zaterdag 5 oktober 2013

'Italiaanse kustwacht kwam te laat en filmde migranten'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse kustwacht reageerde veel te laat op de noodoproep van vissers die de boot vol migranten voor de kust van Lampedusa zagen vergaan. Toen ze eenmaal ter plaatse waren zouden ze vooral druk zijn geweest met het filmen en fotograferen van de migranten in plaats van ze aan boord te helpen.
See on elsevier.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/63206559387

Italiaans debat over aanpak migranten na ramp voor Lampedusa

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet vluchtelingendrama op de Middellandse Zee voor het Italiaanse eiland Lampedusa heeft in Italië een debat over de immgratiewetgeving en de aanpak van migranten veroorzaakt. President Giorgio Napolitano wil nieuwe wetten over de omgang met vluchtelingen en asielzoekers. Andere politici spannen zich in voor een herziening van de restictieve wetgeving op illegale immigratie uit 2002.
See on hln.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/63203726172

Our Mobile Office in France - Summer 2013

Our Mobile Office in France - Summer 2013
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/63179300057

Alle 13 goed! Italiaanse restaurants in Nederland | Italiaans eten | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenVoor deze Alle 13 goed! hebben we 13 Italiaanse restaurants voor jullie geselecteerd, van het Bourgondische Maastricht tot het gezellige Groningen. Buon appetito! Mangi, mangi! Eet, eet! Iedereen die wel eens bij een Italiaan aan tafel heeft mogen schuiven – of dat nu bij vrienden is of in een restaurant – weet dat je een Italiaanse mamma of cuoco geen groter plezier kunt doen dan door meteen aan te vallen op al dat lekkers dat voor je staat. Uiteraard eet je ook alles tot de laatste kruimel op – en laat je je geregeld nog wat extra’s toestoppen: een extra lepel pasta, een klein stukje vers brood…

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/63177284270

Italië discussieert over aanpak van migranten na ramp

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet vluchtelingendrama op de Middellandse Zee voor voor het Italiaanse eiland Lampedusa heeft in Italië een debat over de immgratiewetgeving en de aanpak van migranten veroorzaakt. President Giorgio Napolitano wil nieuwe wetten over de omgang met vluchtelingen en asielzoekers. Andere politici spannen zich in voor een herziening van de restictieve wetgeving op illegale immigratie uit 2002.

See on nieuws.be.msn.com
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/63177090678

#Prosciutto di #Parma (bij Italian Entertainment And More -...

#Prosciutto di #Parma (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/63176396113

Het Pantheon krijgt een houten vloer

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaIn Rome liggen de verhalen uit het verleden letterlijk op straat. Aan de hand van straatnamen die je op de bordjes – sinds 1814 van marmer dankzij paus Pius VII – kunt lezen, wandel je de geschiedenis van de eeuwige stad letterlijk achterna. Vrijwel iedere via, vicus of piazza is namelijk vernoemd naar een persoon of gebeurtenis die het leven van de stad Rome op de een of andere manier getekend heeft… Vandaag: Piazza della Rotonda.
See on orpheuskijktom.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/63150312165