donderdag 20 december 2012

Onderzoek Costa Concordia afgerond

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsGROSSETO - De Italiaanse justitie heeft het onderzoek naar de ramp met het cruiseschip Costa Concordia afgerond. Dat heeft het Italiaanse persbureau ANSA donderdag gemeld.

De rechter moet nu beslissen of er voldoende bewijs is voor een rechtszaak. Als dat zo is, kan het proces volgend jaar beginnen.


De prominentste verdachte in de zaak is kapitein Francesco Schettino, maar ook andere bemanningsleden en leden van het management staan onder verdenking. Eerder waren er al wel hoorzittingen over het ongeluk.


De 290 meter lange Costa Concordia voer in januari vlak bij het eiland Isola del Giglio voor de kust van Toscane en raakte daar een rots, vermoedelijk door een riskante manoeuvre. Door de aanvaring ontstond een scheur van tientallen meters lang in de romp. Het schip maakte water en kapseisde, waardoor 32 mensen omkwamen.


Risee

Schettino is niet alleen beticht van roekeloosheid, de kapitein zou ook te vroeg het schip hebben verlaten en honderden passagiers aan hun lot hebben overgelaten. Schettino werd de risee van Italië, toen de televisie telefoongesprekken uitzond met de kustwacht, die hem sommeerde zijn plicht te doen en op het gehavende schip terug te keren.
See on nu.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38408612498

Van Astgoed nieuwsbrief december 2012

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend GoedMarktontwikkeling

Voor 2013 verwachten wij in het algemeen een prijsverlaging voor de van oorsprong boerengebieden en in het achterland van Italië. De Italianen hebben het economisch gezien zwaar en de werkloosheid is groot. Echter, degenen die moeite hebben met het opbrengen van de hypotheeklasten wonen doorgaans niet in woningen die interessant zijn voor ons Nederlanders en Belgen als tweede of soms als eerste woning. De grootste prijsverlagingen zullen plaatsvinden in regio’s of typen woningen (appartementen voor permanente bewoning) die voor ons minder aantrekkelijk zijn. Wel zien we een tendens, in de verkoop van woningen op interessante locaties van buitenlanders die zelf in de problemen zitten en van nieuwbouwwoningen aangeboden door bouwbedrijven. Dáár zijn de “koopjes” te verwachten.De woningen dichtbij zee, het merengebied, overige “hot spots” zoals toeristisch aantrekkelijke locaties en natuurlijk de skigebieden blijven onverminderd hoog geprijsd.
See on us6.campaign-archive2.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38395266682

PAUS ERKENT HEROÏSCHE DEUGDZAAMHEID VAN PAUS PAULUS VI

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsROME (KerkNet/VIS) – Paus Benedictus XVI heeft vandaag in een decreet de heroïsche deugdzaamheid erkend van paus Paulus VI. De paus drukt daarmee uit dat paus Paulus VI de christelijke deugden op voorbeeldige wijze heeft beleefd. Met het decreet zet de conciliepaus een belangrijke stap naar zijn zaligverklaring. Volgens Italiaanse media wordt inmiddels ook een medisch onverklaarbare genezing van een kind toegeschreven aan Giovanni Battista Montini, die in 1963 tot paus Paulus VI werd verkozen. De conciliepaus zou nog voor het einde van ‘Jaar van het Geloof’ worden zalig verklaard.
Giovanni Battista Montini werd op 26 september 1897 in het Noord-Italiaanse Brescia geboren. Na jarenlange dienst voor de curie in het Vaticaan, onder meer als substituut van paus Pius XII, werd hij benoemd tot aartsbisschop van Milaan. In 1963 werd hij verkozen tot paus. Hij kreeg de moeilijke opdracht om paus Johannes XXIII op te volgen, die de aanzet had gegeven tot het Tweede Vaticaans Concilie. Paus Paulus VI bracht niet enkel het Tweede Vaticaanse Concilie tot een goed einde, maar publiceerde ook een nieuwe codex voor het kerkelijke recht, een nieuw misboek en decreten en encyclieken voor omzetting van de besluiten van het Tweede Vaticaans Concilie. Hij overleed op 6 augustus 1978 in Castelgandolfo.
See on kerknet.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38389127232

Aanklager eist één jaar tegen Berlusconi

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsMILAAN - Het Italiaanse openbaar ministerie heeft donderdag één jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-premier Silvio Berlusconi voor zijn vermeende rol in de publicatie van de transcriptie van een afgeluisterd telefoongesprek in een krant van Berlusconi’s media-imperium.


Openbaar aanklager Maurizio Romanelli legde zijn eis donderdag op tafel in het proces tegen Berlusconi en zijn broer Paolo, uitgever van de Milanese krant Il Giornale, dat ten einde loopt. Het openbaar ministerie heeft drie jaar en drie maanden tegen Paolo Berlusconi geëist.


De zaak draait om de publicatie in 2005 van een afgetapt telefoongesprek dat onderdeel was van een onderzoek naar een mislukte overname.


Berlusconi’s advocaat Nicolo Ghedini beschuldigde het hof ervan snel een uitspraak te willen forceren om zo de landelijke verkiezingen, die vermoedelijk in februari worden gehouden, te beïnvloeden. Berlusconi wil zich mogelijk opnieuw verkiesbaar stellen. Ghedini wees erop dat afgeluisterde gesprekken van Berlusconi jarenlang zonder juridische consequenties zijn gepubliceerd.
See on metronieuws.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38388762450

Thailand mag Italiaanse maffiabaas uitleveren

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEen rechtbank in Bangkok heeft de Thaise regering toestemming gegeven Vito Roberto Palazzolo aan Italië uit te leveren. Palazzolo, de ‘bankier’ van de beruchte maffiabaas Toto Riina, werd in maart op het vliegveld van Bangkok aangehouden. De arrestatie werd mede mogelijk door speurwerk van de politie op Facebook. Rechercheurs hielden de pagina van Palazzolo en die van familieleden op de socialenetwerksite in de gaten.


Palazzolo (65) is in 2009 in Italië voor zijn trouwe diensten aan Riina tot 9 jaar cel veroordeeld. Hij woonde als Robert Von Palace in Zuid-Afrika, waar hij zich onder meer bezighield met het fokken van struisvogels. Zuid-Afrika weigerde hem aan Italië uit te leveren.
See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38379611382

Ontdek Abruzzo

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyAbruzzo is een relatief onbekende regio van Italie. Toch is dit een van de mooiste en bijzondste stukjes Italie met stranden en skipistes, bergen en zee.See on italiedavivere.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38379544758

World champion throw dough at the Dutch Pizzaiolo Challenge

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Nee York pizza in The netherlands invites world champion throw dough at The Pizzaiolo Challenge 2010See on youtube.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38372342956

Koor staakt, operahuis La Scala in Milaan schrapt balletpremière

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreHet beroemde operahuis La Scala in Milaan heeft woensdag de première van een ballet op Hector Berlioz’ Romeo en Julia afgelast omdat het koor staakte. Met de voorstelling zou het balletseizoen worden geopend. Volgens Italiaanse media weigerden de zangers te werken omdat ze in kostuum op het podium zouden staan terwijl ze normaal gesproken buiten het zicht van het publiek zingen.


De ballerina’s dreigden eerder ook al het werk neer te leggen omdat ze rugpijn kregen van de vloer in het moderne decor. De danseressen deden water bij de wijn en bliezen de staking af. Het koor volhardde, waarop de directie ‘met diepe spijt’ de voorstelling schrapte. Het is niet de eerste keer dat het operahuis een voorstelling moet schrappen vanwege een staking.
See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38369526179

Grieken en Italianen kopen Berlijn op | XIOSKRANT

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe voorbije weken was er een duidelijke tendens op de Berlijnse immobiliënmarkt. Rijke Grieken, Spanjaarden en Italianen kopen massaal appartementen in Berlijn. De reden moeten we niet ver zoeken, immobiliën in Duitsland zijn een goede garantie dat hun kapitaal beschermd wordt.
Volgens Engel&Völkers, een van de grootste immobiliënkantoren in Berlijn, valt dit verschijnsel makkelijk te verklaren: “De afgelopen weken verkochten we meer dan anders appartementen aan buitenlanders en dit zijn vooral Italianen en Grieken. Ze zien vastgoed in Berlijn als een veilige investering. Door de huidige economische toestand van Griekenland en Italië willen veel rijke Italianen en Grieken het risico niet lopen dat hun kapitaal verdwijnt. Daarom kopen ze vastgoed in Berlijn. De waarde van de appartementen stijgt niet spectaculair, maar hun waarde is wel gegarandeerd. Daarnaast heeft Duitsland een uitstekende economische reputatie.”
Berlijn is hip

Waarom Grieken en Italianen net voor Berlijn kiezen is omdat deze stad ‘cool’ is volgens Engel&Völkers. “Berlijn is de voorbije jaren weer hip geworden. De stad is de voorbije 10 jaar enorm veranderd en dat trekt aan.” De meeste verkochte appartementen liggen ook in de populaire en hippe buurten als Mitte en Kreuzberg.


Het is niet de eerste keer dat er veel geïnvesteerd wordt in Berlijns vastgoed door buitenlanders. Een paar jaar geleden was Berlijn erg in trek bij Scandinavische investeerders. Nu nog steeds kopen veel Scandinaviërs appartementen in de Duitse hoofdstad.


Berlijners?

Door de toeloop op immobiliën door buitenlanders vrezen sommige mensen in Berlijn dat de kostprijs van appartementen veel zal stijgen. Dit zou als gevolg hebben dat mensen uit Berlijn niet meer in hun eigen stad kunnen wonen omdat de appartementen te duur worden. Volgens Engel&Völkers is dit geen risico. Het vastgoed dat de rijke Italianen en Grieken kopen kost vaak meer dan 1000 euro per vierkante meter. Appartementen in deze prijsklasse zijn ruim beschikbaar, daar ligt ook de aantrekkingskracht voor de Grieken en Italianen.


See on xioskrant.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38369359316

Mario Balotelli aanvaardt 420.000 euro boete Manchester City

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse aanvaller Mario Balotelli, het enfant terrible van Manchester City, heeft woensdag alsnog een door de club opgelegde boete aanvaard.


‘Super Mario’ moest van City een boete van twee weeklonen (zo’n 420.000 euro) ophoesten omdat hij vorig seizoen liefst elf matchen moest missen door schorsingen. Balotelli ging daar in eerste instantie niet mee akkoord en daagde City zelfs voor de rechtbank. Beide partijen moesten in principe woensdag voor de rechter verschijnen, maar de Italiaan trok uiteindelijk zijn staart in.


De flamboyante ploegmaat van Rode Duivel Vincent Kompany kreeg afgelopen seizoen drie keer rood en negen keer geel. Hij tekende eerst beroep aan tegen de geldboete, maar een onafhankelijk panel van het bestuur van City hield vast aan de straf.
See on nieuwsblad.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38369251803

Video Tour of Italy 2012

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy


The video realized by an enthusiast videomaker, which runs for slightly less than 11 minutes, shows footage of classic tourist sights such as Rome, Venice, Florence as well as other less well known attractions in Italy.
See on vimeo.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38366907541

Il Pau-Biscotti by Angelo Martone - Laura Pausini La Donna dalla Voce di Velluto

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenUna simpatica e facile idea per pausinizzare i vostri dolci natalizi.
Dei biscottini di pasta frolla fatti in casa,con l’amuleto che quasi ogni fan possiede(io ho usato quello che il fan club mise in vendita nel 1999).


Qui la ricetta,ma se volete rendere più semplice il tutto,trovate la pasta frolla già pronta nei negozi.


By Angelo;)
See on facebook.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38366749289