zaterdag 4 maart 2017

Starbucks opent in 2018 eerste zaak in Italië - Stedenman

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In 2018 wordt in Milaan de eerste Italiaanse Starbucks-vestiging geopend. De keten heeft meer dan 25.000 vestigingen in zeventig landen, maar was nog niet vertegenwoordigd in Italië, het land van de espresso en cappuccino. De winkel in een historisch postkantoor aan Piazza Cordusio wordt meteen het grootste Starbucksfiliaal van Europa. Naast Milaan volgen in 2018 nog meer nieuwe filialen in Italië. ‘Traditioneel starten we het eerste jaar met 10 à 12 winkels, ik schat dat dat een veilig aantal is’, zo vertelt CEO Howard Schultz. Een vakantie in Milaan inspireerde Schultz in de jaren tachtig om in zijn thuisland Amerika een koffieketen op te richten, zo wil het verhaal.

via Tumblr http://bit.ly/2lGTxZJ

Twee doden na brand Italiaans migrantenkamp

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De autoriteiten waren net begonnen het kamp te ontruimen vanwege criminele activiteiten. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

via Tumblr http://bit.ly/2mCJWYN

Ex-CIA-agent toch niet de cel in in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Een ex-CIA-medewerker hoeft toch niet de cel in in Italië. De Italiaanse president Sergio Mattarella heeft haar celstraf bekort, waardoor ze op vrije voeten kan blijven. De vrouw, Sabrina de Sousa, is een van een groep van 26 Amerikanen die in Italië bij verstek zijn veroordeeld voor de ontvoering van een Egyptische geestelijke. Hij werd in februari 2003 van straat geplukt in Milaan door CIA-agenten en naar Egypte gebracht. Daar is hij naar eigen zeggen gemarteld. De aanhouding viel onder speciale anti-terreurwetgeving die was ingesteld na de aanslagen van 11 september.

via Tumblr http://bit.ly/2lGI2BD