dinsdag 14 mei 2013

Bitter jubileumjaar voor zigzagmerk Missoni - FashionUnited

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Missoni viert dit jaar de zestigste verjaardag. Maar een feestelijk jaar is het voor de familie van het Italiaanse modehuis niet. Vorige week overleed Ottavio Missoni – oprichter van het familiebedrijf, voormalig Olympisch hordeloper en in 1976 verkozen tot één van de elegantste mannen op aarde - op 92-jarige leeftijd. Zijn zoon Vittorio en zijn vrouw zijn sinds januari vermist.


Het verhaal van de modefamilie begint in 1953. Het is het jaar dat Ottavio en Rosita in het huwelijksbootje stappen. En ze richten zich op het textielbedrijfje van Ottavio. Twee jaar later produceren ze een kleine collectie voor La Rinascente. Dat is ook het warenhuis waar het echtpaar voor het eerst kledingstukken toont met het Missoni-label.


Rosita krijgt in 1967 de modewereld over zich heen, tijdens een show op Pitti in Florence. Ze vindt het ondergoed van de modellen niet mooi en stuurt de mannequins daarom de catwalk op zonder bh. Gevolg: Missoni mag niet meer terugkeren op Pitti.


De echte doorbraak komt door Diana Vreeland, op dat moment hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue. “Wie zegt dat er alleen kleuren bestaan? Er bestaan ook kleurtonen!” roept ze uit bij het zien van de Missoni-collectie. Vreeland nodigt de Missoni’s uit voor een presentatie in New York, met inkopers van invloedrijke warenhuizen.




See on fashionunited.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50421489432