maandag 6 april 2015

Italië redt 1500 bootvluchtelingen binnen etmaal | NOS

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse marine en kustwacht hebben binnen één etmaal zo’n 1500 bootvluchtelingen gered. Die zaten op vijf boten op verschillende plekken in de Middellandse Zee. Drie van de boten waren in de problemen gekomen voor de kust van Libië en hadden noodsignalen uitgezonden via satelliettelefoons. De Italiaanse marine en kustwacht zagen de twee andere boten toen ze hulp gingen bieden.De vluchtelingen zijn allemaal aan boord gebracht van de Italiaanse schepen en naar het Italiaanse eiland Lampedusa gebracht of havens op Sicilië. Vorig jaar kwamen 170.000 migranten op deze manier via Italië de Europese Unie binnen. Meer dan drieduizend van hen kwamen om.

See on nos.nl




via Tumblr http://bit.ly/1MZ4emA

Monza optimistisch over behoud Italiaanse GP

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het circuit van Monza is optimistisch over de toekomst van de Italiaanse GP op het historische circuit nabij Milaan. De organisatoren van de race hopen het contract met de F1 met minimaal vier jaar te kunnen verlengen.Het razendsnelle circuit van Monza is op 1960 na nog ieder jaar het decor geweest van de Grand Prix van Italië. Het circuit behoort daarmee tot één van de meest legendarische circuits op de F1-kalender, al staat de toekomst van de race op losse schroeven.Monza heeft nog tot en 2016 een contract met de Formule 1, al liet F1-supremo Bernie Ecclestone vorig jaar al weten dat de race van de kalender zou kunnen verdwijnen mochten de omstandigheden niet aan de eisen van de 84-jarige Brit zouden voldoen.HerstelplanDinsdag heeft de Milan Automobile Club, de organisatie achter de race in Monza, een nieuw plan gepresenteerd waarmee het denkt dat de race op Monza voor de komende jaren veiliggesteld kan worden.‘We hebben een herstelplan gepresenteerd dat duidelijke doelen stelt voor de korte en de middellange termijn’, aldus voormalig F1-coureur Ivan Capelli, de president van de Milan Automobile Cub. ‘Dit versterkt onze wil om belangrijke races naar Monza te blijven halen, zoals het WK Superbike en, bovenal, helpt het ons in onze onderhandelingen voor het behoud van de Italiaanse GP op Monza. Dankzij de support van institutionele en private partijen zijn we er zeker van dat we het contract tot minimaal 2020 kunnen verlengen.’Capelli zal over anderhalve maand opnieuw met Ecclestone rond de tafel gaan zitten tijdens de GP van Monaco.

See on rtl.nl




via Tumblr http://bit.ly/1MZ4e65

It Costs $600 to Say Hello to George and Amal Clooney in Lake Como

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



It’s a warm summer night and you’re sitting outside La Locanda del Cantiere enjoying a nice Brunello when suddenly you see George and Amal Clooney step out onto their terrace to enjoy a lakeside aperitif. “Hullo George! Evening Amal,” you call out, for you are nothing if not a friendly expat. Well sir, you just talked yourself into a $600 fine. According to reports, the Lake Como town of Laglio just outlawed approaching Clooney, Amal, and their friends at and around their villas, as well as physically trespassing on the land when they’re not home. Brief, accidental eye contact is presumably still acceptable, but one is advised to consult an attorney (not Amal) before attempting.The temporary ban is reportedly centered around Clooney’s 53rd birthday party, which will take place at his Villa Oleander and the adjoining Villa Margherita. While obviously aimed at paparazzi, the VIP regulation also blocks parking and boating around the area.

See on gawker.com




via Tumblr http://bit.ly/19XFyIU

Berlusconi's Forza Italia in zwaar weer | NOS

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Forza Italia, de partij van Silvio Berlusconi, verkeert in zwaar weer. De partij staat vierde in de peilingen voor de regionale verkiezingen in mei. De partij krijgt zo’n 12 procent van de stemmen. De afgelopen weken hebben verschillende prominente leden Forza Italia verlaten, of kritiek geuit op Berlusconi en zijn partij. Twee weken geleden stapte Sandro Bondi uit de partij. Bondi was lange tijd een bondgenoot van Berlusconi. Vandaag sloot Berlusconi’s kandidaat om gouverneur van de zuidelijke regio Apulië te worden zich aan bij de fractie van de dissidente Forza Italia-leider Raffaele Fitto.

See on nos.nl




via Tumblr http://bit.ly/19Xr9fB

Er is nu bewijs dat Italianen écht de meest gepassioneerde koks ter wereld zijn

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Iedereen die een nonna heeft, weet dat koken koning is in de Italiaanse cultuur. Het is de lijm die de familie samenhoudt, het hart van elk sociaal gebeuren en eigenlijk gewoon de ruggengraat van Italiaans zijn. Je zou dat over om het even welke cultuur kunnen zeggen – eten is per slot van rekening iets wat een cruciale rol speelt in de levens van zo ongeveer ieder mens op aarde.Het marktonderzoekbureau Gfk heeft een gigantische opiniepeiling gehouden onder ongeveer 27.000 mensen uit 22 verschillende landen, en daaruit kan officieel vastgesteld worden dat van de hele wereld inderdaad de Italianen het meest gepassioneerd zijn door eten en koken.

See on munchies.vice.com




via Tumblr http://bit.ly/1F4q9EF