woensdag 30 december 2015

Italiaanse marine redde ruim vierduizend vluchtelingen op zee sinds vrijdag - HLN.be

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse marine heeft de voorbije dagen meer dan 4.000 migranten gered op het Kanaal van Sicilië.Van vrijdag tot en met zondag haalde de Italiaanse marine in samenwerking met de kustwacht meer dan 3.000 mensen van zee tijdens 28 operaties, luidt een persmededeling van de kustwacht. Vandaag kwamen nog eens 931 migranten met een Noorse koopvaardijschip in Palermo aan. Zij werden langs de kust van Libië gered tijdens een van de operaties die worden uitgevoerd door het Europese agentschap Frontex.
See on m.hln.be

via Tumblr http://bit.ly/1TpeGTt

SPAARGELD 2016. Italiaanse bank heeft mooiste vooruitzichten - De Standaard Mobile

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Zoals de kaarten er nu voor liggen, lijkt het erop dat de Belgische tak van Banca Monte Paschi volgend jaar het meest rendabele spaarboekje zal aanbieden. Het verschil met de nummer twee is vrij groot.Banca Monte Paschi Belgio Fedeltà zal vanaf 1 januari een basisrente bieden van 0,2 procent, en een getrouwheidspremie van 1,2 procent. Wie aan het begin van 2016 dus 10.000 euro stort, zal daar een jar later 140 euro rente voor opstrijken. Belangrijke opmerking: de rekening vereist wel een minimuminleg van 10.000 euro.
See on m.standaard.be

via Tumblr http://bit.ly/1OktWB4

Camping Sardinië ∙ Italië ∙ Roan.nl

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Roan heeft een prachtige camping locatie op Sardinië! Camping Tonnara heeft o.a. stacaravans met zeezicht aan de baai van Calasapone Boek nu
See on roan.nl

via Tumblr http://bit.ly/1OktWAY

Auto’s verboden in Milaan wegens luchtvervuiling

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In de Italiaanse stad Milaan is de lucht zo ranzig dat de Italiaanse overheid een drastische maatregel heeft moeten nemen.Op dit moment geldt er van maandag tot en met woensdag tussen 10:00 uur ‘s morgens en 16:00 ‘s middags een rijverbod in de Italiaanse stad Milaan. Alle privéauto’s moeten op dit tijdstip van de weg blijven. De maatregel volgt op flinke luchtvervuiling in de stad.Er geldt namelijk een grens van 50 microgram fijnstof per kubieke meter lucht, die niet vaker dan 35 keer per jaar overschreden mag worden. Helaas voor de Milanezen is dat wel gebeurd en dus volgen er nu drastische maatregelen. Dezelfde grens geldt overigens ook in andere steden, zoals Rome, Turijn en Napels. De hoofdstad werkt momenteel aan ook aan maatregelen.
See on autoblog.nl

via Tumblr http://bit.ly/1JISpdU

Venice carnival 2016

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Venice carnival events 2016 will starts on January 23,2016 and will run through the Martedi Grasso ( or fat Tuesday) on February 9th.
See on venice-etc.com

via Tumblr http://bit.ly/1ZAOzwD

Pictures of Umbria

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Pictures, pictures, pictures… we have so many pictures… I decided to collect some of the pictures we made in Umbria this past year and make a small video. To get into the travelling mood, or just to enjoy some images of Umbria.
See on villainumbria.me

via Tumblr http://bit.ly/1RQPmbh

Archaeologists find medieval teenage witch burial in Italian town

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

A 15- to 17-year-old girl was considered so dangerous to her medieval Italian community, even after death, that the villagers burned her, threw her in a pit and covered her remains with big stone slabs, archaeologists said.
See on ancient-origins.net

via Tumblr http://bit.ly/1RQPmbf