vrijdag 22 mei 2015

Zondag 7 juni as hebben wij voor het eerst een geweldig gave...Zondag 7 juni as hebben wij voor het eerst een geweldig gave aktie voor iedereen die van snelheid en lekker eten & drinken houd. U kunt op inschrijving mee op een supersnelle powerboat en vooraf of achteraf gebruik maken van een fantastisch arrangement. Kijk op de flyer voor de details.via Tumblr http://bit.ly/1IPEBBO

'Italianen rijden het slechtst'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Italiaanse automobilisten zijn de meest belabberde chauffeurs van Europa. Zij doen er volgens 20% van de Nederlandse bevolking goed aan hun rijvaardigheid te verbeteren.Overigens worden de laarsbewoners op de voet gevolgd door de Fransen, wier gedragingen op de weg door ons ook niet al te hoog worden aangeslagen.
See on m.telegraaf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1FIa9ca

Tutti Italia Denekamp 2015


Op de pinksterdagen zondag 24 en maandag 25 mei 2015 is het weer zover. Voor het zevende jaar op rij is er in het centrum van Denekamp weer de gezellige Italiaanse warenmarkt van het Oosten voor het hele gezin.

Van 12.00 tot 18.00 is er van alles te zien op het Nicolaasplein zoals Kraampjes met Italiaanse producten, kleding, Ferrari’s, Pizza’s, live-muziek, entertainment enz enz. 

Voor de kleinsten onder ons zijn er tal van attracties waar de kids zichzelf prima kunnen vermaken deze middag.

Het evenement is voor de bezoekers gratis.

Graag verwelkomen wij u ook dit jaar weer als 1 van de 15.000 bezoekers.

De organisatie is in handen van Carlo Valetta met ondersteuning van Italian Entertainment And More.

Mogelijke exposanten kunnen meer info verkrijgen via info@italianentertainment.nl


See on allevents.in

via Tumblr http://bit.ly/1EmZlJv

Italië is weer in het land: de 12de editie van het Italië Evenement is in zicht!


In de tuinen van Kasteel de Haar (Utrecht) is vandaag de opbouw gestart van het grote Italië Evenement. De twaalfde editie heeft veel nieuwe smaken en stijlen in petto, zoals Venetiaanse gondels, circus Zanzara, het NK Pizza bakken, raceauto’s, mode, etcetera! 


See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1Gth4VH

Le vecchie case inutilizzate? Vendiamole a un euro - Regione - la Nuova Sardegna

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend Goed

CAGLIARI. Vecchie case non più utilizzate vendute ad un euro. Con un vantaggio per il proprietario che non paga più tasse inutili. E tre per i territori: si riqualifica il patrimonio immobiliare, si fa rimettere in moto l'edilizia e magari si dà una casa a giovani coppie. O ancora si favorisce la nascita di un attività turistica, un piccolo hotel o un B&b. Questo è - ferma restando la condivisione dell'impostazione finora data dalla Giunta - il Piano Casa secondo il gruppo Sardegna Vera.
See on lanuovasardegna.gelocal.itvia Tumblr http://bit.ly/1FrsDKV

Italie Evenement 2015 | m.Gardameer-Nu.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Liefhebbers van Italie kunnen het laatste weekend van mei weer hun hart ophalen bij het jaarlijkse Italie Evenement in de prachtige tuinen van Kasteel de Haar in Haarzuilens. Drie dagen lang, van vrijdag 29 tot en met zondag 31 mei, kun je genieten van het lekkerste, beste, mooiste en nieuwste uit Italie.
See on m.gardameer-nu.nlvia Tumblr http://bit.ly/1FrsDKM

Giorgio Armani ontwerpt T-shirt collectie - Nieuws - Fashion - VOGUE Nederland

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Ter ere van zijn veertig-jarige jubileum ontwerpt Armani een collectie bestaande uit verschillende T-shirts.Giorgio Armani heeft in de afgelopen veertig jaar een waar mode-imperium opgebouwd. Onlangs vierde hij zijn veertig-jarig jubileum in Milaan met de crème-de-la-crème van Hollywood. Maar Armani zou Armani niet zijn als hij dit jubileum zou beperken tot slechts een feest. Dus stak hij de handen uit de mouwen en ontwierp een collectie.
See on vogue.nlvia Tumblr http://bit.ly/1FrsAPk

Italië: geen overaanbod tomaten waardoor goede prijzen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

“Net als alle andere seizoensgroenten doen de tomaten het erg goed. De hoeveelheden zijn lager dan in de afgelopen jaren en de lokale productie in Centraal- en Noord-Italië is een beetje laat, dus er is geen overaanbod, ook niet uit Sicilië. Dit betekent dat de prijzen niet zijn gedaald,” zegt Mario Tartari van Eurofruit.
See on agf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1PA92A0

Bologna aan de Amstel op 22 mei | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Wie meer wil weten over de keuken van Bologna en Emilia-Romagna is op 22 mei van harte uitgenodigd bij het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam.Bologna la grassa! ‘De vette’ is een van de bijnamen van de Bolognese keuken omdat die zo rijk van smaak is. Boter, room, vlees en kaas, in Bologna maken ze er de lekkerste gerechten van, en niet alleen Spaghetti alla Bolognese. Dit wereldberoemde gerecht dat eigenlijk gebaseerd is op de ragù alla bolognese, wordt trouwens niet met spaghetti maar met tagliatelle gegeten.
See on ilgiornale.nlvia Tumblr http://bit.ly/1PA92zS

Italiaans restaurant Gallizia geopend | Entree Magazine

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Aan de Javastraat in Amsterdam is onlangs Italiaans restaurant Gallizia geopend. Voor eigenaar Tom Gallizia, tevens eigenaar van wijnwinkel Monega, een wens die in vervulling is gegaan.“Bij Gallizia moet de gast de oprechte Italiaanse gezelligheid ervaren zoals ik mij die herinner van de zomers bij mijn oma in Italië, aldus Tom Gallizia. “Aan de keukentafel genieten van elkaars gezelschap, goed eten en heerlijke wijnen zonder daarbij op de tijd te hoeven letten.”
See on entreemagazine.nlvia Tumblr http://bit.ly/1PA92jC

Italianen starten als eerste in EU met druivenoogst

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Terwijl de Italiaanse markten nog steeds worden overspoeld met druiven uit Zuid-Afrika, Peru en Chili worden de eerste batches Victoria en Black Magic geoogst in Sicilië.Lorenzo Bellassai van de import-export firma Giovanni Bellassai vertelde FreshPlaza dat “we vorige week zijn begonnen met de eerste hoeveelheden. We hebben het geluk dat we al heel vroeg beginnen, want we zijn de eersten in Europa voor het druivenseizoen. De volumes zullen toenemen vanaf begin juni en dan zal de export naar Europa starten. We zullen binnen een maand beginnen met de verkoop van Black Magic.”
See on agf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1FrqZca

Aanbevolen Italiaanse artikelen van de Italië kenners - Italië met Dolcevia.com

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Aanbevolen en favoriete artikelen van de redactie van Italië kenners Dolcevia.com

See on dolcevia.com

via Tumblr http://bit.ly/1FrqZc6

De enige echte Florentijnse biefstuk | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Het bekendste gerecht uit de keuken van Florence is de bistecca alla fiorentina, biefstuk waar je u tegen zegt! Het is met afstand de enige echte biefstuk die je in Florence en omgeving kunt bestellen. Schrik dan ook niet van de portie: een bistecca kan namelijk gemakkelijk meer dan 600 gram wegen! Je bestelt (en betaalt) dan ook meestal per 100 gram.
See on ciaotutti.nlvia Tumblr http://bit.ly/1FrqZc2

In het wild: Lancia Thema

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

In de onregelmatig terugkerende rubriek ‘In het wild’ zetten we bijzondere auto’s in het zonnetje die we zomaar op straat zijn tegengekomen. Gewoon, omdat het kan en omdat het anno 2015 steeds minder vanzelfsprekend is dat je nog iets leuks aantreft tussen al het grijze leaseblik. Deze keer: een Lancia Thema met smeuïge V6.
See on autoweek.nlvia Tumblr http://bit.ly/1JFsztT

Beroering in Italië na arrestatie jihad-verdachte | Buitenland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In Milaan is een 22-jarige Marokkaanse man gearresteerd die wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op het Bardo-museum in Tunis. Ook zou hij jihadstrijders ronselen. Voorafgaand aan de aanslag in Tunesië is de man per migrantenboot naar Italië gekomen.
See on volkskrant.nlvia Tumblr http://bit.ly/1FrqYVG

Zagato Mostro: Italiaanse rondingen waren zelden zo sexy

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Zagato laat onze kaken wederom collectief op de grond vallen, met de lekkerste automotive booty van 2015.Dit weekend begint het jaarlijkse Concorso d’Eleganza in de achtertuin van Villa d’Este, waar BMW – tevens hoofdsponsor van het autofeestje – ons gaat vermaken met een hommage aan de 3.0 CSL. Zagato heeft ondertussen ook iets fraais klaarstaan: de Maserati Mostro.
See on autoblog.nlvia Tumblr http://bit.ly/1AiPwRV