donderdag 14 april 2016

'Ondernemersvete' tussen Haagse ijsfamilie Talamini en Scheveningse visfamilie Simonis in theater

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

DEN HAAG - Theatergezelschap Firma MES werkt met het Nationale Toneel aan een locatievoorstelling over twee bekende Haagse ondernemersfamilies Talamini en Simonis. In september komt het stuk IJs & Vis, ‘een soort Haagse Romeo en Julia’, op de planken.

In de voorstelling IJs & Vis, de grootste productie van Firma MES tot nu toe, krijgt het publiek een verhaal voorgeschoteld over een Haagse ondernemersvete. 'Het stuk gaat over de familie Talamini van ijssalon Florencia en de Scheveningse familie Simonis van de gelijknamige vishandels. Het wordt een soort Haagse Romeo en Julia’, aldus Dieke van der Spek van Firma MES.

See on omroepwest.nl

via Tumblr http://bit.ly/1VneEPZ

Zo maak je gnocchi als een echte Italiaanse mamma - Culy.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Gnocchi. Behalve de uitspraak (njokkie) is ook het bereiden van dit typisch Italiaanse gerecht best lastig. Als je geen Italiaanse schoonmoeder hebt tenminste. De Amsterdamse journaliste Nina reist samen met haar Italiaanse vriend en fotograaf Andrea en dochtertje Luna (2) in een rode camper door Italiè, op zoek naar mooie verhalen voor hun website http://bit.ly/1ecifN6. …
See on culy.nl

via Tumblr http://bit.ly/1qqHcLr

Bankenfonds Italië kan misère vergroten

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Bankenunie: Italië tuigt een fonds van 5 miljard euro op om de problemen bij de banken aan te pakken. Of het zal werken, is zeer de vraag.
See on nrc.nl

via Tumblr http://bit.ly/22vYgfm

Weer duizenden vluchtelingen uit zee gered bij Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Tot begin deze maand zijn er dit jaar al bijna 20.000 vluchtelingen in Italië aangekomen; bijna twee keer zo veel als in de eerste drie maanden vorig jaar.
See on nos.nl

via Tumblr http://bit.ly/22vYi6V