zaterdag 30 januari 2016

Proef Puglia, burrata e fagiolini | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

In het kleurrijke kookboek Proef Puglia delen de Italiaanse Luca Lorusso en zijn vrouw Vivienne de recepten uit de keuken van Puglia, in het zuiden van Italië.Luca: ‘De cucina pugliese gebruikt simpele, betaalbare ingrediënten, die duurzaam en lokaal geproduceerd zijn. De methoden zijn door de jaren heen gemoderniseerd en beïnvloed door andere culturen, maar de Pugliesi zijn trots op hun tradities en hebben altijd al de voordelen van hun manier van koken en eten gezien.De keuken van Puglia wordt ook wel betiteld als cucina povera (‘armeluiskeuken’). Laat je daar niet door misleiden. De gerechten van de armen zijn misschien voortgekomen uit noodzaak en praktisch nut, maar ze kunnen, ondanks hun eenvoud en geringe aantal ingrediënten, uitzonderlijk complex van smaak zijn.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/1ShusDb