dinsdag 15 januari 2013

70+ Italiaanse campings in de aanbieding bij Suncamp

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyCamping aanbieding bij Suncamp. Je kan nu heel voordelig een kampeervakantie naar Italië afsluiten bij Suncamp. 70+ Italiaanse campings om uit te kiezen.See on actiecode.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40610482204

Provincie ziet af van trip Parma

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDEN BOSCH - Het dagelijks bestuur van de provincie Noord-Brabant ziet af van een omstreden werkbezoek aan het Italiaanse Parma. Gedeputeerde Staten wilden daar in februari met leden van Provinciale Staten gaan vergaderen over de toekomst van de veehouderij in de provincie.
Door alle commotie die dat veroorzaakte, hebben GS nu besloten van de reis af te zien. “Omdat de ophef over het werkbezoek de inhoudelijke discussie ondergeschikt dreigt te raken”, luidt de verklaring die in een persbericht wordt gegeven.


Vorige week ontstond die ophef over het vierdaagse werkbezoek dat de provincie vijftigduizend euro zou kosten. De PVV besloot niet mee te gaan naar Italië en ook het CDA en De Partij voor de Dieren waren tegen.De vergadering wordt nu ergens in Nederland gehouden.


See on bndestem.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40610360203

Bavarese di Mandarino e Panpetato - italiaanserecepten.net

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenPanforte is een traditioneel Italiaans dessert dat vruchten en noten bevat. Het is van oorsprong een dessert dat met Kerstmis wordt gegeten, maar het is nu gedurende het hele jaar verkrijgbaar. Letterlijk betekend panforte ‘sterk brood’, wegens de sterke kruiden die gebruikt worden.
See on italiaanserecepten.net

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40610100019

AZ vertaalt 'Pellè-claim' Parma in het Italiaans - AD

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsAZ heeft de beslaglegging op het transferbedrag dat Feyenoord aan Parma moet betalen voor de transfer van Graziano Pellè, in het Italiaans vertaald. Die vertaling is gisteren opgestuurd naar de Italiaanse club, omdat AZ nog altijd niets van Parma heeft gehoord.
‘Dan weten ze in elk geval zeker hoe het allemaal zit’, aldus AZ-directeur Toon Gerbrands.AZ heeft nog een miljoen euro tegoed voor Pellè, de Italiaanse spits die in 2011 van AZ naar Parma ging. Omdat Pellè onlangs een contract tekende bij Feyenoord heeft AZ een zogenoemd conservatoir derdenbeslag laten leggen op het transfergeld van die overeenkomst. AZ had na de bekendmaking van de transfer wel contact gehad met Parma, maar tot enige beweging heeft dat niet geleid.
See on ad.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40604308708

Celebrate the year of Italian culture in Chicago - Chicago Sun-Times

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaThe U.S. Department of State has declared 2013 the Year of Italian Culture, and the Italian Cultural Institute of Chicago is taking full advantage with a yearlong series of events.See on suntimes.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40604110777

Fiat 500 Abarth Tenebra en 500 Cattiva onthuld | AutoItalia.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsOp de North American International Auto Show, de NAIAS, zijn de Fiat 500 Abarth Tenebra en 500 Cattiva onthuld. Twee speciale varianten van de Fiat 500 Abarth (de Tenebra) en Fiat 500T (de Cattiva) die door kleur en uitvoering direct herkenbaar zijn als bijzondere varianten van Fiats kleinste die het in Amerika ontzettend goed doet.
De grijze versie is de Tenebra, gebaseerd op de Amerikaanse Fiat 500 Abarth, vergelijkbaar met ‘onze’ Abarth 500 esseesse. De Tenebra is matgrijs, voorzien van speciaal ontworpen wielen, de nodige stickers en een prachtig interieurtje met zwart leder, grijze stiksels en de nodige carbondelen.
See on autoitalia.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40591533163

Monti: 'Berlusconi bedriegt de Italianen' - Volkskrant.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsPremier Mario Monti van Italië heeft maandagavond zijn terughoudendheid als leider van een zakenkabinet afgelegd. Tijdens een uitzending van de publieke omroep RAI vergeleek hij zijn voorganger Silvio Berlusconi met de rattenvanger van Hamelen, uit het sprookje van de broers Grimm. Die wist de ratten in de Duitse stad zo te misleiden dat zij verdronken.
Hetzelfde probeert Berlusconi volgens Monti met de Italianen. Monti volgde Berlusconi in november 2011 op, toen die het vertrouwen van de financiële markten had verloren. Monti zette een hard bezuinigingsbeleid in. Maar veel van de huidige economische problemen zijn volgens hem te wijten aan eerdere kabinetten-Berlusconi.Het kabinet-Monti leunde meer dan een jaar op zowel de centrumrechtse PDL van Berlusconi als de centrumlinkse PD van Pier Luigi Bersani. Monti lijkt nu vooral toenadering te zoeken tot Bersani. Hij zei maandagavond op tv dat hij zich voor kan stellen dat de oud-communist na de verkiezingen eind februari premier wordt.Volgens de huidige opiniepeilingen kan Bersani rekenen op een meerderheid in de Kamer van Afgevaardigden. In de Senaat kan het moeilijker worden een coalitie te vormen. Bersani wordt dan mogelijk afhankelijk van Monti. Die is een bondgenootschap aangegaan met het politieke midden, met de FLI van de ex-neofascist Gianfranco Fini en de christendemocratische UDC van Pier Ferdinando Casini.
See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40586753162

The Cuisine of Umbria and Le Marche

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenAn up and coming section of Italy that is becoming more famous for its cuisine is Umbria and The Marches regions. Find out what is making them so special.See on addicted2italy.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/40585571311