vrijdag 20 februari 2015

Inzamelingsactie als geste naar Romeinse bevolking - AD.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaNederlanders staan er, na het gedrag van een deel van de Feyenoord-supporters, allesbehalve goed op in Italië. Daar moet snel verandering in komen, vindt de Nederlandse Elisabeth Bertrand die in Toscane woont. Ze hoopt met de inzamelingsactie ‘Scusa Roma’ de ‘goodwill’ van de Nederlander te kunnen tonen. „Zie het als een geste naar de Romeinse bevolking.”Er moet korte metten worden gemaakt met het beeld dat Italianen op dit moment van Nederlanders hebben, stelt Bertrand. De Nederlandse werkt al zo’n tien jaar in het toerisme in Italië en weet heel goed hoe Romeinen denken over de vernielingen in hun stad. „Dit had nooit mogen gebeuren in Rome. Van alle Italianen zijn Romeinen nog het meest trots. Zij worden hier heel emotioneel van.”

See on m.ad.nl
via Tumblr http://bit.ly/1CTz70Y

Kantoor opnieuw ingericht en ruimte gemaakt voor een kleine...

Kantoor opnieuw ingericht en ruimte gemaakt voor een kleine #Multi #Media hoek. #nostalgia #vintage #fantom #juno #korg #roland #sythesizer #mixing #composing #ms20 (bij Di Lella Productions)
via Tumblr http://bit.ly/1vlHk0n

Italië walgt van Rotterdamse barbaren die Rome slooptenDe Italianen zijn woedend op de ‘barbaren’ uit Rotterdam die Rome hebben gesloopt. Vrijwel alle Italiaanse kranten besteden vandaag op de voorpagina veel aandacht aan de hooligans.
'BARBAREN' kopt de grootste sportkrant La Gazzetta Dello Sport. 'Piazza de Spagna verwoest: arrestaties en gewonden' is de onderkop bij de opening van de krant. Ook andere dagbladen halen uit naar de Nederlandse hooligans.


Zo koppen kranten met ‘Roma getekend door barbaren’ en ‘de terugkeer van de barbaren’. Il Tempo heeft zelfs gekozen voor een Nederlandstalige kop: ‘Nederlandse beesten’.
See on telegraaf.nl

via Tumblr http://bit.ly/1CSBkwf

GeenStijl: GIGAPICA - Feyenoord-fans slaan Rome aan gort

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsMooi is dat. Terwijl Ahmed Aboutaleb in het Witte Huis Rotterdam op de geopolitieke kaart aan het knallen is op een International Terrorism Dinges plunderen bloeddorstige voetbal-idioten uit Roffa de binnenstad van Roma. Ho wacht - dit heeft natuurlijk niets met voetbal van doen. Maar met de uitwassen van het voetbal. Enniewees. De premier van Italië Renzi EIST inmiddels excuses van Nederland, en Rutte kennende zal-ie de herstelbetalingen wel weer doorberekenen in de accijnzen. Dus uiteindelijk bent u de lul. We hebben daarom een schitterend smoelenboek (80 pica’s!) van fonteinvandalen en relschoppers samengesteld. Herken ze allemaal, lang leve de schandpaal! Mocht u zichzelf herkennen met uw bebloede domme kokosnoot, dan mag u zich schamen. Idioot. GIGAPICA!

See on geenstijl.nl
via Tumblr http://bit.ly/1AQepE5

Italianen op weg naar doorbraak biochemie

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe twee Italiaanse bedrijven Bio-on en Eridania Sadam gaan samen een duurzame manier ontwikkelen voor de productie van levulinezuur.Eridania Sadam investeert € 1.8 mln in onderzoek naar een nieuwe productiemethode voor levulinezuur. Suikerproducent Bio-on voert het onderzoek uit. De huidige industriële productiemethode voldoet niet aan de Europese milieuwetgeving.De nieuwe methode die beide partijen onderzoeken, haalt levulinezuur uit bijproducten van de suikerindustrie. Levulinezuur wordt gebruikt in de chemische industrie. Het is een natuurlijk molecuul dat zeer geschikt is voor het maken van biologisch afbreekbare plastics. Het kan ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe biobrandstoffen en kunstmest.

See on duurzaambedrijfsleven.nl
via Tumblr http://bit.ly/1AQ22rB

'Parma heeft geen geld voor duel van zondag met Udinese' - NUsport.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsFC Parma heeft mogelijk de laatste wedstrijd al gespeeld. De noodlijdende Italiaanse club heeft volgens Italiaanse media geen geld meer om het thuisduel met Udinese van zondag te kunnen organiseren en de beveiliging te kunnen betalen.

See on nusport.nl
via Tumblr http://bit.ly/1EvXT9G

Feyenoordfans in Rome krijgen elk 45.000 euro boete - RTL Nieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsAcht van de opgepakte Feyenoordsupporters hebben van de rechter een stadionverbod gekregen. Ook hebben ze elk een boete van 45.000 euro gekregen, meldt RTL Nieuws-correspondent Pauline Valkenet.

See on rtlnieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1AQ1ZfE

Italiaanse militairen ingezet voor bewaking

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe top van de Italiaanse veiligheidsdiensten heeft dinsdag ingestemd met een plan dat 4800 militairen voor bewakingsdoeleinden vrijmaakt. Ze worden ingezet om het land te helpen beschermen tegen potentiële terreuraanslagen, maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend. De militairen zullen zeker tot eind juni worden ingezet.Vijfhonderd militairen komen volgens Italiaanse media in Rome, waar troepen al de bewaking van ambassades, residenties, de synagoge en Joodse scholen op zich hebben genomen. De extra militairen gaan vermoedelijk toeristische plekken zoals archeologische opgravingen en monumenten bewaken.

See on m.telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1AQ1Zfo

San Patrignano- De Smaak van Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenOp vrijdag staan mensen in de rij om de lekkerste arrosticini (stokjes met schapenvlees) van Genk en omstreken te mogen proeven. Op dinsdag moet u echt gereserveerd hebben om de lekkerste pasta’s voorgeschoteld te krijgen. Café Piceno in Genk, het is zo ongeveer het best bewaarde geheim van de Belgisch Limburgse mijnstreek. En wat voor een geheim. Die pasta’s zijn verslavend lekker en als u iemand kunt vinden die op een vrijdagavond meer dan 1500 ‘stokskes’ arrosticini omzet, neem ik mijn petje voor u af. Voor mij is Piceno meer geworden dan een authentiek Italiaans café, het is voor mij het symbool geworden van de kracht van een famiglia. Iedereen die in Piceno werkt, doet dit voor Francesco. Francesco zit in San Patrignano bij Rimini, de grootste gemeenschap van herstellende verslaafden ter wereld. En met zijn zus Mara heb ik een indringend, boeiend, maar bovenal warm gesprek gehad.

See on desmaakvanitalie.nl
via Tumblr http://bit.ly/1CQUJuR

Italian art restorer denies damaging medieval frescoes

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsNewspapers quoted an expert saying he had noticed significant changes to works by Giotto and others in the Basilica of Saint Francis in Assisi.A leading Italian art restorer has denied his team has permanently damaged a series of medieval frescoes by Giotto and other artists.Sergio Fusetti, lead restorer at the Basilica of Saint Francis in Assisi, said claims by an expert reported in the Italian press over damage to the frescoes were completely unfounded.“The problem doesn’t exist. We carry out regular checks and maintenance, taking off the hard dust that’s been deposited on the frescoes. We have never done anything without the authorisation from the superintendency, which is the culture ministry in the territory,” he told the Guardian.

See on theguardian.com
via Tumblr http://bit.ly/19GZct6