zaterdag 21 januari 2017

Porchetta: the real ancest of fast food - I Love Italian Food

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

The concept of fast food is not an invention of modern times - street vendors have existed since the beginning of civilization. Many streets vendors were present in the city centre of Ancient Rome and from dawn to dusk they offered a great selection of specialties, priced for all pockets: from simple bread with onions to bread soaked in wine, from sausages and barbecued meat to fried fish and vegetables, from fresh and mature cheese to oysters and exotic specialities.

via Tumblr http://bit.ly/2k0CAKb

16 doden bij ongeluk met Hongaarse schoolbus in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het ongeluk gebeurde bij Verona. De slachtoffers zijn overwegend tussen de 14 en 16 jaar.Een busongeluk bij de Italiaanse stad Verona heeft het leven geëist van zestien mensen. In de bus zaten leerlingen van een gymnasium in Boedapest, heeft het Hongaarse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.De bus was vanuit Frankrijk op de terugweg naar Hongarije toen het misging. Bij een afslag van de A4 in Noord-Italië raakte het voertuig door onbekende oorzaak van de weg en crashte in de vangrail.

via Tumblr http://bit.ly/2jKHTQt

In dit Italiaans dorp worden mensen ouder dan 100 jaar

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Slechts een klein procent van de Nederlanders zal de honderd bereiken, maar in Italië is er een dorpje waarvan al driehonderd inwoners meer dan honderd jaar oud.

via Tumblr http://bit.ly/2iMj8Ut

Antonio Tajani nieuwe voorzitter EU-parlement

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse christendemocraat Antonio Tajani (63) is de nieuwe voorzitter van het Europees Parlement. De oud-EU-commissaris en vertrouweling van ex-premier Silvio Berlusconi versloeg dinsdag in Straatsburg in de vierde, beslissende stemronde zijn rivaal Gianni Pittella, een sociaaldemocraat. Dat maakte de vertrekkende voorzitter Martin Schulz dinsdagavond bekend. Daarop bood hij zijn stoel aan zijn opvolger aan.

via Tumblr http://bit.ly/2j5qAZg