donderdag 1 november 2012

Verona, een stad om van te genieten | Steden Trips

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Een reisverslag van Verona met bezienwaardigheden, Area, huis van giulia en verder een uitleg over Morandi de castro.


Het is een stad van legendes, waar sprookjes werkelijkheid worden. De stad van duizend piazzas, de een nog mooier dan de ander. Een stad waar je rustig uren kan zwerven langs de oevers van de Adige, bezaaid met kastelen, kerken en cipressen, glooiende heuvels tegen een achtergrond van besneeuwde bergtoppen van de Dolomieten.


Mensen kijken

Piazza delle Erbe is overdag een typisch toeristische stek, maar in de vooravond wordt het gekaapt door de Veronese, menige buurtbewoner zit te genieten van zijn favoriete aperitief; Spritz al Aperol op het terras van bijvoorbeeld de Osteria Veronese. Later op de avond verplaatst het nachtleven zich om de hoek bij Sottoriva, een lange steeg onder arcade die parallel loopt met de rivier, een stadsdeel vol met bars, lounges, restaurants en pizzeria’s die tot de vroege uurtjes open blijven.

Het grootste terrasjespubliek vind je in het hart van de stad aan het massale Piazza Bra, tientallen grand cafes nodigen je uit plaats te nemen en te genieten van een cappuccino en uitzicht op de maar liefst 2000 jaar oude Romeinse Arena. Ieder zijn smaak, maar de mijne prefereert duidelijk het Piazza delle Erbe, met grandioze Renaissance paleizen versiert met pastelkleurige fresco’s zijn een lust voor het oog.




See on dolcevia.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34755716096