donderdag 3 november 2016

De laatste aardbeving in Italië kan ernstige gevolgen hebben - National Geographic Nederland/België

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Italië werd zondag getroffen door de zwaarste aardbeving in het land sinds 1980. Die zou op lange termijn invloed kunnen hebben op breuken in de aardkorst.Een aardbeving met een kracht van 6,6 op de schaal van Richter deed Italië zondagochtend op zijn grondvesten schudden. Het zou de sterkste aardbeving geweest zijn waar het land in decennia mee te maken kreeg.De aardbeving begon om twintig voor acht en het epicentrum lag bij Norcia, een stadje in de provincie Perugia, zo’n 150 kilometer ten noordoosten van Rome. Naschokken reikten tot Venetië. Verschillende gebouwen stortten in, maar niemand stierf. Velen waren al geëvacueerd (zo’n 25.000 man) nadat in het gebied een voorschok van lagere kracht gemeld was. De premier van Italië, Matteo Renzi, noemde de aardbeving “de sterkste sinds Irpinia”, een aardbeving van 6,9 op de schaal van Richter in Zuid-Italië, in november 1980, die zo’n 3.000 man de dood injoeg. In augustus teisterde een aardbeving van vergelijkbare kracht de regio (6,2), waardoor meer dan 300 mensen stierven.

via Tumblr http://bit.ly/2ffNzjr

Amnesty: Italië mishandelt migranten onder druk van EU

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Amnesty International sprak migranten die werden afgeranseld, stroomstoten kregen toegediend of werden geknepen in hun testikels.De druk op Italië bij de opvang van vluchtelingen leidt tot mensenrechtenschendingen. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft migranten gesproken die werden afgeranseld, stroomstoten kregen toegediend of werden geknepen in hun testikels om ze te dwingen vingerafdrukken af te geven. Ook stuurt Italië mensen terug naar landen als Sudan, waar hun mogelijk het ergste wacht, zegt Amnesty.

via Tumblr http://bit.ly/2e5rJ2d

The Earthquake will not destroy the Crafts and Tradition in Le Marche, Italy


The region of Le Marche in Italy lies slightly off the tourist map, but you’ll be rewarded with attractive hilltop medieval towns and traditional artisan products writes Rupert Parker […]via Tumblr http://bit.ly/2fhqjzi

Italië getroffen door derde aardbeving in een week

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Voor de derde keer in een week tijd is het raak in Midden-Italië. Vannacht was er opnieuw een aardbeving. Deze keer met een kracht van 4,8 op de schaal van Richter.Het epicentrum lag volgens Italiaanse media bij de plaats Pieve Torina, 51 kilometer ten oosten van Perugia. Die plaats werd hard geraakt door een eerdere aardbeving.

via Tumblr http://bit.ly/2fe0VfK

i Venti d' Azzurro Party December 2016 announcement

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Live from Holland… Marcello and Paolo announce the 2nd party of i Venti on December 17, 2016. Tickets available soon and line up will be announced later.

via Tumblr http://bit.ly/2eq7pHf