zaterdag 3 augustus 2013

Partij van Berlusconi zet druk na veroordeling

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsNa de veroordeling van ex-premier Silvio Berlusconi door het Hof van Cassatie wegens fiscale fraude zet zijn partij PdL druk op zijn linkse coalitiepartner, de Democratische Partij (DP) van premier Enrico Letta, en op het Italiaanse staatshoofd.


Vrijdagavond boden de parlementsleden van de rechtse PdL (Volk van de Vrijheid) hun ontslag aan hun fractieleiders aan, om druk te zetten op president Giorgio Napolitano, opdat die Berlusconi gratie zou verlenen. Cassatie bevestigde de eerdere veroordeling tot een jaar cel, om te zetten in huisarrest of gemeenschapsdienst. Ook oordeelde het Hof dat verder dient bekeken te worden of de 76-jarige Berlusconi al dan niet vijf jaar geen openbaar ambt mag vervullen.
See on nieuwsblad.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57267752162

Sagra della pasta

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaTutti gli eventi in abruzzo e molto altro ancora…


Il 17 e 18 agosto 2013, a Fara S. Martino Ch, si terrà la famosa sagra della pasta arrivata alla XXIV edizione.
Le serate saranno allietate da musica dal vivo.
Apertura stands alle 20.30 - Viale IV Novembre.
Domenica anche a pranzo dalle 12.30.
Organizzato dalla proloco di Fara S. Martino con la partecipazione dei cuochi di Villa S. Maria.
See on eventiinabruzzo.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57265473022

Geen auto's meer rond Colosseum - Historiek.net

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsRond het Colosseum in Rome rijden sinds zaterdagochtend geen auto’s meer. Dat het gebied rond het wereldberoemde monument autovrij wordt is mede te danken aan Ignazio Marino, de nieuwe burgemeester van de Italiaanse hoofdstad.
See on historiek.net

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57252696998

Fresco Enzo Ferrari (bij Italian Entertainment And More -...

Fresco Enzo Ferrari (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57245027684

Classic Italian Cars at Il Cavallino - Private Location for...

Classic Italian Cars at Il Cavallino - Private Location for Italian Events And More (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57244775622

Hollandse kerk in Italiaans Livorno kwijnt

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet Italiaanse Livorno was in de tijd van handelsoorlogen en godsdienststrijd in de 16e en 17e eeuw een oase van rust en tolerantie. Protestanten, orthodoxen, Joden en rooms-katholieken trokken saamhorig met elkaar op. Ook Nederlandse rooms-katholieken en protestanten. Maar de tijd heeft niet stilgestaan en het is de vraag of de Nederlandse kerk in Livorno haar 150-jarig bestaan haalt.
De Nederlandse, protestantse kerk van Livorno –een Italiaanse stad aan de Ligurische Zee– ligt aan de Nederlandse Kade (Scali degli Olandesi). Vanaf de andere kant van het hoefijzervormige kanaal in dit historische deel van Livorno is de neogotische gevel van gelig zandsteen te zien.


Maar wie dichterbij komt ziet dat de glorietijden voorbij zijn. In 1949 hield de bekende Spaanse gitarist Andres Segovia een concert in de kerk, nu hangen de vensters uit hun sponningen en vliegen duiven in en uit. Neogotische ornamenten zijn van de façade afgebrokkeld. En niets lijkt het verval te stoppen. De straat voor de kerk, in hartje Livorno, is hier smaller omdat er zware betonnen blokken met hoge metalen hekken zijn geplaatst en borden waarschuwen voorbijgangers voor neerstortend puin.


See on refdag.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57243228391

Italië bezorgd om Pompeii - Nieuws.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse regering stelt een speciale opzichter aan die erop moet toezien dat miljoenen euro’s van de regering en de Europese Unie voor het onderhoud en de restauratie van Pompeii ook echt daaraan besteed worden. Daarmee wil zij de ruïnes in de eeuwenoude stad behoeden voor verdere verwaarlozing, zei premier Enrico Letta vrijdag.

In Pompeii zijn diverse bouwwerken ingestort. In 2010 nog verkruimelde een gebouw met fresco’s waar in het verre verleden gladiatoren zich voorbereidden op de strijd tot puin. Daarnaast is het geregeld voorgekomen dat de georganiseerde misdaad een graantje wist mee te pikken van het geld dat voor restauratiedoeleinden bedoeld was.
See on nieuws.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57242854344

Aanhang Berlusconi dreigt - Nieuws.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsPartijgenoten van de donderdag veroordeelde oud-premier van Italië, Silvio Berlusconi, eisen genade voor hun leider. Zo niet dan moeten er nieuwe verkiezingen komen.

Parlementariërs van Berlusconi’s Partij voor het Volk der vrijheid (PDL) kwamen vrijdag bijeen. Berlusconi werd donderdag door het Hof van Cassatie veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf wegens belastingontduiking.
See on nieuws.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57242623769

Den Haag - Noordzee - Loosduinen - Kijkduin - Westland (bij...

Den Haag - Noordzee - Loosduinen - Kijkduin - Westland (bij Loosduinen)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57235073448

Il Centimetro, een merk uit Italië, de blikvanger van zomer 2013

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe trend van dit jaar staat online! Il Centimetro is een merk uit Italië. De armbanden zijn daar al een hele hype. Ik vind ze echt super stoer! Wat vind jij ervan?


Topsporters, modellen en fashionista’s worden al een tijdje met de armbanden van Il Centimetro gespot en ook Nederlands topstyliste Danie Bles heeft de armband ontdekt. En heel gek is dat niet. Het handgemaakte armbandje is gebaseerd op een ouderwets meetlint en in verschillende kleuren te verkrijgen. Ze zijn gemaakt van stoer leer en hebben een stevige magnetische sluiting. Wat ooit werd geboren als een grapje van vier ondernemers is nu de trend van 2013. In Italië zijn de armbanden al een echte hype en langzamerhand verovert Il Centimetro heel Europa. Ze zijn nu ook in Nederland verkrijgbaar bij Pintz.
See on meiden.blog.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57231248395