vrijdag 4 april 2014

Geroofde schilderijen hingen al 40 jaar in Italiaanse keuken

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Twee schilderijen die in jaren 70 in Londen waren gestolen, hingen sinds 1975 in de keuken van een arbeider in de Noord-Italiaanse stad Turijn. De man had ze in zijn woonplaats voor bijna 45.000 lires, omgerekend zo’n 25 euro, gekocht op een veiling van voorwerpen die in treinen waren gevonden. Hij was er zich totaal niet van bewust dat het schilderijen van de Franse schilders Paul Gauguin en Pierre Bonnard waren.

See on ad.nl




via Tumblr http://bit.ly/1hdo2lP

Spaghetti carbonara

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en parmezaanse kaas (Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en parmezaanse kaasrecept:

See on leukerecepten.nl




via Tumblr http://bit.ly/1mJsPL8

Ferrari gaat klagen bij FIA

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Uit onvrede met de huidige Formule 1 gaat Ferrari-baas Luca di Montezemelo praten met de FIA.Ferrari wil dat de internationale autosportbond (FIA) de regels van de Formule 1 wijzigt. Volgens het management van de prestigieuze Italiaanse renstal zijn de bolides te langzaam en maken ze te weinig geluid. Ferrari-baas Luca di Montezemelo heeft komend weekend een ontmoeting met FIA-baas Jean Todt om de problemen te bespreken.Sinds dit seizoen rijden de coureurs met nieuwe V6-motoren. Die maken een stuk minder herrie. De motoren komen niet boven de twaalfduizend toeren uit. Vorig jaar lag het hoogtepunt nog op achttienduizend toeren. Sebastian Vettel van Red Bull noemde het nieuwe geluid eerder al “shit” en ook Ferrari beklaagde zich al meermalen.

See on nos.nl




via Tumblr http://bit.ly/1mJsPuG

Italiaanse boete Google voor privacyschending

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



ROME - Google heeft een boete van 1 miljoen euro aan de broek gekregen van de Italiaanse privacywaakhond Garante per la protezione dei dati personali.

See on gelderlander.nl




via Tumblr http://bit.ly/1mJsPe6

Why you should visit Le Marche, Italy

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Italian Le Marche, sitting on the Adriatic coast, is nothing short of a feast for the eyes.With stunning geographical features, a thriving community of flora and fauna and award winning unpolluted seas, visitors feel they’ve been transported to another world.The picturesque coasts attract sun and beach loving tourists.Go inland and the beautiful paved squares and elegant towns are yours for the enjoying. A lack of inland tourism leads to reasonable prices and unspoilt expanses of Natural Park.

See on golearnto.com




via Tumblr http://bit.ly/1mGTIiW

Napolitano (bijna 89) oudste president van Italië ooit

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



ROME (ANP) -Giorgio Napolitano lijkt zich er echt iets van aan te trekken dat we allemaal langer moeten doorwerken: sinds donderdag is hij de oudste president die Italië ooit heeft gehad.

See on destentor.nl




via Tumblr http://bit.ly/1pYfI97

Beau monde bewondert topstukken van Italiaanse mode

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Het Victoria and Albert Museum in Londen pakt uit met een tentoonstelling die een blik werpt op 70 jaar Italiaanse mode.

See on deredactie.be




via Tumblr http://bit.ly/1haIq72