donderdag 20 december 2012

Onderzoek Costa Concordia afgerond

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



GROSSETO - De Italiaanse justitie heeft het onderzoek naar de ramp met het cruiseschip Costa Concordia afgerond. Dat heeft het Italiaanse persbureau ANSA donderdag gemeld.

De rechter moet nu beslissen of er voldoende bewijs is voor een rechtszaak. Als dat zo is, kan het proces volgend jaar beginnen.


De prominentste verdachte in de zaak is kapitein Francesco Schettino, maar ook andere bemanningsleden en leden van het management staan onder verdenking. Eerder waren er al wel hoorzittingen over het ongeluk.


De 290 meter lange Costa Concordia voer in januari vlak bij het eiland Isola del Giglio voor de kust van Toscane en raakte daar een rots, vermoedelijk door een riskante manoeuvre. Door de aanvaring ontstond een scheur van tientallen meters lang in de romp. Het schip maakte water en kapseisde, waardoor 32 mensen omkwamen.


Risee

Schettino is niet alleen beticht van roekeloosheid, de kapitein zou ook te vroeg het schip hebben verlaten en honderden passagiers aan hun lot hebben overgelaten. Schettino werd de risee van Italië, toen de televisie telefoongesprekken uitzond met de kustwacht, die hem sommeerde zijn plicht te doen en op het gehavende schip terug te keren.




See on nu.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38408612498