woensdag 20 september 2017

De highlights van elegant Turijn - van barokke piazza's tot Fiat, Juventus en de heerlijke 'gianduja’ chocolade!

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Lees tips en ervaringen over Turijn in Italië. Met informatie over de bezienswaardigheden, het centrum, musea en de omgeving van Turijn.Turijn is de hoofdstad van de noordelijke Italiaanse regio Piemonte. De stad heeft zo’n 900.000 inwoners en ligt grotendeels aan de linkeroever van de Po, met de besneeuwde Alpentoppen op de achtergrond als fraai decor. Het is een elegante stad vol barokke architectuur, weidse piazza’s en interessante musea. Een studentenstad ook, waar een van de oudste en meest prestigieuze Italiaanse universiteiten huist. Verder is Turijn bekend als de stad van voetbalclub Juventus én de familie Agnelli, oprichters van automerk Fiat. Ook de populaire ‘gianduja’ chocolade met gemalen hazelnoten kende hier zijn origine, met de noten afkomstig uit de streek De Langhe vlak onder Turijn.

via Tumblr http://bit.ly/2hh9aqt

Analyse: rol maffia te verwaarlozen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het klinkt heftig: de maffia rukt op in Nederland. Maar is dat zo? Er zijn flinke kanttekening te maken. Criminologen zoals Cyrille Fijnaut zijn niet onder de indruk over de Italiaanse inbreng in de georganiseerde misdaad. Het aandeel van de maffia ten opzichte van bijvoorbeeld Albanese groeperingen of de Nederlandse-Marokkaanse misdaadgroepen is vrijwel nihil.

via Tumblr http://bit.ly/2hh98yR

The Pope, the Mafia, and the rest of us

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

So here we have the unquestioned leader of the largest religious organization/communion in the world, the Roman Catholic Church, taking on the presumably most powerful organizational embodiment of crime, at least in the Western world. Who noticed?

via Tumblr http://bit.ly/2xlmByP

De Italiaanse pers haalt Ferrari onderuit na startongeluk Singapore

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse pers heeft hard uitgehaald naar Ferrari en Sebastian Vettel na afloop van de desastreuze Grote Prijs van Singapore.

via Tumblr http://bit.ly/2hhpYxA

Shelly Sterk wil in Italië trouwen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Shelly Sterk en haar vriend Mark willen volgende zomer het liefst in Italië trouwen. “Maar daar zijn we nog niet helemaal over uit.”

via Tumblr http://bit.ly/2xlYal4

Vaccinatieplicht Italië: 'Recht om zelf te kiezen wordt me ontnomen'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Italiaanse ouders die hun kinderen ongevaccineerd naar school sturen krijgen een boete. ‘Ik ben nu bezig met andere ouders en advocaten om een zaak aan te spannen tegen de overheid.’

via Tumblr http://bit.ly/2hhpPu2

Zo word je in no-time een echte Italiaan

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Binnen no-time ben jij een échte dandy.Met heel veel onzekere dingen in het leven is het fijn om te weten dat één ding wel zeker is: Italianen zijn stijlvol. Natuurlijk geldt dit niet voor alle Italianen (we kijken naar u,signore Berlusconi) maar we mogen toch wel stellen dat de Italianen over het algemeen het leven toch wat meer flairmeegeven.Deze heren hebben een aantal regels waar ze zich aan houden. We hebben er 12 voor je.

via Tumblr http://bit.ly/2fhhHwC