dinsdag 14 mei 2013

Del Gatto Cosmesi - natural cosmetics from bees in Le Marche

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaFrom long time all over the world honey and bee products have been used as medicine.

In the Orient when honey is used as medicine it is dissolved in boling water and used in small doses.

Today thanks to the knowledge and learning of those who work with bees we can revalue such ancient knowledge.

In this area nature provides us with all we need and it is only thanks to the passion and enterprise of some people that in every day life we recover the properties of honey, of wax, of bee glue and royal jelly as fondamental elements for the care of our body.

Del Gatto is a small company based in Le Marche making natural cosmetics from the honey and beeswax produced by bees.

Del Gatto combines these precious ingredients with other products to produce a range of all-natural cosmetics.
See on delgattocosmesi.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50440763260

Online Italiaans leren: Buon Italiaans, gratis cursus Italiaans

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaOnline Italiaans leren, leer online en gratis de basis van de Italiaanse taal.


Oefen eenvoudige zinnen en woorden voor alledaags en zakelijk gebruik.
See on buonitaliaans.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50436574597

Waarom Berlusconi waarschijnlijk nooit in het gevang zal belanden

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsTalloze malen is Berlusconi aangeklaagd wegens uiteenlopende escapades, maar nog nooit heeft hij een nacht in de cel hoeven doorbrengen. Ook de straf van zes jaar voor seks met de minderjarige danseres Ruby en machtsmisbruik, zoals het Openbaar Ministerie gisteren eiste, gaat waarschijnlijk aan de ex-premier voorbij. Hoe kan dat?
See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50427261471

Bitter jubileumjaar voor zigzagmerk Missoni - FashionUnited

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaMissoni viert dit jaar de zestigste verjaardag. Maar een feestelijk jaar is het voor de familie van het Italiaanse modehuis niet. Vorige week overleed Ottavio Missoni – oprichter van het familiebedrijf, voormalig Olympisch hordeloper en in 1976 verkozen tot één van de elegantste mannen op aarde - op 92-jarige leeftijd. Zijn zoon Vittorio en zijn vrouw zijn sinds januari vermist.


Het verhaal van de modefamilie begint in 1953. Het is het jaar dat Ottavio en Rosita in het huwelijksbootje stappen. En ze richten zich op het textielbedrijfje van Ottavio. Twee jaar later produceren ze een kleine collectie voor La Rinascente. Dat is ook het warenhuis waar het echtpaar voor het eerst kledingstukken toont met het Missoni-label.


Rosita krijgt in 1967 de modewereld over zich heen, tijdens een show op Pitti in Florence. Ze vindt het ondergoed van de modellen niet mooi en stuurt de mannequins daarom de catwalk op zonder bh. Gevolg: Missoni mag niet meer terugkeren op Pitti.


De echte doorbraak komt door Diana Vreeland, op dat moment hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue. “Wie zegt dat er alleen kleuren bestaan? Er bestaan ook kleurtonen!” roept ze uit bij het zien van de Missoni-collectie. Vreeland nodigt de Missoni’s uit voor een presentatie in New York, met inkopers van invloedrijke warenhuizen.
See on fashionunited.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50421489432

Ronde van Italië tot nu toe perfect voor Robert Gesink

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsBlanco-kopman overleeft hectische eerste week in de Giro zonder kleerscheuren.


Met Robert Gesink op een derde plek in het algemeen klassement en de witte trui voor Wilco Kelderman heeft Blanco de eerste week van de Ronde van Italië met glans doorstaan. “Tot nu toe verloopt de Giro perfect”, luidde de tussenbalans van Gesink.


Met Gesink als kopman moest Blanco zich in de drie weken in Italië in de etalage zetten, was vooraf een van de doelen. Een topvijf-notering en misschien wel een podium, werd vooraf gezegd. Na een hectische eerste week ligt de ploeg op schema, waar het daar in de voorgaande jaren nog wel eens mis ging, met valpartijen in de ronde van Frankrijk. “Een geweldige afsluiting van de eerste week. Maar we hebben nog twee weken te gaan”, keek ploegleider Jan Boven vooruit na de tijdrit die verrassend een prooi werd voor de Brit Alex Dowsett.
See on metronieuws.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50421370631

Maestro Events presenteert op het Circuit Park Zandvoort: Italia A Zandvoort 2013

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaMaestro Events, bekend van de vele Italiaanse evenementen tovert dit jaar het Circuit Park Zandvoort om tot een waar paradijs met het evenement “Italia a Zandvoort 2013” (Zondag 30 Juni 2013)
See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50419928329

#Bacio #Espresso - prachtige #koffieblikken voor unieke...

#Bacio #Espresso - prachtige #koffieblikken voor unieke #collectors #items #koffielampen (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50411805488

La Donna Mobile - Interactief optreden voor senioren en ouderen!

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreOptreden voor senioren en ouderen!
‘La Donna Mobile; van Rigoletto tot Rieu’ is een feestelijk en stijlvol optreden met wereldberoemde melodieën in de sfeer van André Rieu.

Dit optreden is bedoeld voor woonzorgcentra en afdelingen van o.a. de Zonnebloem, ANBO, PCOB, KBO en organisaties voor het welzijn van ouderen.


Interactief Optreden

La Donna Mobile, de ‘beweeglijke dame’, brengt een optreden met bekende melodieën waarbij interactie, meezingen, persoonlijk contact en plezier met het publiek voorop staan.


Professionele musici

Het temperamentvolle duo Ria Hurkens (zang en dans) en Eddy van Damme (digitale accordeon) zal met groot enthousiasme en veel passie het publiek zingend en dansend uitnodigen om er samen een feestelijk optreden van te maken.


Tijdsduur

Het programma van La Donna Mobile duurt 2 x 45 minuten en er wordt gebruik gemaakt van een eigen geluidsinstallatie.
See on italianentertainment.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50410208957

Lekker dichtbij: waar haal je de lekkerste Italiaanse ijs van Amsterdam?

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaAMSTERDAM - Waar haal je de lekkerste Italiaanse ijs van Amsterdam? Laat ons waar volgens jou de lekkerste te verkrijgen is en wellicht komt het videoteam van dichtbij.nl langs.


Lekker dichtbij: lekkerste Italiaanse ijs


Amsterdammers weten feilloos waar ze moeten zijn, en kunnen dit nu delen met de hele stad. Elke week doet dichtbij in samenwerking met De Echo een nieuwe oproep waar lezers op kunnen reageren. Uit de inzendingen kiezen we een winnaar, die kans maakt op een filmpje op dichtbij.
See on dichtbij.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50406950551

Gezegend Napels

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaVoetbal en Maradona, vuilnis en maffia; dat is het gangbare beeld van de levendige Italiaanse havenstad Napels. Deels klopt dat ook, al ligt het vuil al lang niet meer overal metershoog op straat. Zeker niet in het historische centrum, een prachtig doolhof van straatjes en pleintjes waar God óf Maradona altijd toekijkt. Op stap in een stad waar je eindeloos door de steegjes kunt dwalen.
In eerste instantie doet niets aan Maradona denken, tijdens een wandeling door de beroemde smalle straatjes van de Napolitaanse binnenstad. Tot je ineens een klein heiligdom aan de gevel van een karakteristieke espressobar ziet hangen. In het tabernakel waar normaal de beeltenis van Christus hangt, prijkt nu een weliswaar wat vergeelde, maar bijna goddelijke foto van één van ’s werelds beste voetballers aller tijden.
See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50404057106

Zomers soepje | Recepten | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenAls fervent soepliefhebber zet ik ook ‘s zomers graag soep op tafel – maar dan wel koud!


Vandaag een gazpaccio caprese uit La vita e bella van Jolande Burg.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50403160969

Italiaans parlementslid op sandalen wijst collega’s de weg

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsMario Sberna loopt op sandalen, woont bij nonnen in en geeft meer dan driekwart van zijn salaris weg. Het Italiaanse parlementslid wil een voorbeeld zijn van soberheid.


Op het tijdstip van de afspraak voor het Italiaanse Huis van Afgevaardigden is Mario Sberna nergens te zien. Dan gaat de telefoon. „Het spijt me vreselijk, maar ik zit nog in de metro, en moet daarna nog een kilometer te voet afleggen.”


Een kwartier later meldt de Italiaanse parlementariër zich terwijl de regen met bakken uit de lucht komt. Sberna draagt een eenvoudig donker pak en zwarte sandalen. Hij is nog maar kort lid van het parlement, maar heeft met zijn schoeisel al naam gemaakt in een land waar vorm uiterst belangrijk is.
See on refdag.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50368177149