woensdag 17 juni 2015

SCOOP: wordt het dan écht Giulia?

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Alfisten slapen vermoedelijk al dagen onrustig, liefhebbers van Italiaanse auto’s tellen af en autoliefhebbers in hun algemeen hebben ongetwijfeld ergens gelezen dat 24 juni een nieuwe Alfa Romeo wordt gepresenteerd: de opvolger van de 159.Nog 7 dagen en dan komt er aan al het wachten een eind: Alfa Romeo presenteert de nieuwe D-segmenter, die een nieuw tijdperk voor Alfa Romeo moet inluiden. Een nieuw logo voor het merk, een museum dat haar deuren weer opent en een hagelnieuwe Alfa Romeo in een segment waar het in het verleden altijd succesvol is geweest.
See on corsaitalia.comvia Tumblr http://bit.ly/1Sp6eDH

Pure Italiaanse pareltjes

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Als je denkt aan een stedentrip Italië, denk je waarschijnlijk aan Rome, Florence of Venetië. Italië heeft echter meerdere ‘geheime’ steden die net zo enerverend zijn, maar minder toeristisch! Een top 5.
See on m.telegraaf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1KXVKt5

Denys Calvaert, de kunstschilder met een zwak voor de Italiaanse keuken

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

De jonge kunstenaar Denys Calvaert (ca. 1540-1619) vertrek uit Antwerpen in de richting van Rome. Hij bleef echter hangen in de mooie stad Bologna.Vandaag zijn er talloze manieren om af te reizen naar Italië; we nemen het vliegtuig, pakken de auto of gaan er dromend in de autoslaaptrein naartoe. Maar hoe we er ook heen gaan, allemaal worden we getrokken door de schoonheid, de taal, het eten en, uiteraard, de Italiaanse zon. Deze aantrekkingskracht was voor onze landgenoten uit voorgaande eeuwen niet minder. Alleen werden zij belemmerd in de logistieke mogelijkheden, dus even een weekendje cultuur snuiven in het prachtige Rome was er niet bij. Maar dat neemt niet weg dat er geen culturele reizen waren, sterker nog, de reizen naar Italië waren tijdens de zestiende en zeventiende eeuw een stuk educatiever en beduidend langer dan onze tripjes.
See on italieuitgelicht.nlvia Tumblr http://bit.ly/1FlKlvZ