycling Team Friuli werd door een vriend levenloos aangetroffen in een sauna vlakbij Venetië. Dat meldden diverse media in Italië.Het overlijden van Carolo wordt door de politie onderzocht. De sauna-installatie is door de instanties in beslag genomen. Mogelijk zijn de hoge temperaturen en de luchtvochtigheid Carolo, die wellicht aan een aandoening leed, fataal geworden.

See on m.wielerupdate.nl
via Tumblr http://bit.ly/1FEgncg