maandag 23 november 2015

Een kijkje in de keuken van L'Arrosticino Gustoso.

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Tijdens het Italie Evenement Sapori d'Inverno 2015 8n de Expo te Houten hebben we even kort meegekeken in de keuken van L'Arrosticino Gustoso.

Wilt u eens wat anders eten dan patat of shoarma op de markt, braderie of festival? Dan moet u eens bij mij langskomen! Een uniek aanbod in Nederland: de echte Arrosticini, een Italiaanse delicatesse die u het water in de mond doet lopen. 
Puur ambachtelijk vlees, mooi gegrild op een handig stokje om zo op te eten. En nee, daar hoef je geen saus bij te eten want het vlees is van zichzelf al smaakvol genoeg. Kom proeven en genieten!


See on youtube.com

via Tumblr http://bit.ly/1NLTEKo

Het opstoken van de pizza ovens tijdens het Italie Evenement...Het opstoken van de pizza ovens tijdens het Italie Evenement Sapori d'Inverno 2015 bij de Expo in Houten.
Op naar de zomereditie bij Kasteel de Haar! @gustodilella #pizza #italie #italieevenement Huur een mobiel pizzaconcept via http://bit.ly/dU8LWY of een foodtrucks concept via http://bit.ly/1hCKN4y #italianfoodtrucks #gustoso #italie #pizzaiolo (bij Expo Houten)via Tumblr http://bit.ly/1SeNm9V

Recept: Kastanje perentaart, Torta di castagne e pere | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

De herfst is echt de tijd voor kastanjes. In Italië zijn ze er gek op. Er zijn er tal van recepten want ze zijn lekker, gezond en je kan er veel culinaire kanten meer op. Gepoft, gepureerd, gekonfijt, met chocola, in siroop, door de soep, de quiche, of de pasta.Interessant voor steeds meer mensen is dat kastanjemeel glutenvrij en je er bijvoorbeeld brood van kan bakken, eventueel gemengd met glutenvrije bloem.In de noordelijke regio Zuid Tirol hebben ze ieder jaar zelfs de kastanjeweken met allerlei festiviteiten.
See on ilgiornale.nl

via Tumblr http://bit.ly/1I5GmMb

Il Pacioccone in Amsterdam | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Na ruim tien jaar in Amsterdam te wonen en te werken, ontdekten we tot onze grote verrassing begin deze maand een nieuw Italiaans pareltje. Verstopt in de steegjes tussen het Centraal Station en de Dam schuilt een Italiaanse trattoria, die je smaakpapillen meevoert naar de authentieke keuken van Toscane en Umbrië: Il Pacioccone.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/1P1Ujxk

Barretje birra in Amsterdam | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Lorenzo runt een echte bierbar in Amsterdam met een uniek aantal Italiaanse speciaalbieren op de tap.Onlangs kon je al lezen op deze site dat de liefde voor bier groeit bij de Italianen. Een oplettende collega zag onlangs dat die liefde zelfs tot over de landsgrenzen reikt. Lorenzo runt namelijk een echte bierbar in Amsterdam met een uniek aantal Italiaanse speciaalbieren op de tap.
See on ilgiornale.nl

via Tumblr http://bit.ly/1P1UlFb

Italiaanse kerstcadeautjes met een strik | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Damesmode. Kasten en tijdschriften worden er moeiteloos mee gevuld. Niet alleen met de nieuwste collecties, maar ook met de shows in Milaan, de tips, de kritieken en de adviezen. Mannen daarentegen hebben aan een halve kast genoeg. Voor ons ook geen catwalk, laat staan de bemoeienissen van welke stylist of goeroe dan ook. Nee, mannen stelen de show met slechts 145 centimeter zijde. En daar hebben wij geen glossy voor nodig. Nee, één artikel Il Giornale is voldoende.
See on ilgiornale.nl

via Tumblr http://bit.ly/1PUNLiz

Waar blijft de sneeuw in de Italiaanse Alpen?

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Voorlopig kan het skiseizoen in de Italiaanse Alpen niet beginnen. Er ligt namelijk amper sneeuw. Bij de Matterhorn, op de grens met Zwitserland, is het nu zelfs 25 graden. Dat is zeker tien graden meer dan normaal deze tijd van het jaar.
See on m.knack.be

via Tumblr http://bit.ly/1PUNKv3

'Vermist' Nederlands gezin gevonden op Sardinië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Met de vier Nederlanders was niets aan de hand. Ze waren bezig aan een meerdaagse wandeltocht.De politie op Sardinië heeft het Nederlandse gezin gevonden waar sinds gisteravond naar werd gezocht. Met het gezin was niets aan de hand: de ouders en twee jonge kinderen waren aan het wandelen.
See on nos.nl

via Tumblr http://bit.ly/1PUNLin

Samsung Gear S2 met een vleug Italiaans design

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

De Samsung Gear S2, onze nieuwe smartwatch, barst van de nieuwe features, maar het meest opvallende detail is de aan te passen wijzerplaat met de zogenaamde ‘watch-faces’. En het verhaal wordt nóg mooier: de Italiaanse designer Alessandro Mendini heeft exclusief een aantal watch-faces en horlogebanden ontworpen.Wie is Alessandro Mendini?
See on samsung.com

via Tumblr http://bit.ly/1PJe9gB

PowNed : Maffia wil IS slopen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Giovanni Gambino, de zoon van een New Yorkse maffiabaas, waarschuwt terreurgroep Islamitische Staat. Als ze van plan zijn om aanslagen te plegen in de Big Apple, krijgen ze te maken met de Siciliaanse maffia.De maffia wil volgens Gambino zijn steentje bijdragen aan het beschermen van de bewoners, schrijft RT. Gambino denkt dat de criminele organisatie daartoe beter in staat is dan veiligheidsdiensten als de FBI en Homeland Security. “Die handelen vaak te laat, of slagen er door een gebrek aan ‘inlichtingen uit de samenleving’ niet in om het complete plaatje te zien”, zegt hij in een interview met NBC News. Volgens de onderwereldfiguur is informatie van menselijke bronnen superieur aan zelfs “de modernste technologieën op het gebied van surveillance”.
See on powned.tv

via Tumblr http://bit.ly/1P1SFLS