donderdag 25 april 2013

MARCHE Region: a travel through images of Giorgio Marinelli

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia“I have begun a long trip throughout Marche region carrying my camera, with the intention of describing our land through the images. From the Conero Coast to the Sibillini mountains, passing through the countryside, in a continuous up and down of towns and villages, discovering the human impression and the human history”. This book has been published also thanks to the contribution of the Pieralisi Group.”
See on pieralisi.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48855139308

Vandersanden in Italië bekroond voor innovatie

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsBaksteenpaneel bekoort internationale jury.


Tijdens een gala-avond in het Italiaanse Como, is de A’ Design Award uitgereikt aan Vandersanden Steenfabrieken uit Bilzen. De steenbakkerij kreeg de prijs in de categorie Building Materials van een 30-koppige jury voor het steenpaneel Signa. Dat is een weervast isolatiepaneel waarop een compositie van steenstrips is verlijmd die door de architect kan worden samengesteld. Hij kan naar eigen goeddunken virtuoos schuiven met reliëf, kleur, formaat en metselverband. Het paneel wordt vooral bevestigd op een draagconstructie uit hout of aluminium. Op die manier krijgen gebouwen het uitzicht van metselwerk, terwijl dat omwille van de hoogte of andere technische redenen, soms onmogelijk is met een traditionele afwerking in baksteen.
See on madeinlimburg.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48849880767

Ristorante Marina Oostende: 40 jaar onvervalste Italiaanse keuken

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenRistorante Marina op de Albert I-promenade in Oostende, is al 40 jaar een absolute aanrader voor de liefhebber van de fijne, onvervalste en heerlijke Italiaanse keuken. Ook in de toekomst blijft patroon Domenico Acquaro nieuwe uitdagingen aangaan.
Er werden 2 nieuwe chefs uit Italië aangenomen. De kaart werd volledig vernieuwd en naast de traditionele pasta gerechten, zoals de bigoli en sartu di riso venere, biedt het restaurant voortaan ook een glutenvrij gamma aan. Patron Domenico Acquaro opende in 1973 zijn Ristorante Marina. Naar aanleiding van zijn 40ste verjaardag organiseert Domenico een culinaire ‘Il Giro D’Italia’, waarbij om de twee maand een andere Italiaanse streek met een typisch streekmenu aan 40 EUR p.p. in de kijker wordt gezet.
See on 6minutes.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48848991493

Op zoek naar klassiek Italië - Da Vinci Terneuzen

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenIn het markante Arsenaal in Terneuzen zit sinds begin dit jaar een nieuw restaurant van een bekend horecastel uit Terneuzen. De eigenaren van de Graanbeurs zijn een flinke steenworp verderop een nieuw avontuur begonnen: Da Vinci. We gaan op zoek naar de klassieke Italiaanse keuken.


Da Vinci heeft twee indrukwekkende gewelven in het gebouw in bezit genomen; twee grote hoge ruimtes, gemetseld van baksteen. De rechter ruimte is het restaurantgedeelte: hoewel het vol staat met tafeltjes, blijft de ruimte knus aandoen. Aan de linkerkant is het cafégedeelte, waar je ook kunt eten, gek genoeg. De tafeltjes zijn hier wat minder strak gedekt.

Good Things From Italy’s insight:

See on pzc.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48844786045

'Fiat overweegt hoofdnotering in New York' - Economie - Z24.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse autobouwer Fiat overweegt voor de beurs in New York te kiezen als hoofdnotering voor zijn aandelen, na een fusie met Chrysler. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op basis van ingewijden.

De tweede notering van Fiat zal in Milaan blijven, aldus een andere bron. Het bedrijf wilde zelf niet reageren, maar de potentiële stap wordt door marktkenners als politiek gevoelig en van grote symbolische waarde gezien. Fiat haalt op dit moment 75 procent van zijn omzet uit de Verenigde Staten en maakt zware tijden door in Europa.


De Italianen bezitten sinds 2009 een controlerend belang van 58,5 procent in Chrysler. Topman Sergio Marchionne, hij staat bij zowel Fiat als Chrysler aan het roer, wil de twee samenvoegen om een blok te vormen tegen concurrenten als General Motors en Volkswagen. Het restbelang in Chrysler is in handen van het United Auto Workers-fonds VEBA, dat onwillig is om het van de hand te doen.
See on z24.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48837655398

Week 17: Tortellini met bloemkool en gorgonzola - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenKook de bloemkoolroosjes in water met zout in 5 minuten gaar. Giet de bloemkoolroosjes af en spoel ze af onder koud, stromend water. Laat ze goed uitlekken. Je kunt de bloemkoolroosjes ook in een stoomoven of pan met een stoombloem of -mand stomen.


Neem een wontonvelletje en leg er een beetje bloemkool en een stukje gorgonzola op. Maak de randen vochtig met een kwastje (of gebruik je vinger) met water. Vouw het deeg diagonaal dubbel, probeer zo veel mogelijk lucht eruit te duwen, en druk de randen goed dicht. Vouw vervolgens tot een tortellino: vouw de punten naar elkaar toe, maak deze ook een beetje nat en knijp ze goed samen. Herhaal dit proces tot je wontonvelletjes op zijn.
See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48837270776

Beoogd premier Italië Letta gevraagd coalitie te vormen met Berlusconi

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe plaatsvervangend leider van de centrumlinkse Democratische Partij, Enrico Letta (46), is gevraagd om een nieuwe regering te vormen met onder meer de centrumrechtse partij van Silvio Berlusconi. Als formateur en beoogd nieuwe premier van Italië staat hij voor de taak om grondige economische en politieke hervormingen door te voeren.
In een persconferentie zei Letta de taak als formateur te accepteren ‘uit diep verantwoordelijkheidsbesef’ om de ‘moeilijke, fragiele en stuurloze situatie’ waarin Italië verkeert het hoofd te bieden. Hij zei verder dat Europa zich de afgelopen jaren teveel gefocust heeft op ‘een somber economisch beleid’.
See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48835409196

Culy-inspiratie: van Nutelleria tot pizza bij Pazzo | Italiaans eten | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenCuly.nl biedt dagelijks culinaire inspiratie, van recepten tot hotspots en hebbedingetjes. Vandaag op Ciao tutti vijf keer Italiaanse Culy-inspiratie!


Maar gewerkt moest er wel worden, ondanks het bijna-vakantiegevoel, dus al gauw stuiterden de ideeën over en weer. Weliswaar regelmatig onderbroken door tips voor lekkere Italiaanse adresjes in de buurt, maar ja, dat is ook een beetje werk, toch?


Uiteindelijk stapten we na anderhalf uur naar binnen om nog iets lekkers voor de lunch mee te nemen. Als je er dan toch bent… Een paar uur later zat ik achter mijn bureau te smullen van de boontjessalade met citrusdressing (simpel maar subliem) en de tomatensalade met tomaatjes in alle soorten, kleuren en maten.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48835307094

Top UNESCO Attractions in Turin Italy

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaTurin‘s main attractions include important Baroque palaces and churches and world-class museums.

Turin is the European capital of Baroque including: Palazzo Carignano, Piazza San Carlo – the city’s meeting point and the San Lorenzo and San Filippo churches. Baroque also characterizes the Royal Residences, the Reggia di Venaria, the Castello di Rivoli.

The city also has elements of Art Nouveau style that embellishes the city’s elegant architectural districts.

Turin was the capital of Italy and has plenty of contemporary art and design.

Five of the sites are in the city: Palazzo Reale, Palazzo Madama, Palazzo Carignano, Castello del Valentino and Villa della Regina. The others are outside the city boundaries: the Stupinigi Hunting Lodge, the castles of Rivoli – hosting the important Museum of Contemporary Art, Moncalieri, Aglià and the Reggia di Venaria.
See on vinoconvistablog.me

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48835028387

Dag 5/1: San Gimignano - italissima.nl

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyBeleef de reis van Chantal en Gijs door Toscane! Wat Chantal en Gijs gaan doen dat bepalen onze Facebook-fans. Stem mee en maak kans op een weekverblijf in Toscane.


Het was best moeilijk om gedag te zeggen tegen ons kasteel. ‘s Ochtends dronken we nog een cappuccino met de eigenaren en toen was het tijd om naar de volgende locatie te gaan: Agriturismo Borgo Cappelli. Weer iets nieuws! Maar voordat we hier naartoe gingen, bezochten we San Gimignano. Ons bezoek had bovendien een missie: we moesten op zoek naar het lekkerste ijsje. San Gimignano was niet moeilijk te vinden. De stad met dertien torens (ooit waren het er 70!) zie je al op kilometers afstand. We parkeerden net buiten de stadsmuren en gingen op pad.
See on italissima.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48834944221