maandag 24 februari 2014

Ciao tutti tipt de leukste plekken voor een vakantie in Italië | speciaal geselecteerd in alle regio's van Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyKijk jij ook al weer uit naar het moment dat je je koffers kunt pakken om naar la bella Italia te reizen? Om alvast in de stemming te komen, presenteren we de 101 leukste vakantiebestemmingen in Italië, stuk voor stuk voorzien van een zwembad. Zo kun je al heerlijk grasduinen en ideeën opdoen voor je volgende vakantie.

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/MV20r7

Buon Appetito (bij Italian Entertainment And More - Italian...

Buon Appetito (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://bit.ly/1k56juZ

Renzi: elke cent overheidsuitgaven online – Metro

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet nieuwe Italiaanse kabinet-Renzi gaat elke dag alle overheidsuitgaven tot op de laatste cent op internet zetten. Via dit nieuwe „revolutionaire mechanisme” moet de belastingbetaler kunnen nagaan wat de staat met zijn centen doet.Dit zei de nieuwe premier maandag in de Senaat in Rome, die later op de dag stemt over het vertrouwen in de nieuwe ministersploeg. Veel Italianen klagen over de welig tierende bureaucratie en hebben er weinig vertrouwen in dat de staat efficiënt met geld omgaat.Matteo Renzi zei dat hij hoopt de laatste nieuwe premier te zijn die het vertrouwen aan de Senaat moet vragen. Afschaffing van het hogerhuis van het parlement staat hoog op zijn politieke agenda.

See on touch.metronieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1k56jes

Hoax or not? Underground Tunnel Discovered Between Sicily and Calabria

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaForget the much glorified and never accomplished bridge over the Strait of Messina; according to a series of reports published on local Calabrian and Sicilian news sites, an underground tunnel that connects Sicily with Calabria would be in place since the Punic Wars era.
According to the reports, the secret underpass was discovered a few days ago by workers making fixes on the Salerno-Reggio Calabria motorway, precisely at the location of Villa San Giovanni.
See on italymagazine.com

via Tumblr http://bit.ly/1k3X8Lc

Zelfgemaakte Pesto met Olivastro - Quattrociocchi Biologische Olijfolie

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenDe zonnestralen prikken al regelmatig door de wolken en we hebben zelfs al een enkele keer kunnen genieten van een drankje op het terras. Het is (tot nu toe) een erg zachte winter waardoor de lente-kriebels al volop aanwezig zijn!
En dan denken wij natuurlijk alweer aan een mooi voorjaar en nog betere zomer met heerlijk smaakvol Italiaans eten!


Om nog een beetje meer in de stemming te komen hebben wij een heerlijk vers maar simpel recept voor je; zelfgemaakte verse pesto! Een uiterst handig basisingrediënt voor vele heerlijke Italiaanse recepten, en het is echt zo gemaakt!
Denk bv. aan mozzarella en tomaat met pesto, pasta pesto, een sandwich met kip, zongedroogde tomaat en pesto, geroosterd brood met pesto of gebruik het eens als dressing in een Italiaanse salade; er zijn oneindig veel mogelijkheden! En je kunt van ons aannemen; verse zelfgemaakte pesto is echt vele malen lekkerder dan uit een potje.

En natuurlijk wordt deze pesto het allerlekkerst door toevoeging van onze heerlijke Biologische “Olivastro” Extra VergineOlijfolie*!
See on quattrociocchi-olie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1jtfFkC

Logeren aan de zoutkust

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDeze maandagochtend nemen we jullie vanuit Toscane mee naar het diepe zuiden van Italië. Naar Sicilië, om precies te zijn. We schreven al eerder over onze plannen voor een ontdekkingstocht over het eiland en die droom wordt in het voorjaar waarheid! We hebben afgelopen week de tickets geboekt en zullen in mei twee weken lang het noordwestelijke gedeelte van het eiland gaan verkennen.

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1h4QpRg

Boek uw eerstvolgende vakantie naar Italië via Italian Links And More

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyOp onze website Italian Links And More staan diverse rubrieken voor het boeken van uw vakantie is Italië.Van Campings en Hotels totaan Vakantiehuizen en complete Vakantieparken.Daarnaast staan er ook links op deze website naar Italiaanse bezienswaardigheden, stad en gebiedsinformatie maar ook naar veel leuke adresjes zoals restaurants, winkels en veel meer.Uw zoektocht in en naar Italië kan dus beginnen op Italian Links And More!

See on lafamigliadilella.blogspot.nl
via Tumblr http://bit.ly/1jsK7er

Culy Italia: de Italiaanse liefde voor eten

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen‘Everything you see, I owe to spaghetti,’ zo zei Sophia Loren ooit. De Italiaanse keuken vormt echter niet alleen de basis van de schoonheid en de carrière van deze actrice, maar van zo ongeveer alles in Italië. Vandaag vertelt Culy’s Italië-expert Saskia Balmaekers dan ook over de Italiaanse liefde voor eten en meer.

See on culy.nl
via Tumblr http://bit.ly/1h49GT0