zaterdag 3 januari 2015

J.Gasco Home Page - J.Gasco - Italian Drinks

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaThe result is a line of soft drinks with inimitable flavour and quality:J.Gasco, Legendary Italian Vintage Drinks.

See on jgasco.eu
via Tumblr http://bit.ly/1DgMudM

The Florentine - article » Cavalcata dei Magi

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaOn the Feast of the Epiphany, January 6, a cavalcade led by the Three Kings, also known as the Three Wise Men, or Magi, protectors of kings, knights, travellers and merchants, winds its way through the historic streets of Florence. The event they are re-enacting is from the Christian tradition, in which the Three Magi bring gifts of gold, frankincense and myrrh to the newborn Jesus, following a bright star to the manger where he rests. They are also reviving a long-ago Florentine tradition.

See on theflorentine.net
via Tumblr http://bit.ly/1F11XTH

Italy: Sardinia and the grand canyons of Europe - Telegraph

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaJohn Wilmott disappears into Sardinia’s Gorropu gorge and emerges with a renewed fascination with Europe’s grand canyonsThere’s plenty of tourist information in Sardinia that tells you the Gola su Gorropu is the deepest gorge in Europe. It’s not (see below). But that doesn’t really matter when you’re standing at the bottom of an almighty vertical wall of rock and there’s a climber dangling from a precarious handhold high above your head.

See on telegraph.co.uk
via Tumblr http://bit.ly/1DgMsTd

Italië op het spoor - Italiaanse Producten - Prodotti Italiani

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy`Dit land zien per trein betekent een cruciale vraag stellen: maakt Italië wel of geen deel uit van de moderne wereld?’ Aldus Tim Parks in Italië op het spoor. In zijn eerste Italië-boek in meer dan tien jaar schetst hij een loepzuiver beeld van het land. Of het nu om zijn forensenrit Verona-Milaan gaat of om incidentele reizen naar Napels, Sicilië of Rome, Parks zet zijn dertig jaar hilarische en gekmakende reisavonturen in om ons het ‘charmant-irritante dystopische paradijs’ dat Italië is te tonen.

See on winkel.bol.com
via Tumblr http://bit.ly/1rPyOVE

De smaak van Rome - Italiaanse Producten - Prodotti Italiani

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyIn deze gids staan de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome beschreven, met tips voor de beste culinaire tussenstops. De gezelligste wijnbarretjes bij het Campo de’ Fiori, de lekkerste ijssalons in de kleine straatjes rondom het Pantheon, de beste restaurantjes rondom het Piazza Navona en alle andere gouden adresjes in de Eeuwige Stad: je vindt het allemaal in DE SMAAK VAN ROME.Enkele inwoners van de stad geven prijs waar zij het liefst naartoe gaan voor hun dagelijkse cappuccino, een lekkere pasta of een goed glas wijn.Vermijd met dit boek in de hand de gebaande toeristische paden en valkuilen, en geniet van de echte smaak van Rome!

See on winkel.bol.com
via Tumblr http://bit.ly/1rPyOFe

Gomorra / Midprice - Italiaanse Producten - Prodotti Italiani

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDit bloedstollende boek, geschreven door een 27-jarige onderzoeksjournalist, is het gedocumenteerde en opwindende verslag over de neergang van de stad Napels onder de heerschappij van de camorra: een holdingcompany met investeringen en connecties wereldwijd. Is er een verband met het feit dat in de regio waarin Napels ligt (Campania) de hoogste graad van moorden kent in heel Europa? Dit boek traceert de werkwijze van Het Systeem (het insiderwoord voor camorra) en hoe men in iedere stad iedereen omkoopt, recruteert of omlegt. Rijdend op zijn Vespa trekt de auteur rond, mensen interviewend met de geur van bloed in zijn neus. In de eerste, apocalytische, scène van Gomorra vallen schedels van een container in de haven van Napels. Ze behoren toe aan dode Chinezen die per boot teruggebracht worden naar hun vaderland, om daar begraven te worden.De auteur infiltreerde voor zijn onderzoek: hij werkte voor een Chinese textielverkoper, als ober tijdens een camorrabruiloft en als arbeider op een bouwplaats. Hij betrad de villa in Hollywood van een boss, een exacte replica van Tony Montana’s optrekje in de film Scarface. De lezer wordt meegezogen in een verhaal waarin je de angst ruikt en ondergedompeld wordt in de arrogantie en het gekonkel van de camorra, die veel flexibeler blijkt te zijn dan de Siciliaanse maffia.Dit criminele portret, deze reis naar de donkerste kant van de menselijke ziel, dit accurate verslag van de bezigheden, organisatie en werkwijze van de camorra wordt verteld op de enige manier die bij dit onderwerp past: keihard, nietsontziend en vol razernij. Gomorra is een fascinerend fresco van Shakespeariaanse intensiteit.

See on winkel.bol.com
via Tumblr http://bit.ly/1465GyE

Dominicus Sicilie - Italiaanse Producten - Prodotti Italiani

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyEr staan meer en beter bewaarde Griekse tempels op Sicilië dan in Griekenland zelf… Het is een uitspraak die er niet om liegt en die aangeeft wat een rijkdommen aan culturele bezienswaardigheden Sicilië te bieden heeft. Naast de tempels zijn de befaamde mozaïeken van de Romeinse villa bij Piazza Armerina - een echte toeristische trekpleister. Het is echter heus niet alleen de oudheid die zo goed vertegenwoordigd is op het eiland; de Noormannenkunst uit de tijd van de kruisvaarders is zelfs geheel uniek met zijn kerken met goudglanzende mozaïeken en curieuze rode koepeltjes, en de barok was in de Spaanse tijd de stijl bij uitstek voor het bouwen van nieuwe steden. Sicilië is kleiner dan Nederland, maar de natuur is er een van grote gevarieerdheid. Er zijn bergen met uitgestrekte bossen - waarvan een deel natuurpark -, glooiende akkers. uitgestrekte boom- en wijngaarden, grillige rotskusten en last but not least de Etna zelf, koningin onder de vulkanen. Deze reisgids doet recht aan al deze aspecten en nog veel meer: de roerige geschiedenis, de maffia, de markante karaktertrekken van de Sicilianen en hun hang naar folklore, de recente ontwikkelingen. Opgeluisterd met tal van kleurenfoto’s, goede kaarten en bruikbare praktische informatie, zal dit boek een onontbeerlijke leidraad zijn bij het rondreizen op het eiland.

See on winkel.bol.com
via Tumblr http://bit.ly/1BsYXKc

Concetta en Stefania op een Powerboat in Scheveningen...

Concetta en Stefania op een Powerboat in Scheveningen @famigliadilella (bij Scheveningen Haven)
via Tumblr http://bit.ly/1vXzKUs

#Fiat #logo at Louwman Museum Den Haag (bij Louwman Museum)

#Fiat #logo at Louwman Museum Den Haag (bij Louwman Museum)
via Tumblr http://bit.ly/1vX5sRA

Agriturismo di Fascino | Ciao tutti tipt de leukste plekken voor een vakantie in Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyAgriturismo di Fascino is niet zomaar een agriturismo. Je vindt er bijzondere themakamers … http://bit.ly/1EZGM4x http://bit.ly/1I89H2C

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1I89H2I

Zuid Italië ontdekken met Vesuviotour | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyVesuviotour is specialist in rondreizen in Italië. Een jonge en snel groeiende reisorganisatie.Een aantal gebieden in Zuid-Italië is inmiddels geen geheim meer voor de echte Italiëfans. Toch valt er nog genoeg te ontdekken volgens Gianluca Pesenti van Vesuviotour. Zijn jonge reisorganisatie maakte de afgelopen jaren een forse groei door. Meer dan vierduizend mensen vertrouwden het afgelopen vakantieseizoen op zijn keuzes, een absoluut record voor het bedrijf.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1tz9yia

Buon compleanno Michael

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsMaranello, 3 gennaio – Michael Schumacher compie oggi 46 anni e tutta la Ferrari e i suoi tifosi vogliono stringersi una volta di più attorno al campione tedesco che tanto ha contribuito a dare lustro alla Casa di Maranello con le sue gesta in pista. Un anno fa, a pochi giorni dall’incidente sugli sci avvenuto a Meribel, una delegazione di tifosi aveva portato il Grande Cuore Ferrari sotto l’ospedale di Grenoble per testimoniare l’affetto di tutto il popolo del Cavallino Rampante. Quest’anno Michael trascorrerà il compleanno circondato dai suoi cari a casa, dove continua ogni giorno il suo percorso di riabilitazione. Da tutta la Ferrari e dai tanti tifosi sparsi in ogni parte del mondo ancora tanti auguri e sempre Forza Michael!

See on formula1.ferrari.com
via Tumblr http://bit.ly/1vVkAPq