zaterdag 30 januari 2016

Italian town welcomes first baby for 28 years - BBC News

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Mountain community in northern Italy celebrates its first new arrival since 1987.A small town in northern Italy is celebrating the arrival of its first baby since the 1980s.The mayor of Ostana, which lies in the mountains of the Piedmont region, says the new arrival is a “dream come true” for the tiny community, which has seen its population plummet over the past 100 years. Baby Pablo, who was born in a Turin hospital last week, takes the number of inhabitants to 85, although only about half live there permanently, La Stampa newspaper reports.
See on bbc.com

via Tumblr http://bit.ly/1VxLeLL

Massale demonstratie in Rome tegen homohuwelijk

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Er zijn veel mensen afgekomen op de demonstratie. Ze zijn het niet eens met plannen over het homohuwelijk en adoptierechten voor homoseksuele stellen.In Rome hebben honderdduizenden mensen zich verzameld om hun ongenoegen te uiten over het homohuwelijk en adoptierechten voor homoseksuele stellen. Het centrum van de betoging is in het voormalige stadion Circus Maximus.
See on nos.nl

via Tumblr http://bit.ly/1WTJn5o

Frittelle di Carnevale, ricetta facile e sfiziosa

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Che Carnevale sarebbe senza frittelle? Di seguito troverete una semplice ricetta per realizzarle in casa e per far felici i vostri bambini. Esistono molte varianti della ricetta: frittelle dolci, salate, farcite, decorate. Noi vi proponiamo la variante dolce, senza farcitura, una ricetta facile che richiede circa 45 minuti di tempo per realizzarla. Ovviamente, se preferite, potete poi farcirle con crema pasticcera, Nutella o ricotta.
See on ilbuongiorno.it

via Tumblr http://bit.ly/1Q1CBoS

L’Arrosticino Gustoso

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Wilt u eens wat anders eten dan patat of shoarma op de markt, braderie of festival? Dan moet u eens bij mij een echte Arrosticini Proefen uit Abruzzo.http://bit.ly/1hCKN4y
See on youtu.be

via Tumblr http://bit.ly/1JPBz2u

Groot feest in Italiaans dorp: eerste baby in 28 jaar geboren

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Heel Ostana viert feest: er is een baby geboren. Pablo, die vorige week in een ziekenhuis in Turijn ter wereld kwam, is volgens de burgemeester ‘een droom die waarheid wordt’.Dat is niet zo gek, als je bedenkt dat de laatste geboorte in het plaatsje met 85 inwoners (van wie de helft er maar een deel van de tijd woont) in 1987 werd geboren. In het begin van de vorige eeuw woonden er nog 1000 mensen, maar dat werden er steeds minder. Sinds 1975 waren er - tot Pablo - 17 baby’s geboren, schrijft de Italiaanse krant La Stampa.
See on rtlnieuws.nl

via Tumblr http://bit.ly/1KhFxAZ

A Londra una piscina riempita con l'acqua fatta arrivare dalla Sicilia

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

A Londra una piscina riempita con l'acqua fatta arrivare dalla Sicilia.Immergersi nel mare di Sicilia. Da oggi, a Londra si può fare anche questo. Il luogo è il South Kensington Club, un esclusivo health club privato della capitale, situato in una dimora storica (era la casa del filosofo Francis Bacon) e frequentato da celebrities come Pippa Middleton e le sorelle Delevingne. La piscina del club è stata riempita interamente con acqua di mare siciliana, costantemente purificata a mantenuta alla temperatura costante di 34 gradi. Continua a leggere l'articolo su LondraItalia.com, il giornale degli italiani a Londra.
See on m.ilmessaggero.it

via Tumblr http://bit.ly/1QNDkP9

Spaghetti frittata, voor restjes van gisteren - Italië met Dolcevia.com

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Recept voor een spaghetti frittata, lekker tusserdoor of aperohapje, ideaal recept om overgebleven pasta te gebruiken.Hoevaak gebeurt het me niet dat er een restje pasta in het pak overblijft dat net niet genoeg is voor een volgende maaltijd. De voorraadkast lijkt een vezameling van kleine beetjes pasta van diverse soorten in zakjes netjes naast elkaar wachtend op een beurt om samen met een ander restje gebruikt te worden. Is dit dan te danken aan mijn avontuurlijke geest bij het kopen van pasta, want ik koop zelden dezelfde soort.Soms gooi ik het toch maar in de pan en blijf dan zitten met een schaal gekookte pasta waar ik ook niks anders mee kan doen dan het aan de hond op te voeren.
See on dolcevia.com

via Tumblr http://bit.ly/1Ux44mb

Amaretti sardi

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Ecco la ricetta originale degli Amaretti sardi da preparare con mandorle e albumi. La particolarità della ricetta è nella presenza anche delle mandorle amare e nella totale assenza di farina.Gli Amaretti sardi sono dei biscotti tipici della Sardegna che prevedono l'utilizzo di due ingredienti principali: le mandorle e gli albumi. Questi biscotti, che sono tipici anche di alte regioni italiane come il Piemonte, differiscono dal più noto amaretto per la loro fragranza e morbidezza conferiti dalla massiccia presenza di mandorle. La particolarità di questa ricetta, dal quale prende anche il nome, è la presenza delle mandorle amare, una qualità di frutta secca meno utilizzata nella cucina italiana, ma che dona ai biscotti quel retrogusto piacevolmente amaro. Potete trovarle presso i negozi di frutta ben forniti o nei grandi supermercati. Seguendo i nostri consigli su come pelare le mandorle e sulla giusta consistenza degli albumi, otterrete i veri amaretti sardi.
See on buttalapasta.it

via Tumblr http://bit.ly/1KgNs1m

Amaretti morbidi

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Puoi preparare subito dei gustosi pasticcini con la ricetta degli amaretti morbidi, biscotti morbidi perfetti da presentare all'ora del tè, oppure da regalare, o semplicemente da offrire ai tuoi familiari in qualsiasi momento della giornata.Realizza dei gustosi pasticcini con la ricetta degli amaretti morbidi, una ricetta per i biscotti più deliziosi e profumati di mandorla che possiate mangiare o offrire. Se amate i biscotti questa presentata qui è una ricetta sicuramente da provare, non solo per la soddisfazione di assaporare degli ottimi amaretti morbidi, ma anche perchè l'aria in casa si riempirà dell'aroma irresistibile delle mandorle mentre cucinerete questi biscotti morbidi: eh si!, anche i vicini sapranno che state per sfornare dei dolcetti irresistibili! Non avete scuse, ora dovete provare questa ricetta raffinata e ottima per gustare dei pasticcini di alta classe in qualsiasi momento della giornata.
See on buttalapasta.it

via Tumblr http://bit.ly/1KgNoPn

Godfather Theme (live) - EverybodyLovesItalian.com

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

André Rieu & his Johann Strauss Orchestra performing the Main Title Theme from The Godfather movie live in Cortona, Italy.
See on everybodylovesitalian.com

via Tumblr http://bit.ly/1nuh94P

Vatican explains how relics from Padre Pio will be transferred to Rome

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

January 29, 2016. They hope that tens of thousands of people will view the remains of the saint.Beginning on February 5, the remains of two popular Italian saints will arrive at the Vatican. They are Padre Pio and Leopoldo Mandic.MSGR. RINO FISICHELLAOrganizer, Jubilee of Mercy"It is a novelty for two poor friars who never left their village when they were alive to be transferred to Rome with so much solemnity. It is something extraordinary.”Two urns with the remains of these two saints will travel through the streets of Rome in a procession before arriving at the basilica. Given their popularity, the Vatican hopes thousands of people will be there to receive them.
See on romereports.com

via Tumblr http://bit.ly/1WT7DnW

Italiaanse films op het filmfestival Rotterdam 2016 | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Van woensdag 27 januari tot en met 7 februari zijn er op het filmfestival Rotterdam weer tal van Italiaanse films en documentaires te zien.
See on ilgiornale.nl

via Tumblr http://bit.ly/1KgLdeu

Italiaanse gnocchi met Parmezaanse kaas, champignons en sperziebonen | Smulweb.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Ik kan rustig iedere dag pasta op tafel zetten. Of dat ook goed is voor de lijn is natuurlijk een tweede dingetje, maar eigenlijk kan mij dit niet zoveel schelen. Deze Italiaanse gnocchi gemaakt met Parmezaanse kaas, een flinke lading champignons en lekkere sperzieboontjes is ook heerlijk!
See on smulweb.nl

via Tumblr http://bit.ly/1WT7D7w

Proef Puglia, burrata e fagiolini | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

In het kleurrijke kookboek Proef Puglia delen de Italiaanse Luca Lorusso en zijn vrouw Vivienne de recepten uit de keuken van Puglia, in het zuiden van Italië.Luca: ‘De cucina pugliese gebruikt simpele, betaalbare ingrediënten, die duurzaam en lokaal geproduceerd zijn. De methoden zijn door de jaren heen gemoderniseerd en beïnvloed door andere culturen, maar de Pugliesi zijn trots op hun tradities en hebben altijd al de voordelen van hun manier van koken en eten gezien.De keuken van Puglia wordt ook wel betiteld als cucina povera (‘armeluiskeuken’). Laat je daar niet door misleiden. De gerechten van de armen zijn misschien voortgekomen uit noodzaak en praktisch nut, maar ze kunnen, ondanks hun eenvoud en geringe aantal ingrediënten, uitzonderlijk complex van smaak zijn.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/1ShusDb

Five of Abruzzo’s prettiest villages - Essential Italy

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Abruzzo, a quiet corner of central Italy, is a beautiful region home to an amazing heritage of art, culture and traditions. This heritage is perhaps best found in its villages, which continue to preserve the past and give their visitors an insight into traditional Italian life.As a testament to the region’s beauty and tranquillity, 21 of its villages feature in the prestigious “Most Beautiful Villages of Italy” club (Borghi più belli d’Italia), recognised for their location, conservation, historical importance and beauty. Below are five of Abruzzo’s prettiest villages, all easily accessed from our luxury Abruzzo accommodation.
See on essentialitaly.co.uk

via Tumblr http://bit.ly/1nE59OB