dinsdag 6 december 2016

Italiaanse kustwacht redt 1000 migranten

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse kustwacht zegt zondag en maandag op de Middellandse Zee meer dan duizend migranten van overvolle boten te hebben gered. Ook werden zestien lichamen geborgen.Doordat Turkije de migrantenstroom over zijn grondgebied naar Griekenland heeft afgeremd, kiezen meer mensen voor de gevaarlijke oversteek vanuit Noord-Afrika naar Italië. Op 1 december had Italië al meer dan 173.000 migranten opgenomen, meer dan het recordaantal van 170.000 in 2014. In de afgelopen drie jaar zijn ongeveer een half miljoen migranten in Italië aangekomen.

via Tumblr http://bit.ly/2h3eBLS

Dijsselbloem: Italiaans nee is niet begin van Europese crisis

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Volgens minister Dijsselbloem hebben de Italianen in het referendum gisteren niet gestemd tegen de EU. “Het is een sterk land en ik heb er alle vertrouwen in.”“Het referendum ging over Italië, de uitkomst is niet een anti-Europese stem. De markten hebben kalm gereageerd”, zei Dijsselbloem voor het begin van een eurogroepvergadering, waar hij voorzitter van is. Daar wordt vandaag onder meer over de ontwerpbegrotingen van de eurolanden in 2017 gesproken, inclusief de Italiaanse.

via Tumblr http://bit.ly/2gZ5vNj

Uitslag Italiaans referendum doet onzekerheid in Europa verder toenemen | OBLIS

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Soms is de vrees voor een komende gebeurtenis groter dan de impact van de gebeurtenis zelf. Het ziet er naar uit dat dit het geval is geweest met het Italiaans referendum over de grondwetherziening. Premier Matteo Renzi had zijn politiek lot aan de uitslag van dit referendum verbonden.Op zondag 4 december (vorige zondag dus) werd hij door zijn landgenoten kort en goed de wacht aangezegd, met als gevolg dat de eerste minister zijn conclusies trok en ontslag nam.

via Tumblr http://bit.ly/2h2W1n2

Old Scuola opent 'pizzahoofdkantoor' in Rotterdam | De Ondernemer

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

We wilden gewoon een leuke zomer hebben, maar het is een beetje uit de klauwen gelopen.“ Het is begin 2012 als Rotterdammers Marco Zander (33) en Daniel van der Stel (26) na een avond werken in een Siciliaans restaurant in Rozenburg besluiten een nieuw avontuur aan te gaan. ,,Daar zat geen idee achter, het was lang leve de lol”, zegt Zander tegen het AD. ,,Ik werkte als archeoloog in Oldenzaal en zag een zomer vol gekkigheid wel zitten.“Een dag later koopt het tweetal een pizzaoven en een paar weken daarna maken ze hun festivaldebuut op de Swan Market in Rotterdam. ,,De mensen waren zo enthousiast dat we dachten: we doen nog twee festivals”, zegt Van der Stel, toen net afgestudeerd als bouwkundig ingenieur. ,,Dat waren fantastische, maar ook leerzame dagen. We kwamen erachter dat het niet handig is als om half zeven je pizza’s op zijn en je te dronken bent om nog een fatsoenlijke pizza te kunnen bakken.“

via Tumblr http://bit.ly/2gMR4ht