zaterdag 25 juli 2015

Ziekenhuizen in Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Als je onverhoopt een ziekenhuis nodig hebt in Italië, is deze pagina handig om te bezoeken.Je gaat op vakantie en hebt onverhoopt een arts nodig, je moet naar de pronto socorso, EHBO, of naar het ziekenhuis. Dat is altijd vervelend. Wil je je voorbereiden op je bezoek, dan kun je natuurlijk je accommodatie of reisorganisatie vragen wat het dichtstbijzijnde ziekenhuis is. Maar je kunt je ook zelf voorbereiden. Elke middelgrote stad heeft wel een ospedale, ziekenhuis, of clinica, kliniek. Er zijn zowel openbare als privéziekenhuizen - de openbare ziekenhuizen zijn gratis voor de Italiaan, de privéziekenhuizen hebben meer luxe zoals bijvoorbeeld airco. Ook zie je dat private ziekenhuizen ruimere bezoektijden hebben dan de openbare ziekenhuizen, waar je slechts 2-3 uur per dag op bezoek mag. De kosten van een opname in een privéziekenhuis zijn over het algemeen vele malen hoger dan in openbare ziekenhuizen. Zoek je ter plekke naar het ziekenhuis, kijk dan uit naar het internationale teken (een witte H op een blauwe achtergrond) langs de weg. Ook zijn er vaak aan de kust dependances voor pronto socorso, eerste hulpposten.
See on italie.nlvia Tumblr http://bit.ly/1SHOamF

PowNed : Berlusconi wil in politiek van Rusland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi wil minister van Economische Zaken van Rusland worden. President Vladimir Poetin heeft hem die post aangeboden, evenals een Russisch paspoort.Dit beweerde Berlusconi althans in een toespraak voor parlementariërs van zijn partij Forza Italia (Hup Italië), meldde de krant La Stampa vandaag.Berlusconi en Poetin zijn al lang dikke vrienden. Zo kreeg Berlusconi van Poetin het beruchte grote bed cadeau waarin hij de liefde bedreef met de escortdame Patrizia D’Addario. De seksaffaires van de mediamagnaat hebben in Italië tot een serie processen geleid waarin ook dat bed een rol speelde. (ANP)
See on powned.tvvia Tumblr http://bit.ly/1gbVfA0

Rome | De eeuwige stad gaat moderniseren - Italië met Dolcevia.com

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Rome gaat moderniseren, een nieuw logo en Romeinse letters worden vervangen door tekst of cijfers.De meningen liggen verdeeld. Tegenstanders roeren hun mond en dat komt niet altijd uit een onverdachte hoek. Recent ging de neofascistische Romeinse jeugd de straat op om te betogen tegen het vernieuwen van het eeuwenoude kenbeeld van de stad met de wolfszogende tweeling Romulus en Remus en het veranderen van het bekende SPQR in een nieuw logo met de tekst ´Rome & You´. Ik vind het moeilijk om het oneens te zijn met ze, dit keer. Misschien ben ik te traditioneel. En dan zijn nu de Romeinse cijfers aan de beurt.
See on dolcevia.comvia Tumblr http://bit.ly/1gbVhIr

#olive #olijven @gustodilella @concettadilella (bij De Bazaar...#olive #olijven @gustodilella @concettadilella (bij De Bazaar Beverwijk)via Tumblr http://bit.ly/1IkziVu

Italiaanse druivenproducent Frudis zet in op pitloze rassen

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Innovaties binnen de druivensector geven Frudis een positieve blik op het seizoen van 2015. De verwachtingen zijn beter dan in het verleden, zeker ten opzichte van 2014. “Goed weer en het uitblijven van problematische ziekten hebben gezorgd voor volle, smaakvolle en mooie trossen,” aldus salesmanager Sabino Dipierro.
See on agf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1D0vegW