donderdag 4 juni 2015

Het was weer op en top het Italie gevoel tijdens het Italië...

Kom genieten van de heerlijke Italiaanse gerechten en producten...

De mooiste adresjes in Toscane | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Toscane is niet alleen een van onze favoriete regio’s, het is bij veel Italiëfans een geliefde vakantiebestemming. Vooral in het hoogseizoen kan het kiezen van een vakantieverblijf in deze mooie streek echter nog wel eens een lastige opgave zijn. Italissima heeft gelukkig nog een aantal mooie vakantieadresjes beschikbaar in het hoogseizoen. Laat je inspireren door deze selectie!
See on ciaotutti.nlvia Tumblr http://bit.ly/1BM7lUE

Italiaanse politie arresteert 44 verdachten in corruptiezaak migranten

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse politie heeft 44 mensen aangehouden wegens corruptie rond de opvang van migranten. Ze worden ervan verdacht onderdeel te zijn van een netwerk van corrupte politici en zakenmensen in Rome, meldt persbureau Reuters.Volgens de Italiaanse justitie verdeelden de verdachten lucratieve contracten voor de opvang van migranten. Onder hen zijn vooral gemeentebestuurders en ambtenaren uit Rome, maar het netwerk heeft ook vertakkingen naar Sicilië. Het onderzoek van de Italiaanse justitie richt zich op malversaties die plaatshadden toen Gianni Alemanno nog burgemeester van Rome was; tussen 2008 en 2013.
See on m.nrc.nlvia Tumblr http://bit.ly/1BM7kQt

Sgroppino al limone | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Hier op Sicilië genoten we gisteravond na het eten van een sgroppino, prachtig geserveerd tussen ijs en schijfjes citroen. Dit heerlijk zomerse drankje kun je ook makkelijk thuis maken. Met onderstaand recept haal je in no time Italië in huis!
See on ciaotutti.nlvia Tumblr http://bit.ly/1HLvwEA

Uitnodiging Italiaanse netwerkmeeting 10 juni

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Je bent van harte uitgenodigd voor onze volgende netwerkmeeting die geheel in het teken staat van Italië. Dé gelegenheid om informeel onder het genot van een hapje en een drankje ondernemers uit ons netwerk te leren kennen.
See on us10.campaign-archive1.comvia Tumblr http://bit.ly/1HLvyMJ

Italianen willen Marokkaanse held aan verblijfsvergunning helpen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De 28-jarige Marokkaan Taoufik Chtouki (foto) is in Italië uitgegroeid tot een held nadat hij vorige week een toerist uit een rivier redde in Florence.Duizenden Italianen spraken hun bewondering uit voor de heldendaad en ook de burgemeester van de stad roemde Chtouki. Hij blijkt echter een illegaal te zijn omdat zijn verblijfsdocumenten zijn verlopen. Italiaanse burgers hebben nu een campagne in het leven geroepen waarmee ze de autoriteiten vragen om een verblijfsvergunning voor de held. Zij willen graag dat hij ‘integreert in de Italiaanse samenleving’. Via Change.org hebben initiatiefnemers een petitie opgericht en hopen op 5000 ondertekenaars.
See on m.marokko.nlvia Tumblr http://bit.ly/1H2HsWs

Nieuwe kabelbaan Mont Blanc vanaf juni in gebruik - Skiinformatie.nl

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Na de gigantische investering van 110 miljoen, wordt de vernieuwde kabelbaan op de Mont Blanc vanaf juni eindelijk in gebruik genomen. De verbetering van de oude lift heeft geresulteerd in een beter gestroomlijnd systeem dat het landschap rondom de Italiaanse kant van het Mont Blanc massief beter belicht. Voor de regio een enorme verbetering, want naar verwachting gaat de vernieuwde lift meer toeristen trekken. Het gebied zelf geeft aan dat het de coolste lift ter wereld is geworden.
See on skiinformatie.nlvia Tumblr http://bit.ly/1Kb9SPh

Crash bij Italiaanse vliegtuigshow, één dode | metronieuws.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Bij een vliegshow in Italië zijn zondag twee vliegtuigjes tegen elkaar aan gevlogen. Daarbij kwam één piloot (47) om het leven. Zijn vliegtuig stortte neer in de Adriatische Zee.De andere piloot heeft de crash overleefd. Hij kon een noodlanding maken, aldus persbureau Ansa.Hoe het ongeluk in de regio Abruzzo heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend. Een andere show die later op de middag gegeven zou worden door de Italiaanse luchtmacht, werd afgelast. Honderden badgasten waren getuige van de horrorcrash.
See on m.metronieuws.nlvia Tumblr http://bit.ly/1HLqx6W