maandag 20 juni 2016

Echte parmaham komt niet uit Parma.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Echte parmaham komt niet uit Parma.Verrassend, maar waar. Echte parmaham komt vooral uit Langhirano, zo'n twintig kilometer onder Parma. We strijken er neer in een café en bestellen een broodje. Met parmaham natuurlijk. Foutje. Zeg maar: blunder. Al na de eerste hap merk je dat je je pijnlijk hebt vergist. Echte parmaham verdraagt geen broodje. Daarvoor is het te fijn. Spec-ta-cu-lair delicaat.Dat de cafébaas van wanten weet blijkt geen wonder. Zijn vorige baan was bij een parmahamproducent. Nog geen kwartier later staan we er voor de deur, bij Pio Tosini. Anno 1905.In het kantoor van de secretaresse hangt er nogal wat Holland aan de muur. Een Vermeer-kopietje en twee ‘laaglandschappen’. De secretaresse kijkt ervan op. Ze had ze nog niet gezien, al hangen ze er al heel lang. Gek? Ach, zelf eten we al een leven lang 'parmaham’, maar wat weten we er eigenlijk van? Pas sinds een kwartier weten we wat voor een kloof er gaapt tussen een kopie en echte Prosciutto di Parma van de bovenste plank. De echte herken je aan het beeldmerk, een kroon met het woord PARMA erin. Bij wijze van statement is dat dan ook het eerste wat de man doet die ons gaat rondleiden. Hij zet ’m letterlijk op, zijn PARMA-pet.
See on cacciucco.nl

via Tumblr http://bit.ly/28JPbjN

Inkomensverschillen in de oudheid - Italië Uitgelicht

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

In Italië waren er grote inkomensverschillen in de oudheid, tussen bevolkingsgroepen en binnen het rijk tussen verschillende volkeren. Lotje vertelt ons meer.Wie heeft wat te besteden? Hoe bescherm je je lokale economie? Wie betaalt er voor culturele voorzieningen? In welke mate moet de staat zorgen voor een verdeling van de welvaart? Vragen van alle tijden. Hoe deed men het in de Oudheid? Een perfecte samenleving was het zeker niet. Er waren inkomensverschillen binnen Italië tussen bevolkingsgroepen en binnen het rijk tussen verschillende volkeren. Die konden ook tot onlusten leiden. Toch beseften de machthebbers dikwijls wel dat het handig was om te zorgen voor herverdeling of voorzieningen te leveren voor het volk.
See on italieuitgelicht.nl

via Tumblr http://bit.ly/28JwXfY

Het beste restaurant ter wereld in Italië, waar anders… | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Restaurant Osteria Francescana in Modena van chef Massimo Bottura’s, mag zich dit jaar voor het eerst het beste restaurant ter wereld noemen. Dat maakte de jury van The World’s Best Restaurants deze week bekend.
See on ilgiornale.nl

via Tumblr http://bit.ly/1SdlH6Z

Italiaans team vindt ‘eerste’ voetsporen Homo Erectus

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Italiaanse onderzoekers hebben mogelijk de oudste voetsporen van Homo Erectus gevonden. De afdrukken zijn bijna niet te onderscheiden van die van de moderne mens. Deze vondst kan volgens de archeologen leiden tot nieuwe inzichten in onze voorouders. 
See on archeologieonline.nl

via Tumblr http://bit.ly/1Uico81

Grillo's kandidate nieuwe burgemeester Rome

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Virginia Raggi wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van Rome.
See on nos.nl

via Tumblr http://bit.ly/1Uic4Gy

Snorkelen & duiken op Sardinië | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Het kristalheldere water lonkt op Sardinië. Het is een van de betere plekken in Europa om te duiken en te snorkelen. Felice was door Eva-Sardinia en Archimete, een duik- en snorkelschool aan de noordkust van het eiland, uitgenodigd om kennis te maken met de onderwaterwereld van Sardinië.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/1UiczQO

Italië laat hun ouderen creperen om zogenaamde vluchtelingen te kunnen onderhouden.

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De gemeente Milaan moet ongeveer 90.000 zogenaamde vluchtelingen onderhouden en dit al 5 jaar lang: onder de 77.000 die afgelopen jaar aankwamen zaten slechts 270 echte vluchtelingen. Alle anderen waren illegalen/nep-vluchtelingen.
See on eunmask.wordpress.com

via Tumblr http://bit.ly/1UicEEh

Villa Vendicari - Vakantie in Italië | Ciao tutti

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Bij Villa Vendicari word je ‘s ochtends al wakker met keuzestress: duik je het zwembad in, loop je het strand op of ga je het aangrenzende natuurreservaat verkennen? Denk er even goed over na op een van de vele balkons en maak na een heerlijk Italiaans ontbijtje een weloverwogen keuze. Ongetwijfeld zal iedere optie je van veel vakantieplezier voorzien!
See on vakantie-in-italie.nl

via Tumblr http://bit.ly/201uP4I