woensdag 18 maart 2015

Vraag naar Maserati zakt in

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Maserati schroeft de productie van de Ghibli en Quattroporte terug, nu de vraag naar de twee sedans afneemt. De autobouwer zal tot en met juli tien shifts per week draaien in plaats van de tot op heden gebruikelijke 12.Door de reductie van de productie verwacht Maserati dit jaar minder auto’s te bouwen dan vorig jaar, toen het Italiaanse merk een nieuw productierecord neerzette. Het management gaat nu van een jaarproductie van 30.000 tot 35.000 units uit, waarbij het uiteindelijke volume eerder tegen de 30.000 zal liggen dan tegen de 35.000 eenheden. De Ghibli en de Quattroporte zorgen voor 90% van de Maserati-verkopen, waarbij de Ghibli zo’n tweederde van de totale afzet opeist. Het duo kwam in 2013 op de markt.

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1FAO5y7

This Italian Apartment Building Uses 150 Trees To Protect Residents From Noise And Pollution



Luciano Pia, an Italian architect, has a beautiful vision for green urban living. He designed and developed 25 Verde, an apartment complex in Turin, Italy. It’s a 5-story mix of lush trees, steel girders, and quaint apartments that allow its dwellers to feel like they live inside of a treehouse. […]




See on gasanature.com

via Tumblr http://bit.ly/1xxrKdY

Olive ascolane | yet another recipe of one of the best italian appetizer

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



A traditional Italian starter, the olive ascolane or olive all’ascolana are a relatively simple dish that requires a somewhat careful preparation and, most of all, the right kind of olives. You will need the ascolane tenere variety…


Ingredients



  • 100g beef

  • 100g pork

  • 100g chicken

  • 30g soft white bread

  • Half white onion

  • Nutmeg

  • 80g Parmigiano Reggiano cheese

  • Half lemon rind, grated

  • One third of teaspoon of ground cloves

  • 1 small carrot

  • 1 small celery stalk

  • 1 glass white wine

  • 3 egg

  • Salt

  • White flour

  • Breadcrumbs

  • 500ml extra-virgin olive oil


Directions




See on placeinitaly.com

via Tumblr http://bit.ly/1F2BUuY

An Indian Blogger in Le Marche | A journey into the Frasassi Caves in Le Marche, Italy



The Frasassi Caves (or Grotte di Frasassi) is one of the largest subterranean cave systems in Europe. It was discovered fairly recently, in 1971, and has been open to public from 1974. Of the 18 kilometres of underground caves that have been explored, just 1 kilometre is open to guided public tours. It’s likely that the cavern system is much larger, some estimates putting it at 35 kilometres long. […]




See on deliciouslydirectionless.com

via Tumblr http://bit.ly/1GnQHO2