maandag 22 april 2013

Tiella uit Puglia | La Cucina Italiana

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Het gerecht lijkt op Spaanse paella en is het symbool van de keuken van Bari. Tiella is een schotel van aardappels, mosselen, rijst en tomaten uit de oven.




See on cucinait.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48635125370

Berlusconi spint garen bij verkiezing Napolitano

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Italië heeft een nieuwe president, maar de politieke chaos in het land is er nauwelijks minder om geworden. De 87-jarige Giorgio Napolitano, die zaterdag herkozen werd voor een tweede termijn, wacht de ondankbare taak een regeringscoalitie te smeden van partijen die er al sinds de verkiezingen van februari blijk van geven elkaar weinig te gunnen.




De onenigheid tussen de politieke blokken - en ook erbinnen - werd de afgelopen dagen juist geïllustreerd door de presidentsverkiezing in het parlement. Vijf rondes lang slaagden het linkse blok van Pier Luigi Bersani, de populistische 5-sterrenbeweging van Beppe Grillo en het rechtse blok van Silvio Berlusconi er niet in een consensuskandidaat te vinden. Tot ze ten einde raad bij Napolitano uitkwamen, de bejaarde president die er het liefst mee was opgehouden. Die haalde uiteindelijk makkelijk een meerderheid, met 738 van de 1007 stemmen.




See on trouw.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48620438485

Napolitano haalt fel uit naar politiek Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse president Giorgio Napolitano heeft de Italiaanse politiek maandag tijdens zijn inhuldiging de les gelezen. Hij verklaarde te hebben ingestemd met zijn herverkiezing omdat er een ongekende politieke impasse is. Hij dreigde af te treden als de politiek niet ingrijpende hervormingen doorvoert.




Napolitano haalde bij zijn inauguratie bitter uit naar het falen en gebrek aan verantwoordelijkheid van de Italiaanse politici, vooral om hun onvermogen de gebrekkige kieswet te hervormen.




Hij moest af en toe zijn tranen bedwingen toen hij verklaarde het ambt op 87-jarige leeftijd opnieuw te aanvaarden uit diepe bezorgdheid over de politieke situatie.




See on trouw.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48620088342

Piedmont: The Best Of Both Italian Worlds

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Piedmont continues to pull in visitors who seek to experience its varied landscape. This property in Melazzo is in the midst of it all, never far from the mountains and coast, while enjoying the rolling countryside of its own location. The perfect spot in which to situate yourself, if only for the summer, as we discover.

While much attention is focused on its capital, Turin, the northern Italian state of Piedmont has a lot more going for it than big-city life. Alpine living is fundamental to the identity of the people here, while its proximity to France and Switzerland give it a welcome international outlook.

Small Alpine towns and villages are a huge part of the character of Piedmont (which, aptly, means ‘foothills of the Alps’), though this should not blind visitors to its rural attractions further south. Indeed, with the famous mountains to the north and the Ligurian Sea an hour in the opposite direction, the small town of Melazzo is centrally placed to take advantage of the diverse opportunities presented by the region’s natural beauty.

Melazzo is located in the province of Alessandria, which is known for various UNESCO World Heritage Sites such as the church and convent of Santa Croce at Bosco Marengo and Sezzadio’s Abbazia di Santa Giustina (St Guistina abbey), founded in 722. A striking building in Melazzo, however, has its own very impressive history. Castello di Melazzo (Castle of Melazzo) dates back to the 11th century and, according to historian Ian Mortimer, England’s King Edward II lived here for two and a half years in the 1330s.


Read More




See on centurion-magazine.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48616715076

De perfecte pastaformule | Pasta | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



De geschiedenis en de filosofie achter de heerlijkste pastagerechten uit heel Italië worden in De perfecte pastaformule onthuld, net als het recept voor pasta.


Er bestaan meer dan driehonderd pastavormen, die allemaal hun eigen geschiedenis hebben, allemaal een verhaal dat het waard is om te vertellen. De vormen zijn niet per toeval ontstaan, maar in samenhang met de smaken en geuren van lokale ingrediënten.


Alleen de perfecte combinatie van de vorm van de pasta en de ingrediënten van de saus levert een subliem gerecht op. Spaghetti bolognese, ik schreef het al eerder, zal een Italiaan je nooit voorzetten. Deze dikke saus eet je met tagliatelle – volgens de inwoners van Emilia-Romagna is een andere soort pasta bij deze saus een doodzonde.




See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48610533627

An Artist’s Residence In The Heart Of Tuscany

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Ever thought of yourself as the next Michelangelo? Then Residenza D’Arte nestled into the heart of the Tuscan countryside may be just the place for you to flourish. Accompanied by rolling hills, cypresses and olive trees, this may well be an artist’s paradise, as we discover.

Although it has not been revealed whether the artist is of any significance or more of a talented amateur, what is most immediately apparent about Residenza D’Arte (The Art Residence) is its warm heart – an asset that has apparently allowed the artist to flourish as a creative person in their own space. Indeed, with its combination of rustic exterior and mellower interior, it is easy to see why she chose this charismatic piece of real estate.

Residenza D’Arte is located in the central Italian province of Siena, a 20-minute drive from one of the country’s best waters, Lake Trasimeno, a popular tourist resort. That the village – Torrita di Siena – lies at the heart of rural Tuscany and can trace its origins to beyond the Middle Ages sounds persuasive enough; but its attractiveness appears to be compounded when one considers that the estate is superbly situated on a hilltop and is surrounded by cypresses and olive trees. […]




See on departures-international.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48602562122

Om de lente te vieren: tiramisù met frambozen | Recepten | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Een origineel recept voor tiramisù, met frambozen, chocoladekoekjes, mascarpone en pistachenootjes. Laat de lente maar komen!


Afgelopen vrijdag vierden we een Amsterdamse verjaardag naar goed Italiaans gebruik met lekker veel (Italiaanse) hapjes, een heerlijke pasta en toe een anders-dan-anders tiramisù, waarvan we het – zelf gecreëerde recept – graag delen.




See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48599190364

Pizzeria La Storia viert 5-jarig jubileum

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Op 1 mei bestaat de gezelligste pizzeria van Neck en omstreken 5 jaar. La Storia biedt de mogelijkheid om te genieten van simpele, traditionele Italiaanse gerechten in een ongedwongen familiesfeer. La Storia viert deze feestelijke gebeurtenis met een jubileum wijn voor slechts € 7,50. Bovendien zijn in de maand mei alle kinderpizza’s € 5 (m.u.v. afhaalpizza’s).


La Storia

Door de jaren heen heeft de familie Uva zijn stempel weten te drukken op kwaliteit en gastvrijheid. Bij chef-kok Fabrizio Pinna, geboren en getogen op Sardinië, vormen verse producten de basis van de traditionele gerechten. Bij La Storia kun je genieten van eenvoudige traditionele Italiaanse gerechten maar vooral ook heerlijke pizza’s eten. Tevens hebben ze dagschotels, vaak originele gerechten uit Sardinië.


Lunch

Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je genieten van een lunch bij La Storia. Om 12.00 uur word je ontvangen met een welkomst aperitief. Daarna krijg je de specialiteit Stuzzichini voorgeschoteld. Een heerlijk gemengd voorgerecht met vele verschillende Italiaanse smaken. Vervolgens kun je genieten van twee soorten pasta’s op schaal. Als toetje krijg je een huisgemaakt dessert. Je sluit om 14.30 uur af met koffie of thee. Wijn, frisdrank, koffie of thee is inbegrepen. Krijg jij de smaak ook te pakken? Voor slechts € 34,50 kun je bij La Storia deze weekendlunch komen proeven.


Mario Uva

Eigenaar Allessandro Uva biedt ook de mogelijkheid om te eten in het Michelin restaurant Mario Uva in dezelfde straat. Al in 1965 konden gasten zonder kaart kennis maken met de Italiaanse keuken en kookfilosofie van chef-kok Mario Uva. In een Italiaanse setting kun je genieten van de kookkunsten van Mario waarbij op een simpele wijze met een gering aantal ingrediënten een hoogstaand product wordt voor gezet.




See on dichtbij.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48598560043

Giuliana’s recept voor ribollita | Recepten | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Ribollita, hetgeen letterlijk ‘opnieuw aan de kook gebracht’ betekent, is een zeer stevige Toscaanse soep met brood, bonen en kool – een ideaal wintergerecht!


Week de bonen tenminste 12 uur in koud water en kook ze vervolgens in ongeveer één tot anderhalf uur (proef tussendoor voor de exacte kooktijd) met twee gepelde teentjes knoflook, wat salie, 2 eetlepels olijfolie en een beetje grof zout.




See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48595975342

Heerlijke half gedroogde biologische tomaat uit Puglia Italië - shop.sogno-olio.com

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Gedroogde tomaatjes biologisch gekweekt, soort Pomodoro Fiaschetto, in Extra Vergine Olijfolie.


Proef de zon van Puglia in Italië in deze heerlijke zoete tomaat.


De Pomodoro Fiaschetto is door midden gesneden en half gedroogd in de oven.


De tomaten worden uitsluitend bewaard in Extra Vergine Olijfolie van de eeuwenoude olijfbomen uit het Natuurpark Torre Guaceto.




See on shop.sogno-olio.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48595656570

Dag 2, deel 2: Chianti dorpen - Beleef de reis van Chantal en Gijs door Toscane!

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Zoals jullie al hebben gezien, hebben we vanmiddag heerlijk (en gezellig) geluncht met de eigenaren van onze agriturismo: Giambattista en zijn ‘Donna’. Hun kinderen en kleinkinderen waren er ook bij. Wat een lieve mensen!




Onze glazen werden goed gevuld met de wijn die hij zelf maakt, de zogenoemde Giamba wijn. Natuurlijk moesten we zowel de witte, de rode en de rosé proeven. En daarna nog de zoete dessertwijn. Het smaakte heerlijk! Ook de lunch zelf was fantastisch. Hier in Toscane smaken de tomaten nog echt zoals ze horen te smaken. En wat fijn om lekker buiten te eten met uitzicht op glooiende heuvels, olijfbomen en wijnranken.




See on italissima.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48593239818