donderdag 1 november 2012

Echt Italiaans genieten doe je bij Restaurant Pinocchio te Noordwijk

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenNOORDWIJK ZH - Genieten van de echte Italiaanse keuken, doe je bij Restaurant Pinocchio. Dit moderne en sfeervolle restaurant serveert de heerlijkste Italiaanse specialiteiten. Hoogwaardige ingrediënten en redelijke prijzen zijn een gouden combinatie en zorgt altijd voor een ontspannen avondje uit.


A la minute

Alle gerechten worden bij Restaurant Pinocchio a la minute bereidt. De chef-kok kiest hiervoor voor kwaliteit en besteedt ook aan elk gerecht evenveel aandacht. Het restaurant ligt dicht bij zee, dus na een middagje uitwaaien is het heerlijk aanschuiven. De menukaart biedt gerechten voor zowel jong als oud. Wat dacht je van heerlijke specialiteiten als Spaghetti All’Amatriciana of Filetto di Manzo al Funghi? Met amuses en voorgerechten kan je zelf kiezen hoe uitgebreid je wilt dineren.
Feest

Door de unieke locatie van Restaurant Pinocchio is het een geschikte plek voor jouw feest of partij. Er zijn verschillende mogelijkheden met speciale prijzen. Zo wordt jouw feest er een om niet meer snel te vergeten. Deze sfeervolle feestlocatie is geschikt voor zowel jong als oud!
See on dichtbij.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34785147512

Illegale Italiaanse aangehouden - Nijmegen - voorpagina - Gelderlander

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsNIJMEGEN - De politie heeft woensdagmiddag een 33-jarige Italiaanse aangehouden, die illegaal in Nederland verblijft en door de politie werd gezocht. De vrouw was eind van de middag aangehouden, samen met een 32-jarige Nieuwegeinse, omdat ze hadden geprobeerd in te breken in een woning aan de Hendrik de Keijserstraat in NIjmegen.


De bewoners van die woning hoorden geluiden aan hun voordeur. Toen één van hen ging kijken betrapte hij twee vrouwen die aan het slot aan het morrelen waren. De vrouwen maakten zich hierop direct uit de voeten, maar de bewoner achtervolgde hen tot op de Rosa de Limastraat. Een politieagent, die in de buurt was, hield de twee aan voor poging tot inbraak.


De politie onderzoekt verder of de twee vrouwen verantwoordelijk zijn voor het door middel van een babbeltruc binnendringen van een woning in de directe omgeving van de Hendrik de Keijserstraat, een dag eerder.
See on gelderlander.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34785020585

Sicilianen tegenwoordig minder macho dan de Noord-Italianen? | Radio1

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsOp Sicilië hebben ze nu ook een Elio Di Rupo. Rosario Crocetta (foto), de nieuwe gouverneur van het Italiaanse eiland, is niet alleen van dezelfde leeftijd en politieke strekking, hij is ook chemicus van opleiding. En openlijk homo.


Volgens de Corriere de la Sera heeft het voormalige mafiose homofobe zuiden nu definitief het noorden voorbijgestoken in breeddenkendheid. Of nog: de Italiaanse cliché-macho woont tegenwoordig in Noord-Italië.


Zou het?
See on radio1.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34783193961

De rust is terug gekeerd op Sardinië | Eva Sardinia blog

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyGeleidelijk wordt het weer rustig op Sardinië, veel accommodaties zijn gesloten, de zwembaden worden leeggepompt, de stranden zijn verlaten. Het zomerseizoen is voorbij en vele hotels en resorts gaan in winterslaap. De Sardinijnen genieten weer van hun leven met veel traditionele feesten en de teruggekeerde rust.

Het team van Eva Sardinia heeft in oktober nog een reis gemaakt op Sardinië en weer vele mooie impressies opgedaan. Weer veel stof om regelmatig over te schrijven op onze blog! In de winter is Sardinië ook zeker een bezoekje waard. Een stedentrip in een heerlijk luxe hotel of een korte vakantie midden in de natuur in een gezellige agriturismo of vakantie-appartement om eens compleet te ontspanen. Juist in deze periode kun je genieten van het zeer unieke eiland leven – zonder drukte, in alle rust op het échte Sardinië.
See on eva-sardinia-blog.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34783032760

Gardameer: Video Punta San Vigilio

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyWij vonden twee mooie video’s van Punta San Vigilio, een van de mooiste plekjes bij het Gardameer. Een idyllisch hoekje op de punt van het schiereiland bij Garda aan het Gardameer.
De mooie villa, de kleine haven en het terras met een prachtig uitzicht op het Gardameer maken een bezoek aan Punta San Vigilio tijdens je vakantie aan het Gardameer zeker waard!
Een video is gemaakt tijdens een rondvlucht boven het Gardameer. De andere film geeft een mooie impressie en rondleiding van Punta San Vigilio.
See on gardameer-vakantie.blogspot.fr

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34782925103

Bloedgeld Italian Coffee Handbag in keuzepakketten met diverse Italiaanse producten verkrijgbaar.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia


De Italian Coffee Handbags zijn in keuzepakketten met diverse Italiaanse producten verkrijgbaar.

Daarnaast bevat hij de bloed-spannende thriller ‘Bloedgeld’, die zich afspeelt in het zinderende zuiden van Italie.Met dank aan Edward Hendriks voor het ontwerp van de flyer en voor het schrijven van Bloedgeld!
See on slideshare.net

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34778189513

Italiaanse Superstars naar Zolder, Supercar Challenge en Dutch GT in het bijprogramma | Autosport.nu

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe kogel is door de kerk. In 2013 zal in het weekend van 23 juni Circuit Zolder door bulderende V8 motoren trillen op zijn grondvesten. V-Max Racing Management is er namelijk in geslaagd om de International Superstars Series in 2013 naar Zolder te halen. De Superstars is prestigieus kampioenschap met door V8 motoren aangedreven brullende touringcars. Deze auto’s worden bestuurd door bekende coureurs zoals Vitantonio Liuzzi, Giancarlo Fisichella en Mika Salo, die van elke race een spectaculaire show maken. Het evenement, dat SUPERSTARS @ ZOLDER gaat heten, is de opvolger van de Zolder Superprix, een evenement dat de afgelopen jaren ook door V-Max Racing Management werd georganiseerd. Naast de Superstars komen ook de Supercar Challenge powered by Dunlop, het HDI-Gerling Dutch GT-kampioenschap en het Italiaanse GT Sprint-kampioenschap in het weekend van 23 juni naar Circuit Zolder.
See on autosport.nu

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34770868533

Hidden Jems: The best part of Italy - If you like Tuscany… try Le Marche

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaUmbria is the obvious alternative to Tuscany but its hills and wines are fast becoming as well known as its neighbours’. So if you’re looking for somewhere new to visit but with the charm and scenery of Tuscany, try Le Marche - a mainly agricultural region on the Adriatic coast with just an hour between the beach and the Sibillini mountains. The Sibillini national park is ideal for walking, gentle cycling, mountain biking or horse riding. E lsewhere the region is dotted with caves including the famous Grotte di Frasassi which includes a cavern so large that it would fit Milan Cathedral inside it. The wines are little known outside Italy but are a joy to discover, while the food, like the region, is a mix of sea and land with regional dishes of both fish and game.
See on artandfoodofitaly.blogspot.fr

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34770585970

De vijf slimste steden van Italië - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaVoor de bollebozen, hoogvliegers, slimmeriken en genieën onder de Italianen is Bologna het stedelijk utopia, want het is door het onderzoek ICity Rate bekroond tot ‘De slimste stad van Italië’. Het Forum della Pubblica Amminstrazione maakte het onderzoek mogelijk en in samenwerking met Bologna Fiere werden de geniaalste toppers bekend gemaakt op de Smart City Exhibition 2012.
Maar de titel ‘Slimste stad van Italië’ word je niet zomaar in je pientere schoot geworpen; op basis van meer dan 100 indicatoren, zoals de regering van de stad, de economie, de mobiliteit, het milieu, sociaal verkeer en kwaliteit van leven, is Bologna de andere 102 mededingers met vlag-en-wimpel voorbijgestreefd. De ‘intelligentie’ van een stad wordt hierbij dus gemeten aan de hand van de mate waarin aan de behoefte van de burger wordt voldaan.
See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34769500469

Tagliatelle all’Uovo con Tonno, Pesto e Ruccola dal Chef...

Tagliatelle all’Uovo con Tonno, Pesto e Ruccola dal Chef Concetta Di Lella (at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34767555144

Villa Massa Limoncello, Italiaans temperament in de keuken | Wijn

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaOnze liefde voor Italië geldt niet alleen de wijn, de zon en de indrukwekkende Dolomieten, Alpen en Apennijnen, maar ook hebben we een band met de digestieven en likeuren. Grappa, Sambucca, Amaretto en voor ME vooral de Limoncello! Dat Ron Blaauw goed kan koken is een understatement, maar dat hij ook de weg weet te vinden naar het zuiden van Italië, was me niet bekend. Leuk om te lezen!
Al sinds 1890 is Villa Massa Limoncello in Italië razend populair. Oorspronkelijk puur als digestief na de maaltijd, wordt deze premium likeur uit Sorrento tegenwoordig ook meer en meer in recepten gebruikt. Gemengd als saus, voor het flamberen van desserts of als geheim ingrediënt in een frisse salade: Villa Massa Limoncello zorgt voor Italiaans temperament in de keuken!


Villa Massa is nauw verbonden met de culinaire wereld. Ieder jaar reikt het merk de Villa Massa Awards uit in Sorrento, waar chefkoks worden geprezen om hun gastronimische kwaliteiten. Deze Awards zijn onderdeel van het Giornate Gastronomiche Sorrentine, de gastronomische dagen van Sorrento, waar de Italiaanse keuken en diens puurheid en eenvoud worden gevierd. Iets waar de filosofie van Villa Massa volledig bij aansluit door het gebruik van natuurlijke streekproducten.
See on wijn.blog.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34766156869

Dove trovare la migliore cacio e pepe a Testaccio - Cibando Blog

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenDove trovare le migliori cacio e pepe a Testaccio, storico quartiere di Roma.


~~~


Where you can eat the best pasta with “cacio e pepe” at Testaccio, storical district of Rome.
See on cibando.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34760009351

Fiat Freemont krijgt vervanger in 2015 | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe succesvolle Fiat Freemont (vooral in Italië) krijgt in 2015 een opvolger. Fiat zal tot 2014 weliswaar geen auto’s introduceren boven het B-segment, maar dit wil niet zeggen dat men het opgeeft in het middensegment, ondanks het voorlopige gebrek aan succes. Zoals we gister al schreven zal dankzij de nodige Chinese input van GAC Fiat, opnieuw de strijd -zij het op een veel rendabelere wijze- worden aangegaan in het C/D segment. Niet alleen door de invoer van de ‘Viaggio’ met vier en vijf portieren, maar dus ook met een opvolger van de Crossover Freemont.
See on autoedizione.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34759621120

Ricetta Torta di pane - Le Ricette di GialloZafferano.it

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenLa torta di pane è un dolce della tradizione povera ma molto buono e gustoso. Veniva infatti preparata in moltissime regioni italiane con il pane raffermo avanzato e frutta secca o uva sultanina, ingredienti semplici e genuini che rendevano questa torta davvero speciale per i nostri nonni!
Ogni famiglia la preparava secondo la propria ricetta con gli ingredienti che aveva in casa.

La ricetta della torta di pane che vi proponiamo è arricchita con scorza di limone, pinoli e uvetta ma potete aggiungere quello che preferite: gocce di cioccolato, mandorle, nocciole o frutta candita.
La torta di pane è una torta deliziosa che potrete preparare in poco tempo e sarà gradita a tutti!
See on ricette.giallozafferano.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34756383156

Verona, een stad om van te genieten | Steden Trips

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaEen reisverslag van Verona met bezienwaardigheden, Area, huis van giulia en verder een uitleg over Morandi de castro.


Het is een stad van legendes, waar sprookjes werkelijkheid worden. De stad van duizend piazzas, de een nog mooier dan de ander. Een stad waar je rustig uren kan zwerven langs de oevers van de Adige, bezaaid met kastelen, kerken en cipressen, glooiende heuvels tegen een achtergrond van besneeuwde bergtoppen van de Dolomieten.


Mensen kijken

Piazza delle Erbe is overdag een typisch toeristische stek, maar in de vooravond wordt het gekaapt door de Veronese, menige buurtbewoner zit te genieten van zijn favoriete aperitief; Spritz al Aperol op het terras van bijvoorbeeld de Osteria Veronese. Later op de avond verplaatst het nachtleven zich om de hoek bij Sottoriva, een lange steeg onder arcade die parallel loopt met de rivier, een stadsdeel vol met bars, lounges, restaurants en pizzeria’s die tot de vroege uurtjes open blijven.

Het grootste terrasjespubliek vind je in het hart van de stad aan het massale Piazza Bra, tientallen grand cafes nodigen je uit plaats te nemen en te genieten van een cappuccino en uitzicht op de maar liefst 2000 jaar oude Romeinse Arena. Ieder zijn smaak, maar de mijne prefereert duidelijk het Piazza delle Erbe, met grandioze Renaissance paleizen versiert met pastelkleurige fresco’s zijn een lust voor het oog.
See on dolcevia.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34755716096

Mercatini di Santa Lucia a Verona - Mercatini di Natale a Verona - Kerstmarkt in Verona

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaMercatini di Santa Lucia a Verona: La tradizionale fiera dei banchetti di Santa Lucia è un evento radicato nella storia e nella cultura veronese.


Da sabato 10 a martedì 13 dicembre in Piazza Brà ci saranno i Banchetti di Santa Lucia. Un tradizionale mercatino in occasione della festa di Santa Lucia in cui oltre 300 banchi di venditori ambulanti si propongono dolci, prodotti tipici e articoli da regalo. “I Banchéti de Santa Lussia” sono dedicati a Santa Lucia, Santa siciliana vissuta alla fine del terzo secolo. Secondo la tradizione veronese nella notte tra il 12 e 13 dicembre, accompagnata dal suo asinello e dal Gastaldo porta dolciumi e giocattoli ai bimbi buoni e pezzi di carbone a quelli cattivi.
La sera ciascun membro della famiglia lascia sulla tavola un piatto vuoto che la Santa riempie di dolci. I bambini vanno a letto presto e chiudono forte gli occhi, nel timore che la Santa li accechi con la cenere se li trova svegli. Questa tradizione risale al XIII secolo, quando si diffuse a Verona una pericolosa malattia agli occhi che colpiva soprattutto i bambini.
Genitori e familiari iniziarono a compiere come voto un pellegrinaggio nella chiesa di Santa Agnese per far cessare l’epidemia. Con la promessa che Santa Lucia avrebbe riempito scarpe e calze di doni e dolciumi si convincevano anche i bambini a partecipare al pellegrinaggio a piedi nudi.
L’abitudine di accompagnare i figli nella chiesa di Piazza Bra continuò fino all’ottocento e l’affluenza di tanti bambini e genitori nella piazza più grande di Verona richiamava i venditori di dolciumi e giocattoli. Da qui nacque la “Fiera di Santa Lucia”.
A coronamento della festa la grandissima archiscultura di Olivieri: una stella di Natale illuminata che parte dall’invaso dell’arena e si tuffa luminosa, in piazza Brà.


Toekomstige arrangementen via: http://www.coronaeventi.com/
See on cittadiverona.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34755150158

Teylers Museum verwerft bijzondere Italiaanse tekening van Maerten van Heemskerck

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsTeylers Museum heeft een onbekende en bijzondere tekening kunnen aankopen van Maerten van Heemskerck (1498-1574), een van de invloedrijkste Nederlandse kunstenaars uit de 16de eeuw. Het betreft Vier engelen met emblemen van paus Leo X, naar de 16de-eeuwse Italiaanse schilder Giulio Romano. Van Heemskerck vervaardigde de tekening tijdens zijn verblijf in Rome in 1532-36. Er zijn van hem bijna geen tekeningen naar Italiaanse kunst bewaard gebleven, terwijl dat duidelijk wel een inspiratiebron voor hem was. Voor de aankoop stellen De Mondriaan Stichting, de Vereniging Rembrandt en de heer M. de Clercq in New York belangrijke bijdragen beschikbaar. De tekening is vanaf 1 november te zien in het museum en vormt een mooie aanvulling op de tentoonstelling Rafaël, die nog t/m 6 januari 2013 loopt.
See on kunstpedia.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34753931337

Eros Ramazzotti komt naar Nederland: 20 april 2013, Ziggo Dome Amsterdam | italiëplein

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreEros Ramazzotti brengt op 13 november aanstaande zijn nieuwe album Noi uit, 3 jaar na het verschijnen van zijn laatste studioalbum Ali E Radici. Met het verschijnen van Noi is er een nieuwe tour gepland die op 9 maart 2013 van start gaat in Torino.


Ramazzotti: Amsterdam

Op zaterdag 20 april 2013 (aanvang 20.00 uur) speelt Ramazzotti in Nederland en wel in het Ziggo Dome in Amsterdam. Kaarten voor dit concert zijn vanaf aanstaande vrijdag vanaf 10.00 uur verkrijgbaar.
See on italieplein.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34753662967

Ricetta tiramisù al cioccolato | Dolci e Dolcetti di Antonella

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenE tiramisù al cioccolato sia!


Ok, il tiramisù nasce nella sua classica versione al caffè, ma se avete un fidanzato molto esigente che non beve caffè ma che è goloso di mascarpone come la mettiamo?


Per la gioia del fidanzato ma anche dei bambini che in questo modo possono gustare questo


dolce a loro un pò proibito, proviamo la versione al cioccolato


Il procedimento è lo stesso della versione classica del tiramisù al caffè, la variante sta nell’immergere i savoiardi nel latte e cacao piuttosto che nel caffè.
See on blog.giallozafferano.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34751326214

Winkelgebied Venetië staat onder water

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse stad Venetië heeft zondag veel last van hevige regenval. Hierdoor zijn delen van het wandelgebied overstroomd en zijn verschillende winkels en restaurants gesloten. Op sommige plekken staat het water ruim 1 meter 20 boven zeeniveau.
See on zie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34750980399

Museo Nazionale Romano, Il sarcofago di Portonaccio Sarcophagus of Portonaccio (manortiz)

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia

Sarcophagus of Portonaccio The fore part of the grand sarcophagus represents a battle scene staged on several planes and focused on the haughty advance of a …See on youtube.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34747201344