zondag 26 oktober 2014

Italiaanse gemeenten getroffen door 'Haags virus'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het virus dat deze week computers van de gemeente Den Haag infecteerde heeft ook computers van aantal Italiaanse gemeenten besmetDe TorrentLocker-ransomware versleutelt allerlei bestanden op de systemen van een computer. Dit meldt Security.nlAmbtenaren hadden geen toegang meer tot veel van de documenten. Naast computers zouden er ook bestanden op gedeelde netwerkschijven en mappen zijn getroffen. Een aantal van deze bestanden werd door gemeentelijke applicaties gebruikt die nu niet meer werken. Zo is het tijdelijk niet mogelijk om bepaalde documenten uit te geven, zo laten Italiaanse media weten.

See on gemeente.nu




via Tumblr http://bit.ly/1zwE6IT

Italianen brengen smeerbaar bier op de markt - RetailDetail

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Ooit al gehoord van ‘Birra Spalmabile’, letterlijk ‘smeerbaar bier’? In Italië lusten ze het duidelijk wel.Wat krijg je als je een Italiaanse chocolatier laat samenwerken met een bierbrouwer? De eerste smeerbare bierchoco ter wereld. Al moeten ze bij Nutella nog niet meteen panikeren: ‘Birra Spalmabile’ is niet bedoeld voor bij het ontbijt, maar veeleer voor bij de aperitief of het dessert.In donkere en bleke variantWie de voorbije zomer Rome bezocht, heeft hem misschien al geproefd: ‘Birra Spalmabile’ of ‘smeerbaar bier’. Het product is een idee van chocolatier Napoleone en de Alta Quota-brouwerij, allebei uit de omgeving van Rome. Zij bereidden een romige, gladde crème die de consistentie heeft van chocopasta, maar wel 40 procent bier bevat.

See on retaildetail.be




via Tumblr http://bit.ly/1DPC7hu

Italiaanse basilicumteler vergroot teelt met twee hectare

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse basilicumteler Autore verhoogt het areaal waarin basilicum wordt geteeld. Het Italiaanse bedrijf gaat van drie naar vijf hectare basilicum om te voldoen aan de vraag van de buitenlandse markt. Leidinggevende Giombattista Autore vertelt: “We groeien van drie naar vijf hectare basilicum. We spelen hiermee in op de groeiende vraag van de binnenlandse en buitenlandse markt. In Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland groeit de vraag naar ons product.”

See on agf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1tWdMFz

Italiaanse premier: vaste baan bestaat niet meer

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



"De wereld is veranderd. De vaste baan bestaat niet meer." Met deze woorden antwoordde de Italiaanse premier Matteo Renzi de vakbeweging, die honderdduizenden betogers op de been had gebracht om te protesteren tegen de versoepeling van het ontslagrecht."Wie zich in 2014 vastklampt aan een regeling uit 1970, is als iemand die een iPhone pakt en vraagt waar hij het muntje in moet gooien. Of die vraagt hoe het rolletje in de digitale camera moet", aldus de regeringsleider volgens persbureau ANSA.

See on rtlnieuws.nl




via Tumblr http://bit.ly/1t5H5Cc

Puglia, la truffa dei treni più cari del mondo

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



25 convogli usati acquistati in Germania a 900 mila euro, poi ristrutturati in Polonia per 22 milioni. “Società fantasma dietro l’affare: sospette tangenti a politici”.BARI . Bisogna venire qui in Puglia per provare un’esperienza straordinaria: il viaggio sul treno più costoso del mondo. Pagato 900mila euro in Germania, è stato riacquistato dopo nemmeno un anno, ristrutturato, da una società polacca per 22 milioni e 500 mila euro. Ma gran parte di questi soldi arrivavano da fondi pubblici.

See on m.repubblica.it




via Tumblr http://bit.ly/1spzfzj

10 places to downshift to Italy

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Are you planning to change your life by living better with less? Then head to Italy as from Lombardy to Sicily here is where you should head to if you want to follow in the downshifting trend.Downshifting is a social trend in which individuals live simpler lives to escape from the rat race of obsessive materialism and to reduce the stress that comes with it. It is about finding an improved balance between leisure and work and focusing life goals on personal fulfillment and relationship building instead of the all-consuming pursuit of economic success. And why not trying to do this in one of the most beautiful Countries on Earth, Italy? This list is meant to be as an inspiration for a life-change for whoever is seeking beauty, great food, relax and a comfortable life that doesn’t require too many expenses.

See on swide.com




via Tumblr http://bit.ly/1yBW74t

Italië deelt boete uit aan zoenende mannen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Twee mannen die eerder deze maand in de Italiaanse stad elkaar lang zoenden uit protest tegen homohaat worden vervolgd wegens homohaat. De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch spreekt schande van de aanklacht.De twee mannen maakten deel uit van een groep die op 29 maart protesteerden tegen homohaat tijdens een manifestatie van tegenstanders van het homohuwelijk. De twee mannen en vier andere arrestanten wordt het houden van een verboden demonstratie en verstoring van de openbare orde ten laste gelegd. Dat is volgens de mensenrechtenorganisatie al in strijd met het recht op demonstreren maar de formulering van het Openbaar Ministerie wekt pas echt woede. In het proces verbaal wordt opgemerkt dat de twee mannen zich schuldig maakten aan “een lange en gepassioneerde kus op de mond… ten overstaan van gezinnen met kinderen en pubers waaronder veel minderjarigen, walging oproepend bij voorbijgangers door die demonstratie.”Human Rights Watch roept justitie op de aanklacht te laten vallen.

See on joop.nl




via Tumblr http://bit.ly/1t5dDfx

Italië: Positief meloenenseizoen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het Italiaanse meloenenseizoen is redelijk goed verlopen. “Het begon zeer goed in februari met producten uit Senegal: de vrucht was van uitzonderlijke kwaliteit en klanten reageerden goed, zozeer zelfs dat we nauwelijks aan de vraag konden voldoen. Eigenlijk was het al met al een uitstekend voorjaar,” zegt Bruno Francescon, voorzitter en beheerder van een PO.Over de Siciliaanse producten: “De prijzen waren vrij laag, maar toen daalde de temperatuur in mei en de vraag bleef ook laag, dus konden we nauwelijks de productiekosten dekken.”

See on agf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1nGBEKF

Olijfolie verlaagd risico op darmkanker | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Olijfolie is supergezond. Verschillende onderzoeken hebben al aangetoond dat het de risico’s op kanker verlaagd. Nieuw onderzoek in Italië toont dat opnieuw aan.Olijfolie is supergezond, dat staat als een paal boven water. Verschillende onderzoeken hebben al aangetoond dat het de risico’s op kanker verlaagd. Nieuw onderzoek in Italië toont dat opnieuw aan. Het onderzoek liet zien dat olijfolie de kans op darmkanker sterk reduceert.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1DOTyic