zondag 7 december 2014

Bedankje van Alberto Carpani aka Albert One aan het eind van ons...

'Kapitein Costa Concordia was handig bezig'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsFrancesco Schettino, de kapitein van het grote Italiaanse cruiseschip Costa Concordia dat in januari 2012 op de rotsen liep, „sloeg bijna drie vliegen in één klap” toen hij het Italiaanse eilandje Isola del Giglio voor de kust van Toscane te dicht naderde.Schettino heeft dit dinsdag in een rechtszitting gezegd volgens persbureau ANSA. Het zijn de eerste verklaringen van de omstreden kapitein in de rechtszaal. Schettino zei dat hij met de rampzalige koersverandering drie vliegen in een klap wilde slaan.Ten eerste wilde hij naar eigen zeggen in opdracht van meerderen het eiland beter aan de passagiers laten zien voor commerciële doeleinden. Ten tweede bewees hij zijn hoofdkelner en een bevriende kapitein, Mario Palombo beiden eer. De kelner kwam van het eiland en kapitein Palombo was er dol op. Bovendien bewees hij het eiland zelf een dienst, zei Schettino.Bij de ondergang van het schip zijn 33 mensen om het leven gekomen. Schettino wordt onder meer beschuldigd van doodslag en plichtsverzuim.

See on m.telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1s8H2mG

Poggio al Casone | Ciao tutti tipt de leukste plekken voor een vakantie in Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyJe verblijft bij Poggio al Casone op het landgoed van een biologische wijnproducent. … http://bit.ly/1s8H1PK http://bit.ly/1wNRwhX

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1wNRwi4

La dolce vita in Den Haag

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHet Ciao tutti-team gaat dit jaar niet alleen kerstshoppen in Italië, maar ook in Nederland. Volgende week ontdekken we Italiaans Groningen, afgelopen week stond Den Haag op het programma, sinds kort de woonplaats van Willemijn.

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1vsxYJB

Buongiorno Albert One. Buona Giornata. Un forte abbraccio!...

Buongiorno Albert One. Buona Giornata. Un forte abbraccio! #albertocarpani #albertone @italyentertain @disopradenhaag @iventidazzurro #italo #music (bij Di Lella Productions)
via Tumblr http://bit.ly/1s0CnZD

De Italiaanse kalender in december

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaOok in Italië zijn de decemberdagen donker. Straten en pleinen zijn echter sfeervol verlicht met fraaie stellages. Het is de tijd van kou maar ook van warmte. Samen zijn met vrienden en vooral familie.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1vrmTs7

Napolitaan brengt ode aan heilige Nicolaas

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe verhalen van Nederlanders die in Italië een gedroomd nieuw leven beginnen zijn bekend. Het kan ook andersom. De Napolitaan Enrico Gioiella had een topbaan in de reclame.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1vrmRk2

Paus ontslaat hoofd Zwitserse Garde | NOS

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsPaus Franciscus heeft het hoofd van de Zwitserse Garde ontslagen. Volgens de Italiaanse media was hij de autoritaire stijl van Daniel Anrig zat. Anrig werd in 2008 benoemd voor vijf jaar als hoofd van de persoonlijke beveiliging van de paus. In 2013 is zijn aanstelling nog verlengd, maar Franciscus kiest er nu voor om in januari afscheid van hem te nemen.

See on nos.nl
via Tumblr http://bit.ly/1vrmSV9

Mini private concert Albert One #albertone @italyentertain...