maandag 29 augustus 2016

Spaghettata e musei in favore dei terremotati, raccolti 138mila euro in un solo giorno

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Spaghettata in favore dei terremotati, raccolti 138mila euro in un solo giorno„Domenica solidale per la città di Torino che in poche ore ha raccolto quasi 138mila euro da destinare alle popolazioni vittime del recente terremoto nel Centro Italia.La solidarietà dei torinesi e dei turisti si è fatta sentire, chi visitando i musei chi partecipando alla grande spaghettata organizzata in piazza San Carlo dalla Protezione Civile.I piatti di amatriciana cucinati dai volontari hanno permesso di raccogliere 48mila e 995 euro mentre con i biglietti dei musei è stata raggiunta la cifra di 89mila euro. Il denaro è stato versato su un apposito conto corrente, presso la Banca Unicredit. Le donazioni saranno destinate progetti di ricostruzione dei centri terremotati. Per chi fosse interessato il bonifico – che deve riportare la causale “Solidarietà per le popolazioni colpite da eventi sismici” – va intestato alla Città di Torino, IBAN IT69L0200801033000104431330.
See on torinotoday.it

via Tumblr http://bit.ly/2bwQIu1

Onderzoek naar mogelijke bouwovertredingen in Italiaans rampgebied

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het openbaar ministerie in de Italiaanse provincie Rieti onderzoekt of de bouwvoorschriften zijn overtreden in het gebied dat zwaar is getroffen door de aardbeving. “Wat daar gebeurd is, kan niet enkel als ongeluk worden gezien”, aldus procureur Giuseppe Saieva in de krant La Repubblica zaterdag.Bij enkele van de vernielde huizen is “met meer zand dan cement” gebouwd. Vooral de instorting van een net gerenoveerde basisschool in Amatrice zorgde voor opzien. Tot op heden zijn echter nog geen verdachten opgepakt.Intussen is de dodentol opnieuw opgelopen. Volgens de civiele bescherming zijn er al 290 dodelijke slachtoffers te betreuren. Van hen kwamen er 230 om in Amatrice, 11 in Accumoli en 49 in Arquato.
See on tellmemore.media

via Tumblr http://bit.ly/2c4fY7Z

Graanhuisje Casa Nuova 12 - Vakantie in Italië | Ciao tutti

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Te midden van de kleuren en geuren van de Chianti prijkt dit prachtig gerestaureerde oude graanhuisje, op een steenworp afstand van Florence, Siena, San Gimignano en alle pareltjes in de Chianti. Dankzij de grote ramen en twee terrassen geniet je de hele dag van een schitterend uitzicht op olijfbomen, wijngaarden en bossen – een mooi tegenwicht voor alle cultuur in dit stukje Toscane!
See on vakantie-in-italie.nl

via Tumblr http://bit.ly/2c4gDpT

Na de aardbeving weet Italië: preventie hard nodig

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het plaatsje Norcia in Italië ligt vlakbij het epicentrum van de aardbeving. Toch staat alles hier nog overeind. Dat komt door versterking van de gebouwen na een vorige aardbeving.
See on rtlnieuws.nl

via Tumblr http://bit.ly/2bwVrqw

Plundering in rampdorp Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse politie heeft zaterdag twee mannen opgepakt die zij verdenkt van het plunderen van huizen in het door de aardbeving verwoeste dorp Amatrice. Het tweetal is onmiddellijk afgevoerd naar een politiebureau in Rome uit angst dat omstanders hun wat wilden aandoen, schrijft de Italiaanse krant La Repubblica.
See on telegraaf.nl

via Tumblr http://bit.ly/2bwS0Ar

Pizza Amatriciana

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Dit recept voor ‘Pizza Amatriciana’ is een eerbetoon aan het gebied in midden-Italië dat in augustus 2016 werd getroffen door een vernietigende aardbeving.De recente aardbeving in midden-Italië heeft vooral het plaatsje Amatrice hard geraakt. Het dorpje was voor de beving al bij velen bekend als ‘stad van de spaghetti all’amatriciana’. Intussen is Amatrice – helaas om een hele andere reden – wereldnieuws.Als klein eerbetoon aan de getroffen mensen in de streek, heb ik van de ingrediënten van de klassieke pasta Amatriciana een Pizza Amatriciana gemaakt. En namens italiëplein heb ik een bedrag overgemaakt aan het Italiaanse Rode Kruis. Ik hoop dat jij dit ook wilt doen. Zo kunnen we iets terug doen voor Italië, het land dat zoveel Nederlanders zoveel mooie herinneringen heeft gegeven.
See on italieplein.nl

via Tumblr http://bit.ly/2bMbKUg

Umbrië - tips Vakantieboulevard | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Ontdek met Vakantieboulevard gastvrije droomplekken in Umbrië, van fijne agriturismi tot luxe villa’s en een vrouwenklooster. Voor een onvergetelijke vakantie!Umbrië, de groene regio in het hart van Italië, staat vaak in de schaduw van de grotere buurregio Toscane. Maar juist dankzij deze ‘schaduwplaats’ is het zo’n heerlijk gebied om vakantie te vieren. Je vindt er namelijk nog tal van authentieke steden, dorpjes en uitgestrekte natuurgebieden met naast veel groen in het voorjaar ook schitterende bloemen. Je proeft er van heerlijke delicatessen en maakt kennis met gastvrije mensen.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/2bwG5Ya

Italiaans design voor Chinese supercar Techrules

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het was misschien wel de meest verrassende primeur van de autosalon van Genève eerder dit jaar: de Techrules GT96.
See on autokopen.nl

via Tumblr http://bit.ly/2bwEXDO

De één zijn dood, is deze Maserati Ghibli zijn brood

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Mercedessen en Cadillac’s zijn sinds mensenheugenis de geijkte lijkwagens. Waarom eigenlijk? Dat geheim heeft iemand in zijn graf meegenomen. Dus wil je tijdens je laatste rit een keer wa
See on autowereld.com

via Tumblr http://bit.ly/2bwF02o