vrijdag 8 mei 2015

Geen pensioen veroordeelde politici Italië - Buitenland - TROUW

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Oud-parlementsleden die veroordeeld worden voor een misdrijf, krijgen wat de Italiaanse Senaat betreft geen pensioen meer. De Senaatsleden stemden gisteravond laat in met een interne regeling die daarin voorziet, meldde persbureau ANSA.De regeling geldt voor iemand die een celstraf van meer dan zes jaar krijgt. Dat was tegen het zere been van de politieke partij 5-sterrenbeweging (M5S). Die wil dat parlementsleden al bij een veroordeling van vier jaar kunnen fluiten naar hun pensioen en ze dat niet kunnen terugwinnen door gemeenschapswerk.
See on m.trouw.nlvia Tumblr http://bit.ly/1H45iPT

Dichtbij.nl - Italiaans genieten! Een samenwerking tussen Thermae Son en restaurant La Dolce Vita

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

La Dolce Vita en Thermae Son organiseren samen een ontspannen en culinaire avond op zondag 17 mei bij het wellnessresort in Son en Breugel. U wordt ontvangen met een Italiaans welkomstdrankje, daarna kunt u gebruikmaken van alle thermenfaciliteiten. De saunameester van Thermae heeft een echte Italiaanse opgieting voorbereid. Denk hierbij aan de geuren rozemarijn en limoen.
See on m.dichtbij.nlvia Tumblr http://bit.ly/1dSJcGt

Overheid smeekt Lamborghini om SUV in Italië te bouwen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse overheid belooft Lamborghini belastingvoordelen als de productie van de SUV Urus in het land blijft. De top van Lamborghini heeft eerder al aangegeven naar externe productiecapaciteit te zoeken wanneer de eigen fabriek over onvoldoende productieplaatsen beschikt. De Italiaanse overheid ziet dat met het oog op werkgelegenheid liever niet gebeuren.Volgens Automotive News zou de Italiaanse minister-president Matteo Renzi een belastingkorting beloven van honderd miljoen euro plus nog andere voordelen voor de sportwagenfabrikant. De komst van de SUV zou driehonderd extra banen opleveren.
See on m.telegraaf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1dSJ9KW

Syriër weerhoudt landgenoten van zeereis naar Italië | metronieuws.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Syriër Ali Sandeed stond nog niet zo lang geleden op het punt om in een gammel bootje vanuit Libië de oversteek te wagen naar het Italiaanse eiland Lampedusa. Ondanks de wanhoop over zijn uitzichtloze situatie in Libanon, ging de Syrische vluchteling niet. Hij probeert nu zijn landgenoten er van te overtuigen hetzelfde te doen.De indertijd 27-jarige Sandeed zag veel medevluchtelingen uit Syrië met succes Italië bereiken, om daar of in een ander land in Europa asiel aan te vragen. Maar hij kende ook de vele verhalen van landgenoten die verdronken tijdens de oversteek; van ooms, neven tot vrienden.
See on m.metronieuws.nlvia Tumblr http://bit.ly/1Eot4lr

Orbassano (Piemonte), Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Op deze pagina kun je alles wat je weet over Orbassano , als het om wielrennen gaat, in een memo vastleggen. Enkele zaken hebben we al genoteerd zoals de wedstrijden die er gestart en gefinished zijn. Als er hier coureurs geboren of overleden zijn, dan hebben we ook die vermeld. Maar er is vast wel meer te vertellen. Waren hier belangrijke of minder belangrijke gebeurtenissen op wielergebied? Leuke en minder leuke wetenswaardigheden? Is of was er een wielerbaan of velodrome? Zijn er andere faciliteiten voor wielrenners?
See on dewielersite.netvia Tumblr http://bit.ly/1dSJc9u

Alessandro Neri - Musica Italiana - Te boeken via...Alessandro Neri - Musica Italiana - Te boeken via http://bit.ly/dU8LWY @AlesandroNeriF @ItalyEntertain #italiaansfeest #festa #italiana #livemusic #allround #italian #style #music #entertainment #boekingen #personeelsfeest #bedrijfsfeest #concert #festival #gustodilella #exclusief (bij Italian Entertainment And More)via Tumblr http://bit.ly/1RjjsCD

Buongiorno Go Italy Card Nederland. Levert u Italiaanse...Buongiorno Go Italy Card Nederland. Levert u Italiaanse producten en diensten in Nederland? Dan is de #goitalycard ook voor u een interessant #marketing #concept! @goitalycardnl Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. #Good #Luck #discount #goitaly (bij Good Things From Italy)via Tumblr http://bit.ly/1ctZ5Tu

Italiaans minister: ‘Laat migranten gratis werken’

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Gemeentes die onderdak bieden aan asielzoekers mogen die ‘illegalen’ gratis aan het werk stellen. Dat heeft de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Angelino Alfano, donderdag gezegd. Om die migranten zonder betaling te laten arbeiden, bestaat reeds een regeringsrichtlijn, aldus de excellentie.
See on headlinesactueel.nlvia Tumblr http://bit.ly/1EmBhXs

Italiaanse marine vindt wrak rampschip | NOS

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse marine heeft vermoedelijk het wrak gelokaliseerd van de boot die op 19 april met 800 vluchtelingen aan boord voor de Libische kust verging. De Italianen vonden op de bodem van de Middellandse Zee een 25 meter lange vissersboot die aan de beschrijving voldoet.Het wrak ligt op een diepte van 375 meter. Volgens de marine kan het worden gelicht. Of dat gebeurt, is aan het Italiaanse Openbaar Ministerie, dat een strafrechtelijk onderzoek heeft ingesteld. Twee van de 27 overlevenden worden verdacht van mensensmokkel en meervoudige doodslag. Dat zijn de kapitein en een bemanningslid. Zij werden direct na hun aankomst op Sicilië gearresteerd.Mogelijk zijn er nog stoffelijke resten aan boord van het wrak. Het komt geregeld voor dat mensensmokkelaars hun passagiers opsluiten in het ruim van het schip totdat de bestemming is bereikt.
See on nos.nlvia Tumblr http://bit.ly/1ctTvQX