vrijdag 30 januari 2015

Politici willen Francesco Totti als president Italië - SPORT - PAROOL

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsNiet alle Italiaanse politici nemen de verkiezing van een nieuwe president even serieus. In de eerste ronde blijken afgevaardigden de meest onwaarschijnlijke namen op hun stembriefjes te hebben ingevuld. Zo kreeg voetballer Francesco Totti vijf stemmen.Dat de 38-jarige aanvoerder van AS Roma het volgende staatshoofd wordt, is uitgesloten aangezien de minimumleeftijd voor het presidentschap 50 jaar is. Nog iemand die het ondanks zes stemmen in de eerste ronde niet zal redden, is modeondernemer Santo Versace, een broer van de beroemde ontwerper Gianni Versace.

See on m.parool.nl
via Tumblr http://bit.ly/1zGvtfg

Jumbo en C1000 betrapt op valse Prosciutto di ParmaDe Nederlandse supermarktketens Jumbo en C1000 verkochten onder hun eigen merk een ‘parmaham’ met op het etiket de omschrijving ‘Prosciutto di Parma’. Volgens het Italiaanse ministerie van landbouw bedonderden ze daarmee de klanten want Prosciutto di Parma mag alleen onder die naam worden verkocht als het ook echt geproduceerd, verpakt en verhandeld is volgens de Italiaanse regels daarvoor. De DOP omschrijving en de kwaliteit die daarbij hoort is iets waar Italië veel waarde aan hecht en waar overal ter wereld met vervalsing misbruik wordt gemaakt.
See on wijitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1tD3CtQ

Gezouten kappertjes uit Sicilië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenOorsprongKappertjes zijn de nog gesloten bloemknoppen van de kapperstruik (Capparis Spinosa). Deze winterharde plant is wijdverbreid in het Middellandse Zeegebied en het gebruik ervan gaat zover terug dat er zelfs in de Bijbel en geschriften van Aristoteles en Hippocrates over wordt gesproken. De bloem is zeer elegant en bestaat uit witte bloemblaadjes met roze en paarse meeldraden.Kappertjes komen verspreid voor over Italië, zoals in Ligurië, Campanië en Apulië. Maar voor het overgrote deel komen ze van het eiland Salina, ten noorden van Sicilië. De kappertjesoogst loopt daar van mei tot augustus. Dit valt in de warmste periode van het jaar. Vandaar dat het oogsten al ’s ochtends in de vroege uren begint. Maar ook om de knoppen vóór de bloei te verzamelen.

See on amesi.nl
via Tumblr http://bit.ly/1vd7piD

Italianen zaten opgesloten in Auschwitz

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsVijf Italianen hebben dinsdag na de herdenking van de bevrijding van Auschwitz vastgezeten op het terrein van het vroegere concentratiekamp. Toen zij volgens het Italiaanse persbureau ANSA merkten dat ze het kamp niet uit konden, openden zij een raam. Daarop ging het alarm af.De gealarmeerde Poolse politie zette de Italianen vast. Met bemiddeling van de Italiaanse ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken in Rome kwamen de vijf vrij.De vijf waren de voorzitter van de joodse gemeente in Rome, Riccardo Pacifici, een andere vooraanstaande vertegenwoordiger van de joodse gemeenschap in Italië, David Parenzo, en drie leden van een filmploeg die voor de rechtstreekse uitzending van de herdenking verantwoordelijk was. Pacifici en Parenzo zeiden de situatie als angstaanjagend te hebben ervaren, maar Pacifici erkende dat de Polen geen antisemitisme te verwijten is.

See on m.telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1vd222I

Italianen snoepen .cloud weg voor de neus van Amazon en Google - Host-tips

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet Italiaanse internetbedrijf Aruba heeft de felbegeerde .cloud-internetextensie op de kop kunnen tikken. De andere geïnteresseerden zoals Google, Amazon en Symantec bijten in het zand.Aruba is een Italiaans internetbedrijf wat zich bezig houdt met hosting, clouddiensten, e-mail, datacenterservices en domeinnaamregistraties. Zo mag het bedrijf zich dus nu ook de beheerder noemen van de .cloud-internetextensie. Op zich is dat misschien niet het grootste nieuws, ware het niet dat ook Amerikaanse internetgiganten als Google (‘Charleston Road Registry’), Amazon en Symantec aasden op de felbegeerde extensie.Er waren in totaal zes bedrijven geïnteresseerd in .cloud en alle zes hadden ze een waterdicht dossier ingediend bij ICANN. En dan stipuleert het reglement van de internationale domeinbeheerder dat er moet worden overgegaan tot een veiling, wat volgens ingewijden ook gebeurd is. De partij die daarbij het meeste geld op tafel legt, wint.

See on host-tips.com
via Tumblr http://bit.ly/1vd21Ma

Fiat Chrysler rekent op verdere groei - BeursXL.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDETROIT (AFN) - Automaker Fiat Chrysler verwacht dit jaar tot wel 5 miljoen auto’s aan de man te brengen. Dat maakte het concern woensdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. De verkoopplus moet daarbij zorgen voor een winst van 1 tot 1,2 miljard dollar.De Italiaans-Amerikaanse autofabrikant zag zijn wereldwijde verkoop vorig jaar met 7 procent toenemen tot 4,75 miljoen wagens. Dat zorgde voor een winst van 632 miljoen dollar op een omzet van ruim 96 miljard dollar. Het fusiebedrijf sprak eerder al de doelstelling uit om de verkoop op te voeren naar 7 miljoen auto’s in 2018.Met name in Azie steeg de omzet fors. De verkopen namen met 34 procent toe tot 6,3 miljard dollar. Ook in Europa en Noord-Amerika zag het bedrijf de omzet groeien. In Latijns-Amerika was er sprake van een daling.

See on beursxl.nl
via Tumblr http://bit.ly/1DdW7sZ

Politie Italië rolt drugsbende op

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsNAPELS (ANP) - In verscheidene delen van Italië zijn woensdag in totaal 28 mensen aangehouden die ervan verdacht worden lid te zijn van een drugsbende uit de regio Napels met vertakkingen naar Spanje, Nederland, Colombia en Venezuela. Dit berichtte het Italiaanse persbureau ADNKronos.Op bevel van de speciale antimaffia-aanklagers in Napels zijn bij de arrestaties meer dan 1000 kilo drugs, onroerend goed, boten, auto’s, bankrekeningen en aandelen ter waarde van 4 miljoen euro en twee bedrijven in beslag genomen. De bende importeerde volgens de politie grote hoeveelheden cocaïne en hasj uit Zuid-Amerika en uit Nederland.

See on destentor.nl
via Tumblr http://bit.ly/1DdW7sS