maandag 2 juni 2014

Literatuur festival in Rome 2014 | Bezienswaardigheden Rome

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHet jaarlijkse festival van literatuur zal dit jaar niet bij de basilica de Massenzio plaatsvinden, maar plaatsvinden bij het forum Romanum tot Piazza del Campidoglio. Verschillende bekende internationale schrijvers worden verwacht mee te doen. Het festival wordt al weer voor de 13e keer gehouden en zal dit jaar plaatsvinden van 27 mei tot 1 juli 2014.

See on bezienswaardighedenrome.com
via Tumblr http://bit.ly/RYN3WW

Italiaans modemerk Imperial opent zes winkels in 2014 - Vastgoedmarkt.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHet Italiaanse damesmodemerk Imperial uit Bologna heeft zich gevestigd in een winkel van 100 m2 aan de Utrechtsestraat 25 in Amsterdam. De winkel is de eerste brandstore van Imperial in Nederland.Dit jaar is Imperial nog van plan winkels te openen in de negen straatjes in Amsterdam, en in Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Den Bosch. Petas Real Estate begeleidde de aanhuur namens Imperial. Van Sabben Commercieel Vastgoed trad op namens de verhuurder, een niet nader genoemde particuliere belegger.

See on vastgoedmarkt.nl
via Tumblr http://bit.ly/1hRRDxk

Bruschette al pomodoro veloci

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenLa bruschetta al pomodoro è la ricetta veloce e facile da preparare,ottima per un aperitivo, antipasto o semplicemente un modo per riciclare il pane avanzato. Io vi propongo la ricetta classica della bruschetta con il pomodoro.

See on blog.giallozafferano.it
via Tumblr http://bit.ly/1jMrv6s

Italiaanse premier geeft volk geld en wint verkiezingen - wel.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsMatteo Renzi weet wel hoe je stemmen binnenhaalt. De Italiaanse premier behaalde op 25 mei een klinkende overwinning en niet met ingewikkelde beleidsplannen, maar met een eenvoudige (maar wel nagekomen) belofte en een goede tweet.Waar in veel landen de traditionele partijen op hun donder kregen, bleef de Italiaanse Democratische Partij fier overeind. Renzi heeft sinds hij begin dit jaar premier werd, continu campagne gevoerd. En hij weet als geen ander hoe dat moet. Hij beloofde de Italianen elke maand een hervorming. Van de meeste is weinig terecht gekomen.

See on welingelichtekringen.nl
via Tumblr http://bit.ly/1pM1n0M

Etihad zet volgende stap in deal met Alitalia - Nieuws.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEtihad Airways is bereid te investeren in de noodlijdende Italiaanse branchegenoot Alitalia. De Arabische luchtvaartmaatschappij stuurt binnenkort de brief met de details over voorgenomen investeringen naar het bestuur van Alitalia en de stakeholders in de maatschappij. Dat hebben Alitalia en Etihad zondag laten weten in een gezamenlijke verklaring.

See on nieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1pM1kSQ

Mozaïek van ijsmaker Roberto gestolen. Beloning:50 liter ijs | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsMeestal komt Roberto Gelato positief in de publiciteit met z’n bijzondere ijssmaken op basis van bier, haring of bloed. Of als hij ijs in de open lucht maakt. De ijsmaker is nu echter landelijk nieuws met wel een heel bizarre diefstal. Zaterdagochtend werd het mozaïek dat zijn zaak siert met brute kracht van de muur getrokken. Wie doet dat nou?!

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1p0xU3A

Pinksterzondag 8 juni: Viva Italia! | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More8 juni is het feest. Dan verandert het TT Circuit Assen dan in een enorme snoepwinkel voor de grote en kleinere autoliefhebber tijdens Viva Italia 2014Op het Italië Evenement konden autoliefhebbers al het hart ophalen met zeer exclusieve Italiaanse ‘bella’s’. 8 juni is het helemaal feest. Dan verandert het TT Circuit Assen dan in een enorme snoepwinkel voor de grote en kleinere autoliefhebber. Een paddock vol met meer dan 1.000 mooi opgemaakte Italiaanse schonen staan klaar. Tientallen Lamborghini’s, meer dan honderd Ferrari’s en tientallen Maserati’s en Lancia’s. En dan nog honderden Alfa Romeo’s, Fiats en heel veel motoren!

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1m5tHHO

Bernard glimlacht: Italia@Zandvoort 2014 op 29 juni | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaOp 29 juni is dit jaar het spectaculaire auto-evenement Italia@Zandvoort.Wijlen prins Bernard zal met een tevreden glimlach van boven toekijken. Op de geboortedag van deze verstokte Ferrarifan is dit jaar het spectaculaire auto-evenement Italia@Zandvoort. Het circuit ziet dan weer rood van de Ferrari’s!Dit jaar is de F1-demonstratie van Minardi met Jos Verstappen en Jan Lammers de grote publiekstrekker van het Italiaanse auto- en lifestyle-evenement. Verder zijn alle merken van Italiaanse origine te zien, te horen en te ruiken.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1m5tF2O

Opgelet! Dodelijke kogelvis in Italiaanse zee | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyGooi je deze zomer je hengeltje uit in de Middellandse zee, let dan extra op wat er aan de haak zit. De uiterst giftige kogelvis is namelijk waargenomen in Italiaanse wateren. Eén kogelvis bevat voldoende gif om dertig mensen te doden!

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1oNubss

Feest in Italië: La Festa della Repubblica

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaVandaag is het groot feest in Italië. Overal wappert de nationale driekleur.Italiaanse driekleurDe Italiaanse vlag, de tricolore, bestaat al veel langer dan de Italiaanse Republiek. Het driekleurige symbool wappert al sinds 7 januari 1797. De geboortegrond van de vlag is Reggio Emilia, maar de kleuren zijn afkomstig uit Milaan. Het wapenschild van Milaan bestaat uit een rood kruis op een witte achtergrond. Samen met de groene kleur van de Milanese burgerwacht levert dit de vrolijke driekleur op.

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1gWom9y