dinsdag 2 september 2014

In piazza Duomo emerge la Milano rinascimentale

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsI lavori per l’Expo 2015 riportano alla luce in piazza Duomo porzioni di muro risalenti al Rinascimento. Il Comune deve ora decidere come procedere.

See on m.ilgiornale.it
via Tumblr http://bit.ly/1uhnQG4

Primark sbarca in Italia: la catena low cost inglese a Roma, Milano e Venezia

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsPrimark sbarca in Italia: la catena low cost inglese a Roma, Milano e Venezia

See on m.ilmessaggero.it
via Tumblr http://bit.ly/1pEi1Ty

Dode door ruzie om sigaret in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsSAN SEVERO (ANP) - Een ruzie om een sigaret in het Zuid-Italiaanse San Severo heeft zondagavond een mensenleven geëist. De ruzie begon tussen twee meisjes. Een jaloers meisje verweet de ander dat zij haar vriend een sigaret had aangeboden en daarbij te lieflijk en bevallig had gedaan. Na een hevige woordenwisseling werden beide vaders erbij gehaald.

See on gelderlander.nl
via Tumblr http://bit.ly/1r9Lofx

Herrie in top brillenfabrikant Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse brillenfabrikant Luxottica, maker van onder meer merken als Ray-Ban en Oakley, heeft per direct afscheid genomen van topman Andrea Guerra. Dat bevestigde het bedrijf maandag.Guerra, die sinds 2004 bij ‘s werelds grootste brillenmaker in dienst was, zou te veel van inzicht verschillen met oprichter en grootaandeelhouder Leonardo del Vecchio. Ook zouden de twee andere doelen nastreven. Onder meer in de recente deal met Google over het ontwerp, ontwikkeling en de distributie van de Google Glass verschilden de 79-jarige Del Vecchio en bestuursvoorzitter Guerra van mening.

See on m.telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1r9LlAn

Nederlandse alpinist verongelukt in Italië - Reis- en toeristisch nieuws, reisreportages en vakantieaanbod

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsVoor de ogen van zijn zoon is gisteren een Nederlandse bergbeklimmer verongelukt in Italië. De man stortte naar beneden tijdens het beklimmen van een bergpad, aldus het Italiaanse persbureau AGI vandaag. De identiteit van het slachtoffer is niet bekendgemaakt.Het ongeluk met de Nederlander had plaats in de bergen van Alta Valle Aurina in de noordelijke regio Alto Adige.

See on puuropreis.nl
via Tumblr http://bit.ly/1r9LkMM

How To Find The Best Italian Ice Cream. Sofia,...


How To Find The Best Italian Ice Cream.

Sofia, aswetravel.com


Italy’s delicious food culture inspired me to start experimenting and learn more about cooking, and during my time there I learned a thing or two about food. In my quest for the perfect Gelato (Italia …

via Tumblr http://bit.ly/1ucRyfl

Turin - Italy’s Forgotten Food Capital Sofia,...


Turin - Italy’s Forgotten Food Capital

Sofia, aswetravel.com


Before we traveled to Turin we knew very little about the city other than that it was known for its car production. Little did we know that Turin is also a foodie’s heaven, something that we discovere …

via Tumblr http://bit.ly/1x44J6Q

Nasir Mehmoodgoogle.com


Nasir Mehmood

google.com

via Tumblr http://bit.ly/1ucRxIg

Franciacorta- De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaChampagne is out, franciacorta is in. Als ik een trend voor 2015 zou mogen voorspellen, zou dat ‘m zijn. Echte wijnliefhebbers weten waar ik het over heb, maar ik kan me goed voorstellen dat velen nu niet precies snappen waar dit over gaat. Sommigen denken misschien zelfs dat ik het over een regio in Frankrijk heb, als ik Franciacorta zeg. Welnu signore e signori, ik heb het hier over een regio in het noorden van ons mooie Italië waar u heerlijke wijn kunt kopen. Das zeker mooi, maar het is ook de regio waar u met afstand, en dan bedoel ik met grote afstand, de lekkerste bubbels kunt kopen. Tijd dus om de regio eens wat meer aandacht te geven.Momenteel is de regio nog relatief onbekend is en dat komt eigenlijk door twee redenen: de naam en de tijd. Allereerst de naam: Franciacorta. Ik kan me zo voorstellen dat velen de relatie leggen met Frankrijk en denken dat de regio dan ook daar ligt. Niets is minder waar. Franciacorta is de Italiaanse verbastering van ‘de hoek (het gebied) van de Franciscanen’, volgelingen van de heilige Franciscus van Assisi. Tijdens een van de pelgrimstochten hebben Franciscanen zich gevestigd in het heuvelachtige gebied tussen Brescia en het zuiden van Lago d’Iseo, ten noordoosten van Milaan. Capisce? De streek is bekend vanwege haar harmonieuze landschap en volgens mij hadden die broeders dat toen al goed in de gaten. Nu het tweede issue: de tijd. In slechts 50 jaar heeft Franciacorta een product op de markt gezet waar men U tegen zegt. Het is dan ook niet meer dan logisch dat velen onder ons het product of de regio Franciacorta nog niet kennen; de tijd is simpelweg te kort. De champagne heeft, met een geschiedenis van een paar honderd jaar, een aardige voorsprong opgebouwd. Maar de franciacorta is bezig met een indrukwekkende inhaalrace.

See on desmaakvanitalie.nl
via Tumblr http://bit.ly/1Clcp4H