zaterdag 4 april 2015

Prada ziet winst met 28% dalen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsPrada heeft het in 2014 opvallend minder goed gedaan. Het Italiaanse modehuis zegt dat de voortdurende economische onzekerheid aan de basis van hun slechte cijfers ligt. Het voorbije jaar mocht Prada een daling van 28% optekenen.

See on m.weekend.knack.be
via Tumblr http://bit.ly/1atNZN7

Italië: kleinere tomatenoogst

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws"Dit seizoen loopt zeer goed, voornamelijk voor de rode tomaten, een winterproduct. Tomatenrassen voor salades doen het nog niet zo goed door het weer", zegt Mario Tartari, sales manager van Eurofrut. Het weer heeft de productie beïnvloed. "Slecht weer in Spanje heeft ervoor gezorgd dat we minder producten op de markt kunnen brengen. Op Sicilië is de productie ook aan het vertragen. Een gevolg hiervan is dat de prijzen hoog liggen".

See on agf.nl
via Tumblr http://bit.ly/19WSkYu

Ferrari in puin: 'Zo'n auto vind ik nooit meer'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsFoto’s van zijn Ferrari die in gruzelementen in een Italiaans winkeltje ligt, gingen gisteren de hele wereld over. Inmiddels van de schrik bekomen én terug in Nederland whatsappen we met Teo van Maastricht, de eigenaar van de peperdure Ferrari 599GTB.

See on rtlnieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1xLSRY0

Circa 1000 auto's per dag uit Fiat Melfi | Auto Edizione

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDuizend auto’s per dag lijkt iets van het verre verleden, maar bij Fiat in Melfi is het weer realiteit, ondanks de Europese marktcondities. Overigens is er ook wat dat laatste betreft weer een toename te zien gedurende deze maand maart. De Italiaanse markt houdt de stijgende lijn vast en dat is vooral goed nieuws voor de club uit Lingotto. De 6200 ton zware persmachines voor het plaatmateriaal in Melfi draaien dus overuren in verband met de vraag naar de Renegade en de 500X, maar ook de Punto doet nog altijd lustig mee. Vanaf afgelopen maandag heeft de fabriek in Basilicata z’n maximale capaciteit bereikt.

See on autoedizione.nl
via Tumblr http://bit.ly/19WSkHQ

Nieuwe Europese regels maken juridische procedures in Italië makkelijker | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsGoed nieuws voor wie een Nederlandse gerechtelijke beslissing in Italië ten uitvoer wil leggen. Met ingang van 10 januari 2015 wordt een nieuwe ‘Europese Verordening’ toegepast die de toegang tot de rechter en de tenuitvoerlegging van rechterlijke beslissingen binnen de EU moet vergemakkelijken.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1GrEs4Z

Eveline Rethmeier nieuwe correspondent Italië RTL Nieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEveline Rethmeier gaat onderdeel uitmaken van het correspondententeam van RTL Nieuws. Zij vervangt hiermee Pauline Valkenet die RTL per 1 juni verlaat. Rethmeier was eerder freelance correspondent voor Nieuwsuur in Italië. Momenteel werkt zij als verslaggever en coördinator op de politieke redactie van dit programma.Ook is zij regelmatig te gast als Italië-expert in o.a. De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman. Na als advocaat werkzaam te zijn geweest in Amsterdam en Londen, begon Eveline haar journalistieke loopbaan in 2011 op de redacties van College Tour en Nieuwsuur met als specialisme Italië. Rethmeier gaat zich vestigen in Rome en begint op 1 juni.

See on radio.nl
via Tumblr http://bit.ly/1GrEucX