donderdag 25 april 2013

Week 17: Tortellini met bloemkool en gorgonzola - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Kook de bloemkoolroosjes in water met zout in 5 minuten gaar. Giet de bloemkoolroosjes af en spoel ze af onder koud, stromend water. Laat ze goed uitlekken. Je kunt de bloemkoolroosjes ook in een stoomoven of pan met een stoombloem of -mand stomen.


Neem een wontonvelletje en leg er een beetje bloemkool en een stukje gorgonzola op. Maak de randen vochtig met een kwastje (of gebruik je vinger) met water. Vouw het deeg diagonaal dubbel, probeer zo veel mogelijk lucht eruit te duwen, en druk de randen goed dicht. Vouw vervolgens tot een tortellino: vouw de punten naar elkaar toe, maak deze ook een beetje nat en knijp ze goed samen. Herhaal dit proces tot je wontonvelletjes op zijn.




See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/48837270776